در نرخ زایش شرکتهای دانشبنیان با مشکل مواجه هستیم
به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سیاوش ملکی فر، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی در تحقق مرجعیت علمی همایش ملی مرجعیت علمی با اشاره به تامین مالی شرکتهای دانشبنیان و کسب و کارهای مبتنی بر فناوری اظهار کرد: حمایت از این شرکتها در چرخه عمر آنها در سه مرحله شکل گیری، رشد یافته و دانش بنیان تعریف میشود.
وی شکل گیری شرکتها را عمدتا از اکوسیستم دانشگاهها دانست و اظهار کرد: طبق بررسیهایی که در سال ۲۰۱۵ در دانشگاه MIT صورت گرفت اعلام شد از سوی فارغ التحصیلان این دانشگاه ۳۰ هزار شرکت استارتآپی و دانشبنیان ایجاد شده که ۴.۶ میلیون نفر اشتغال ایجاد کرده است.
ملکی فر اضافه کرد: نتایج این بررسی نشان داد که این شرکتها ۲ هزار میلیارد دلار فروش سالانه داشتهاند، ۵۰ شرکت تک شاخ در میان شرکتهای این دانشگاه وجود دارد ضمن آنکه ۲۰ درصد از فارغالتحصیلان این دانشگاه یک بار تجربه کارآفرینی را در کارنامه خود به ثبت رساندهاند.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی تعداد شرکتهای دانشبنیان ایجاد شده در کشور را نزدیک ۱۰ هزار شرکت است، یادآور شد: این نسبت نشان میدهد که ما در نرخ زایش شرکتها مشکل داریم و عوامل کم بودن تمایل به کارآفرینی در کشور از مسائل اقتصاد کلان تا آموزش و ترویج کارآفرینی و بودجه دخیل است.
ملکی فر با بیان اینکه گرنتهای اعطا شده از سوی وزارتخانههای علوم و بهداشت برای حمایت از کارآفرینی کافی نیست، خاطر نشان کرد: از این رو صندوق نوآوری و شکوفایی برای حمایت از دانشبنیانها تشکیل شد، ولی ما با شرکتهای های غیر دانش بنیان نیز مواجه هستیم و در این راستا صندوقهای VC مطرح میشود که حمایت این صندوقها نیز مشمول شرکتهایی میشود که نمونه اولیه محصولات تولید شده باشد.
وی با اشاره به میزان برنامههای بلندمدت و میزان سرمایه گذاری کشورهای همسایه برای توسعه کارآفرینی و ایجاد شرکتهای تک شاخ گفت: معاونت علمی، صندوق نوآوری با دو اپراتور همراه اول و ایرانسل تفاهم نامهای را منعقد کرده است تا منابع مالی ۱۲۰۰ میلیارد تومانی برای شرکتهای مبتنی بر فناوری تامین شود.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به برخی از گفتهها که اعلام میشود کارآفرینان نباید مقروض و بدهکار باشند، اظهار کرد: برای حمایت از فناوران باید سرمایه صندوق تأمین شود و این در حالی است که در ابتدا که قیمت ارز ۴ هزار تومان بود و قرار بود سرمایه این صندوق ۳ هزار میلیارد تومان باشد، ولی حمایت لازم نشد.
وی افزود: این در حالی است که بر اساس اعلام معاون علمی میزان فروش شرکتهای دانشبنیان ۴۳۰ هزار همت است و با سرمایه ۳ هزار میلیارد تومانی چطور میتوان از این شرکتها حمایت کردند.
معاون صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه ۷۰ درصد از شرکتها نوپا هستند، خاطرنشان کرد: به بیان دیگر شرکتهایی با فروش ۵ میلیارد تومان و سابقه فعالیت کمتر از ۵ سال شرکتهای نوپا به شمار میآیند.
انتهای پیام/