راهاندازی پلتفرم کسبوکار دیجیتال برای پیوند دانشگاه با صنایع بزرگ
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، آرش رنجبران، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی در نشست خبری همزمان با چهل و یکمین سالروز تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز از راهاندازی پلتفرم کسبوکار دیجیتال پیوند دانشگاه با صنایع بزرگ برای اولین بار در تبریز خبر داد و اظهار کرد: برای نخستینبار در کشور، پلتفرم کسبوکار دیجیتالی با هدف اتصال صنایع بزرگ استان با تولیدکنندگان خرد برای تولید قطعات، آذرماه امسال در استانهای آذربایجان شرقی و غربی و زنجان راهاندازی میشود و دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی با برگزاری مناقصههای مربوط برای این پلتفرم تضمین مالی ایجاد میکند.
وی افزود: دانشکده هوش مصنوعی، ساخت و تولید، تعلیم و تربیت، هنر و رسانه به مجموعه دانشکدههای دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی اضافه میشود. کارخانه تولید مخزن کامپوزیت در داخل دانشگاه شبستر راهاندازی شده و کارخانه تولید جلبک مورد استفاده در صنایع غذایی نیز به بهرهبرداری رسیده است. بیمارستان صنعتی برای رشتههای فنی و مهندسی و رشتههایی که مرتبط با مردم است در دانشگاه آزاد تبریز ایجاد خواهد شد تا دانشجویان پس از پایان تحصیلات تئوری در این بیمارستان صنعتی آموزشهای عملی ببینند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی عنوان کرد:با صنایع بزرگ مانند تراکتورسازی و مس و شرکتهای بزرگ دانشبنیان همکاری میکنیم. علاوه بر این صنایع بزرگ با تأمینکنندههای خرد نیز توافقاتی داشتهایم و سفارش آنها را گرفتهایم. ۳ هزار و ۲۸۵ تأمینکننده خرد با ما کار میکنند. بزرگترین شبکه مهندسی در کشور با ۲۲ هزار هیئت علمی رشتههای مهندسی هستیم. این مجموعه صنعتی بهصورت پایلوت با محور استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و زنجان ایجاد میشود که مرکز آن شهر تبریز است.
رنجبران با اشاره به فعالیت بیمارستان امام سجاد(ع) زیر نظر دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی گفت: به همت همکاران یک دستگاه ام آر آی ۱.۵ تسلا در این بیمارستان امام سجاد راهاندازی شده است.
وی بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در استان بزرگترین مجموعه آموزشی با ۳۵ واحد و مرکز است. تعداد پذیرش دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی نسبت به دو سال گذشته ۲۰ درصد افزایش یافته این رقم از ۵۵ هزار دانشجو به ۶۲ هزار دانشجو در استان افزایش یافته و جایگاه دانشگاه آزاد اسلامی استان از رتبه ۱۶ کشور به رتبه چهارم رسیده است. این جمعیت دانشجویی از ۸۰۰ هزار نفر در سال ۹۷ به یک میلیون و ۲۷۰ هزار نفر در سال جاری رشد داشته است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه چهار رشته محل در مقطع دکترا و ۱۲ کد رشته محل در مقطع کارشناسی ارشد امسال اضافه شده، افزود: سند تحول پنج ساله نیز که شامل برنامه راهبردی است در دانشگاه تدوین و ابلاغ شده و هر سال ارزیابی دانشگاه بدینصورت انجام میشود.
رنجبران ادامه داد: میانگین سرانه بودجه دانشگاه آزاد اسلامی استان برای هر دانشجو سالانه در حدود ۱۲ میلیون تومان بوده در حالی که این رقم برای دانشگاههای دولتی بالغبر ۷۰ میلیون تومان است. به این معنا که ۶ برابر دانشگاه آزاد بوده؛ تلاش بر این است که هزینههایمان را بر دوش دانشجو نیندازیم. ارتباط دانشگاه با صنعت یک اولویت و یک برنامه اساسی در این دانشگاه است و موفقیتهای مهمی در این باره کسب کردهایم. در حوزه بینالمللی هم بیش از ۵۰۰ دانشجو داریم که عمدتاً از کشور عراق و ترکیه و آذربایجان هستند.
تولید جلبک اسپرولینا از حالت کیلویی به تولید یکتن در ماه رسید
رحیم وکیلزاد نیزه معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی نیز گفت: در بحث کتابخانه یک اتاق ویژه روشندلان ایجاد کردهایم. با تلاشهای صورت گرفته مرکز رشد واحدهای فناور تبریز از سطح دو به سطح یک ارتقا پیدا کرد.
وی با اشاره به اینکه همه طرحهای پژوهشی در مسیر حل مشکلی از مسائل شهرمان باید باشد، اضافه کرد: تولید جلبک اسپرولینا از حالت کیلویی به تولید یکتن در ماه رسیده که در اشکال مختلف غذایی و بهداشتی تولید خواهد شد. در بخش پژوهشگران جوان هم سه مجله در رشتههای معماری حسابداری و مدیریت بازرگانی اخذ مجوز کردهایم.
تحصیل ۱۶۰ هزار دانشآموز در مدارس سما کشور
معاون مدارس سمای آذربایجان شرقی نیز از تحصیل ۱۶۰ هزار دانشآموز در مدارس سما کشور خبر داد و بیان کرد: امسال بیش از ۵ هزار و ۵۰۰ دانشآموز در استان در حال تحصیل هستند که نسبت به سال گذشته بیش از بیست درصد افزایش داشتیم. در سطح استان ۴۱ مدرسه داریم که در طول سال گذشته ۳۹ میلیارد تومان درآمد داشتهایم. مهمترین موضوع در مدارس معلم بوده که هر جا معلم خوبی داشتیم موجب تشویق آنان به حضور در مدارس سما شده است.
علی پاشایی توجه به کیفیت در مدارس سما را یادآور شد و ادامه داد: کیفت بخشی یکی دیگر از دغدغههاست که تجهیز این مدارس و ایجاد محیطی مناسب علمی بوده و در این راستا فعالیتهای بسیاری داشته است.
افزایش ۱۶ درصد جذب دانشجو در واحد تبریز
معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی نیز گفت: پذیرش از نسبت به سال گذشته ۱۶ درصد افزایش داشته و امروز در استان بیش از یک هزار و ۵۰۰ نفر هیئت علمی داریم که بیش از۳۵۰ نفر از آنان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز حضور دارند.
حامد علیپور اضافه کرد: یکی از رویکردها استفاده از هوش مصنوعی در تدریس است که برخی واحدهای آموزشی بهصورت پایلوت انتخاب شدهاند تا دانشجویان در طولترم علاوه بر حضور در کلاس از محتوی مجازی نیز استفاده کنند که امتحانات میانترم و پایانترم آنان بهصورت کشوری برگزار میشود.
بررسی فعالیتهای فرهنگی دانشجویان توسط سامانه«بافر»
داود رضوی معاون فرهنگی این دانشگاه نیز عنوان کرد: در کنار فعالیتهای علمی دانشگاه آزاد همت مضاعفی در حوزههای فرهنگی نیز انجام شده که بر اساس ارزیابیهای صورت گرفته این واحد دانشگاهی بهعنوان واحد ساعی شناخته شده و فعالیتها بر اساس سامانه پایش رصد میشود. امسال سامانه بافر نیز بهصورت پایلوت از استان آغاز شده که فعالیتهای فرهنگی دانشجویان توسط این سامانه بررسی میشود.
انتهای پیام/