سردار رادان: اگر معتادان متجاهر به شوش برگشتند، ما را قضاوت کنید
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، در طول سالها، مسئله حضور پرتعداد معتادان متجاهر، فروشندگان اجناس دزدی و ساقیهای مواد مخدر در خیابان شوش شرقی، یکی از معضلات بزرگ اجتماعی در جنوب تهران بوده است تا جایی که حضور این افراد ناامنی در این مناطق را افزایش داده و به کسب و کارهای زیادی در این منطقه آسیب زده بود.
این نارضایتی باعث شد تا فرماندهی انتظامی کل کشور (فراجا) پا به این عرصه بگذارد تا با عملیاتی کردن طرحی ضربتی این گروه از افراد را از سطح شهر جمعآوری کند. پلیس به واسطه همین طرح هزاران معتاد متجاهر را از سطح خیابان شوش جمعآوری کرد، خانههای تیمی و پلاک قرمز که به پاتوقی برای دور هم جمع شدن معتادان، مالخرها و ساقیها تبدیل شده بود را پاکسازی و پلمب کرد و سطحی از امنیت را در این منطقه به وجود آورد تا اهالی آن پس از مدتها بتوانند در تمام ساعات شبانه روز در آنجا تردد کنند و کاسبان منطقه نیز تا دیروقت پاسخگوی مشتریان خود باشند.
چند روز پیش زمانی که سردار رادان به همراه دیگر فرماندهان فراجا و مسئولان قوه قضائیه از این منطقه بازدید میکرد، میشد به عینه اثربخشی این طرح را دید. بنرهای کوچک و بزرگ کسبه برای تشکر از نیروی انتظامی، اسفند دود کردن کاسبها برای خیرمقدم گفتن به سردار رادان و همراهانش و گپ و گفتهای فرمانده کل انتظامی کشور با مردم که باعث میشد با خیال راحت سفره دلشان را در مقابل رئیس پلیس کشور باز کنند و خواستهها و دغدغههایشان را مطرح کنند.
حرکتی نمادین یا حرکتی ماندگار؟
در همین بازدید فرصتی پیش آمد تا با کسبه خیابان شوش شرقی نیز گفتوگویی داشته باشیم تا هم از کم و کیف این طرح باخبر شویم و هم ببینید مردم چقدر به خروجی این طرح جدید امیدوارند. موضوع اصلی که دغدغه کاسبان این منطقه بود، حل ریشهای معضل اعتیاد بود. بسیاری از آنان بر این باور بودند تا زمانی که مواد فروشها و مال خرها در این منطقه فعالیت کنند، معتادان متجاهر نیز در کوچه پس کوچههای شوش و مرندی حضور دارند.
گروهی از آنان نیز از این میترسیدند که طرح جدید پلیس و برخورد قاطع نیروی انتظامی با معتادان و فروشندگان مواد مخدر صرفاً یک حرکت مقطعی و به دلیل برگزاری انتخابات است و به محض اینکه شرایط به حالت عادی برگردد باید منتظر برگشتن معتادان به پیادهروهای این منطقه و ناامنی مجدد خیابان شوش شرقی باشیم.
از آنجایی که بسیاری از مردم میترسیدند که این طرح نمادین باشد و پلیس فعلاً در کنار مردم قرار گرفته تا آنها را برای ماههای منتهی به انتخابات مجلس شورای اسلامی راضی نگه دارد، این دغدغه را با سردار احمدرضا رادان فرمانده کل انتظامی کشور مطرح کردیم.
وظیفه ما راضی نگه داشتن مردم است
سردار رادان از زاویه نگاه ویژهای به این دغدغه نگاه کرد و گفت: وظیفه ما در حوزه امنیت راضی نگه داشتن مردم است، یعنی اگر مردم میگویند که میخواهند ما را راضی نگه دارند اتفاقا قضاوت خوبی کردند. در حوزه امنیت ما وظیفه داریم مردم را راضی نگه داریم.
وی ادامه داد: اما اینکه طرحی نمایشی و نمادین را اجرا کرده باشیم درست نیست. این را به عهده خبرنگاران میگذارم تا من و همکارانم را در آینده در نسبت به عملکردمان در این منطقه قضاوت کنند.
فرمانده کل انتظامی کشور با اشاره به جایگاه طرح جدید فراجا در افزایش امنیت اجتماعی اضافه کرد: اگر بعد از چند ماه معتادین متجاهر بار دیگر حضور داشتند، اگر خانههای پلاک قرمز به وجود آمد و پاتوق شد، اگر دستفروشها با آن شکل شمایل سابق به منطقه برگشتند، بدانید که ما یک کار نمایشی کردیم و از آن عبور کردیم و به مردم دروغ گفتیم. ولی اگر بودیم و آنها نبودند، بدانید که به مردم راست گفتیم. مردم هم مثل ما به این طرح امیدوارند و به امید خدا این طرح ماندگار خواهد بود.
رادان در پایان سخنانش اظهار کرد: هرچقدر ویترین شهری زیباتر شود احساس امنیت در بین مردم بالاتر میرود. این ویترین حتی در پیادهروهای این منطقه هم وجود دارد. من در همین خیابان شوش صحنههایی دیدم که زیبا نبود و از کسبه خواهش میکنم، چیزهایی که ازاردهنده است را انجام ندهند. مثلا چیدن برخی وسایل در پیادهروها هم زیبایی را از آن محدوده میگیرد و هم حس امنیت را از مردم منطقه. ما نیازمند این ویترین زیبا هستیم که برای این امر هم مردم باید همکاری کنند، هم شهرداری بیشتر تلاش کند تا به نتیجه برسیم.
انتهای پیام/