دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
وزیر علوم در گفت‌وگو با آنا:

مسئولان علمی کشور اجراکننده تحقیقات دانشمندان علوم انسانی اسلامی باشند

مسئولان علمی کشور اجراکننده تحقیقات دانشمندان علوم انسانی اسلامی باشند
وزیر علوم گفت: مسئولان علمی کشور باید اجراکننده تحقیقات دانشمندان علوم انسانی اسلامی باشند، فکر از حکیمان و اجرا با حاکمان باشد.
کد خبر : 878846

محمدعلی زلفی گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در گفت‌وگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره وضعیت علوم انسانی در جامعه اظهار کرد: یکی از معضل‌های آموزش عالی کشور در توزیع نامتوازن استعدادها شناخته شده است، یعنی دانش آموزان نخبه فقط خواهان برخی از رشته‌های خاص دانشگاهی هستند و به بعضی دیگر توجه‌ای نشان نمی‌دهند. 

وی افزود: دانش آموزان و دانشجویان استعداد برتر باید در بین رشته‌های مختلف از قبیل علوم انسانی، هنر، کشاورزی، دامپزشکی، مهندسی و پزشکی توزیع شوند؛ چراکه آموزش عالی برای هر رشته‌ای دانشجو تربیت می‌کند تا بتواند به بهترین شکل ممکن از نیرو‌های انسانی در بازار کار استفاده کند. 

زلفی گل تصریح کرد: باید در وهله اول به منظور توزیع متوازن استعداد‌ها انگیزه‌ها را افزایش دهیم، درصورت تحقق این امر خروجی با کیفیتی از فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها در بازار کار را شاهد خواهیم بود. 

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به وضعیت دانشمندان یک درصد و دو درصد برتر جهان در حوزه علوم انسانی اظهار کرد: پایگاه استنادی جهان اسلام (ISC) سالانه بر اساس شاخص‌های بین المللی، دانشمندان یک درصد برتر ملی در حوزه علوم انسانی را اعلام می‌کند. 

زلفی گل ادامه داد: سال گذشته ۸۴۰ دانشمند ایرانی جزء دانشمندان یک درصد برتر جهان قرار گرفته‌اند و امسال این رقم به بیش از ۱۰۰۰ دانشمند ارتقا یافته است، سال گذشته تعداد دانشمندان دو درصد برتر جهان ۱۸۴۰ بوده و امسال این رقم به ۲۲۴۰ نفر رسیده که این موضوع نشان دهنده رشد مرجعیت علمی در کشور است. 

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: سالانه دانشمندانی که در دنیا به عنوان مرجع شناخته می‌شوند، افزایش می‌یابد و امیدواریم با حمایت‌های ویژه‌ای که در قالب گرنت و پژوهانه به دانشمندان یک درصد و دو درصد برتر جهان اختصاص می‌یابد به عنوان الگویی برای سایر پژوهشگران شناخته شود. 

زلفی گل با بیان اینکه راهبری علم نافع وظیفه علوم انسانی است، تاکید کرد: مسئولان علمی کشور باید اجراکننده منویات دانشمندان علوم انسانی اسلامی باشند، فکر از حکیمان و اجرا با حاکمان باشد. سیاست حمایت از جوانی جمعیت و خانواده در رشته‌های علوم انسانی باید بررسی شود و راهبرد‌های آن ارائه، وفرهنگ آن در جامعه نهادینه شود. از علوم انسانی اسلامی انتظار داریم که در توزیع شکل‌گیری شخصیت علمی متوازن کشور ما را یاری کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب