دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
وزیر بهداشت خبر داد؛

امضای ۲۵ سند همکاری ایران و کوبا در یکسال و نیم گذشته

امضای ۲۵ سند همکاری ایران و کوبا در یکسال و نیم گذشته
وزیر بهداشت در حاشیه بازدید رییس جمهور و هیأت بلندپایه کوبا از از خانه نوآوری و فناوری ایران (iHiT) با اشاره به نقش وزارت بهداشت به عنوان مسئول کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و کوبا، گفت: توافقات بسیار خوبی بین دو کشور در طول دو سال گذشته در حوزه‌های گوناگون انجام شده و شاهد توسعه روابط دو کشور هستیم.
کد خبر : 883108

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، بهرام عین اللهی در حاشیه این بازدید از خانه نوآوری و فناوری ایران (iHiT) در محل نمایشگاه بین‌المللی تهران، به امضای ۱۳ سند همکاری در کمیسیون مشترک ایران و کوبا در اردیبهشت ماه سال گذشته در حوزه‌های مختلف از جمله کشاورزی، بانکی، صنعت و معدن و سلامت و تعاملات علمی اشاره کرد و گفت: چندماه پیش به همراه رییس جمهور به کوبا سفر کردیم و ۶ توافق دیگر در هاوانا، بین دو کشور منعقد شد که در تاریخ دو کشور، امضای ۱۹ سند همکاری در طول یکسال، بی نظیر است.

وی با بیان اینکه در نشست روز گذشته روسای جمهور و وزرای دو کشور کوبا و ایران، ۶ سند همکاری دیگر امضا شد، خاطرنشان کرد: این توافقات مربوط به وزارتخانه‌های رفاه، بهداشت، کشاورزی و ارتباطات بود و تا کنون ۲۵ سند همکاری در یکسال و نیم گذشته، امضا شده که رکورد محسوب می‌شود.

وزیر بهداشت مواضع سیاسی ایران و کوبا را بسیار نزدیک توصیف کرد و گفت: مواضع دو کشور به ویژه در محکومیت حملات وحشیانه صهیونیست‌ها به مردم مظلوم و بی دفاع غزه، به یکدیگر نزدیک است و در سازمان‌های بین المللی، دو کشور مواضع یکسانی دارند.

عین اللهی با اشاره به دیدار روز گذشته رییس جمهور کوبا با مقام معظم رهبری، یادآور شد؛ روابط ایران و کوبا دارای سابقه زیادی بوده و ارتباطی عمیق در دوران بعد از انقلاب بین دو کشور برقرار است.

وی تصریح کرد: سازمان‌های بین المللی، توانایی حل مشکلات جهانی مانند تجاوز صهیونیست‌ها به غزه را ندارند و تا کنون نشان داده اند که در حل مشکل مردم غزه، ناتوان هستند چراکه از کنار شهادت ۶ هزار کودک و ۵ هزار زن، بی تفاوت می‌گذرند و حال آن که باید نظم جدید جهانی ایجاد شود و کوبا نیز می‌تواند در منطقه آمریکای لاتین، منشا وحدت علیه صهیونیست‌ها باشد.

به گفته وزیر بهداشت، موسسه انستیتو پاستور ایران با قدمت بیش از یک قرن، از اولین موسسات تحقیقاتی بوده که توانسته در کشور، واکسن تولید و به کنترل بسیاری از بیماری‌ها از جمله آبله، وبا و حصبه کمک کند.

دکتر عین اللهی به بازدید رییس جمهور کوبا از توانمندی‌های انستیتو پاستور ایران در روز گذشته اشاره و تاکید کرد: برخی از محصولات به ویژه واکسن کرونا، تولید مشترک ایران و کوبا بود که در ایران با نام پاستوکووک و در کوبا با نام سوبرانا شناخته می‌شود و حاصل کار تحقیقاتی مشترک بین دو کشور است که این واکسن، برای کودکان کوبایی بیشتر از دو سال نیز تزریق شده است.

وی با تاکید بر لزوم تقویت همکاری‌های علمی و تحقیقاتی بین موسسات و مراکز تحقیقاتی ایران و کوبا، عنوان کرد: در توافقات قبلی، زمینه‌های گسترش تعاملات علمی بین دو کشور، فراهم و مقرر شده دانشگاه‌های علوم پزشکی کشورمان با دانشگاه‌های کوبا، پروژه‌های مشترک تحقیقاتی اجرا کنند.

وزیر بهداشت آخرین برنامه رییس جمهور و هیات بلندپایه کوبا در روز گذشته را بازدید از توانمندی‌های دانش بنیان‌ها و محصولات‌های تک ایرانی عنوان کرد و گفت: در این نمایشگاه آخرین و پیشرفته‌ترین دستاورد‌های شرکت‌های دانش بنیان ایران در حوزه‌های کشاورزی، صنعتی، دارو و تجهیزات پزشکی عرضه شده بود.

عین اللهی خاطرنشان کرد: خوشبختانه با پیشرفت شرکت‌های دانش بنیان و توان بالای محققان داخلی در حوزه تجهیزات پزشکی، بسیاری از تجهیزات مورد استفاده در بیمارستان‌های کشور مانند مانیتور، ونتیلاتور، ساکشن و اکسیژن ساز، تولید داخل است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب