تزریق سم به معده/ لاغری به قیمت جان
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، در تازهترین شیوه که البته سابقهای طولانی در دنیا ولی روشی جدیدی در کشور ما است، پزشکان زیبایی با تزریق سم بوتولینوم، که با نام تجاری «بوتاکس» در بین عموم جامعه معروف است به معده به دنبال لاغری متقاضیان خود هستند. روشی که در ظاهر نتیجهای مانند کمخوری، کم اشتهایی، احساس سیری و نهایتا لاغری به دنبال دارد، اما در باطن ممکن است عوارض جبران ناپذیری را حتی به قیمت جان فرد به همراه داشته باشد.
در بوتاکس معده از طریق آندوسکوپی به ۱۰تا ۱لاغری ۴نقطه از معده، سم بوتولینوم یا همان ماده بوتاکس تزریق میشود که بر اساس مطالعات انجام شده و تجربه در بهترین حالت، حداکثر ۱۰درصد وزن فرد را کم میکند؛ اما« بوتاكس سمی است كه اگر بیشتر از حد تزریق شود خطر دارد و همه افراد نمی توانند از این روش استفاده كنند.
این را ایرج خسرونیا، متخصص گوارش و رئیس جامعه پزشكان متخصص داخلی كشور میگوید و پیرامون موضوع عوارض بوتاكس معده معتقد است افرادی كه شاخص توده بدنی بیشتر از چهل و یا ناراحتی قلبی دارند نمی توانند از این روش استفاده كنند. افرادی كه میخواهند تزریق بوتاكس انجام دهند باید از قبل مورد بررسی قرار بگیرند كه مشكل معده، روده، ریه و حساسیت و بیماری قلبی نداشته باشند.
خسرونیا با بیان اینکه این ماده در سی دقیقه تزریق میشود كه اثرگذاری آن تا شش ماه است و اگر رژیم غذایی رعایت نشود دوباره وزن به حالت اول بر میگردد، گفت: من به عنوان پزشك اعتقادی به این كار ندارم چراکه عوارض آن مشخص نیست و این ماده حركات معده را كم میكند.
رئیس جامعه پزشكان متخصص داخلی كشور با ابراز تاسف از اینکه خانوادهها میخواهند بچههایشان از كودكی تپل و چاق باشند و توجهی به سلامتی آنها ندارند، تاکید کرد: این درحالی است که سلولهای چربی از همان كودكی به وجود میآیند. بچهها وقتی به سن هفده تا هجده سال میرسند اضافه وزن و چاقی آنها را آزار میدهد و به جای اینكه به تغذیه درست و ورزش روی بیاورند به فكر روشهای غلط برای درمان چاقی میروند و حاضر نیستند خوردن فست فود را كنار گذاشته و ورزش و تحرك داشته باشند.
قریب به اتفاق آنچه متخصصان گوارش بر آن اتفاق نظر دارند، رعایت اصول و مراقبتهای بعد از تزریق بوتاکس برای به نتیجه رسیدن است. در واقع اینطور نیست که فکر کنیم بوتاکس انجام دادیم و حالا همهچیز آنطور میشود که میخواهیم.
اما اگر تصیم به عمل بوتاکس معده گرفتهاید حتما با پزشک متخصص این حوزه مشروت داشته باشید چراکه نایب رئیس انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران معتقد است: به طور کلی باید به عموم مردم آگاهی بدهیم که جراحان فوق تخصص پلاستیک و زیبایی، تنها کسانی هستند که به صورت قانونی میتوانند انواع جراحی لاغری را انجام دهند؛ چرا که در طول دوره سه ساله این آموزشها را دیدهاند و هر کسی نمیتواند بدون داشتن مدرک فوق تخصص جراحی پلاستیک این اعمال جراحی را انجام دهد.
سیدنجات حسینی، تصریح کرد: متأسفانه اخیراً مشاهده شده برخی افراد غیر فوق تخصص و برخی تکنسینها و…، به وسیله تبلیغات فریبنده و عکسهای برهنه و پیشنهاد قیمت پایین، انواع عمل لیپوساکشن و…، را با همکاری مراکز جراحی انجام میدهند که به دلیل اینکه در این حوزه آموزش و دوره لازم را ندیدهاند، بیمار دچار عوارض مختلف شدید شده و حتی منجر به مرگ فرد میشود. برخی افراد غیر فوق تخصص که با اصول علمی لیپوساکشن آشنا نیستند، این عملهای مهم را حتی در مطب یا مکانهای زیرزمینی بدون امکانات انجام میدهند که به گونهای بازی با سلامت و جان مردم است.
به گزارش آنا، پزشکان تغذیه و سلامت معتقدند که جراحی لاغری اغلب راه حل آخر بوده و زمانی باید انجام شود که تمام تلاشهای دیگر در راستای کاهش وزن بینتیجه مانده و سلامت بیمار درخطر باشد. با این وجود، جراحی لاغری هنوز هم جزء جراحیهای پرخطر بوده و نیازمند مراقبت و رسیدگیهای ویژه برای جلوگیری از بروز عوارض است
انتهای پیام/