۲۰۸۸ طرح فناوری در هفته پژوهش عرضه میشوند/ رسالت هفته پژوهش؛ احیای نقش مهم تحقیق در پیشرفت کشور
به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد علی نژاد، معاون فناوری وزارت علوم در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته پژوهش که صبح امروز (دوشنبه، ۱۳ آذر) در وزارت علوم برگزار شد، اظهار کرد: مهمترین رسالت هفته پژوهش و فناوری این است که تفکر مهم بودن نقش تحقیق و پژوهش در پیشرفت استان و کشور را در اذهان مسئولان و مردم ایجاد و احیا کند.
وی افزود: ستاد برگزاری هفته پژوهش و فناوری، همه ساله برنامههای متعددی را با همکاری سازمان ها، نهادها.
دانشگاهها و مؤسسات مرتبط با پژوهش و فناوری برگزار میکند که یکی از برنامهها برپایی نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار است.
علی نژاد تصریح کرد: بیست و چهارمین نمایشگاه دستاوردهای هفته پژوهش، فناوری و فن بازار از ۲۰ الی ۲۲ آذر در مصلی بزرگ تهران برگزار میشود که تعداد کل فناوریها ۲۰۸۸ نفر است که ۴۸۶ فعال حوزه فناوری زیستی و ۱۹۶ نفر در حوزه فناوری نانو فعال هستند، همچنین در حوزه فتونیک ۱۰۳ نفر
در حوزه مواد پیشرفته ۱۴۱ نفر، در حوزه سخت افزارهای حوزه برق و الکترونیک ۳۲۲ نفر و در فناوری اطلاعا ۲۴۷ نفر در حوزه تجهیزات پیشرفته ساخت و تولید ۳۱۶ نفر و در حوزه فناوری دارویی ۸۷ نفر در حوزه تجهیزات پزشکی ۱۲۱ نفر و در حوزه هوافضا ۱۸ نفر و در سایر حوزههای فعالیت ۵۱ نفر است.
معاون فناوری وزارت علوم گفت: تعداد فناوری به تفکیک سازمانهای مشارکت کننده ۱۴۵۰ فناوری مربوط به دانشگاه ها، ۲۱۳ فناوری مربوط به پژوهشگاه ها، ۲۴۶ فناوری مربوط به پارک ها، ۱۳۴ فناوری مربوط به مراکز رشد و ۴۵ فناوری مربوط به سایر سازمان هاست.
علی نژاد افزود: تعداد کارگاههای آموزشی که توسط ستاد برگزار میشود: ۱۵ مورد به شرح زیر است:
۱-نظام ا یدهها و ن یازها
۲-درگاه آشنایی با نخبگان و آینده سازان (دانا)
۳-نقش پردیسهای علم و فناوری در دانشگاههای کارآفرین
۴-درنگی بر آینده پژوهی، ۵-ته یه اسناد اختراع (ادعانامه)
۶- نشان تجاری شخصی
۷-مرئی سازی پژوهش،
۸-ایمنی و قابلیت اعتماد محصولاتهای تک
۹-تجاری سازی نوآوری ها، چالشها و راه حلها
۱۰-ارگونومی و آسیبهای مشاغل
۱۱- افزایی آینده پژوهی
۱۲- حقوق استارت آپها
۱۳- گامهای راه اندازی کسب و کار نوپا
۱۴- آشنایی با ز یست بوم نوآوری کشور به همراه معرفی مرکز رسا
۱۵-روشهای نوین در موفقیت کسب و کار است.
معاون فناوری وزارت علوم اضافه کرد: کل طرحهای رونمایی ارسال شده به دبیرخانه ۵۷ طرح فناوری است که در حوزه درمان و پزشکی ۳ طرح، در حوزه تجهیزات پیشرفته ۱ طرح و در حوزه انرژی ۹ طرح و در حوزه ایمنی و امنیت ۴ طرح، در حوزه دامپزشکی، ۱ طرح مرتبط با حوزه صنعت، در حوزه ۲۰ فناوری اطلاعات ۹ طرح، در حوزه شیلات ۲ طرح، در حوزه الکترونیک ۱ طرح، در حوزه کشاورزی ۲ طرح و در حوزه دارویی ۱ طرح و در حوزه مواد ۲ طرح و در حوزه هوشمندسازی ۲ طرح است.
علی نژاد بیان کرد: شاخصهای انتخاب طرح فناوری در غرفه رونمایی شامل دارا بودن قابلیت تجاری سازی، ثبت شدن فناوری در سامانه سافا، سطح آمادگی فناوری (TRL)، دانش بنیان بودن، اخذ مجوزهای مورد نیاز، قابلیت صادرات، جلوگیری از واردات محصول مشابه خارجی (بومی سازی دانش فنی)، امنیت غذایی، درمانی تعداد طرحهای قابل رونمایی در نمایشگاه هفته پژوهش ۲۵ الی ۳۰ فناوری است.
وی ادامه داد: تعداد کل غرفهها ۹۴ عدد است که ۲۳ دانشگاه، ۳۲ پارک، ۲ مراکز رشد، ۱۵ پژوهشگاه، ۱۹ سازمان و شرکتهای خصوصی، ۳صندوق است.
انتهای پیام/