توصیه مصرف قهوه به دیابتیها
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ قهوه خوردن این روزها بسیار رایج شده است. پای این نوشدنی تلخ به کوچه پس کوچههای شهر نیز باز شده و در کنارهر کافهای که بوی قهوه از داخل آن به مشام میرسد، اسم اسپرسو، قهوه ترک و فرانسه به چشم میخورد. دیگر رنگ و بوی چایخانهها تغییر کرده و حالا این کافه هاست که بیشتر خودنمایی میکنند.
فاطمه میرزازاده دبیر انجمن قهوه ایران به خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: قهوه خوری از قدیم در ایران باب بوده است و در واقع ما قهوه خانه داشتهایم نه چایخانه. اما بعد از آنکه کشت چای در ایران افزایش پیدا کرد، مصرف چای در ایران بیشتر از قهوه شد.
وی توضیح داد: واردات قهوه شاید یکی از مهمترین دلایل افزایش مصرف قهوه در بین جوانان شد و سالانه بیش از ۷۰ درصد واردات دانه سبز قهوه افزایش پیدا کرد. همین موضع سبب شد که تولید قهوه نیز در ایران افزایش پیدا کند و تجهیزات این نوشیدنی داخل کشور تولید شد. همین موضوع سبب شد که مصرف قهوه نیز به فراخور در دسترس بودن آن افزایش پیدا کند.
دبیر انجمن قهوه ایران معتقد است که قطعا همه نباید قهوه مصرف کنند تنها به این دلیل که قهوه خوردن کار لوکسی است چرا که برای بعضی افراد ممنوع است اما کاملا بدیهی است که تغییر ذائقه مردم تمایل به مصرف قهوه را بیشتر کرده و مصرف این نوشیدنی تلخ بین دهه هفتاد و هشتادیها بیشتر است.
وی افزود: در حال حاضر هیچ مرجع علمی تاکنون قهوه را مضر و یا مخل سلامت افراد عنوان نکرده و برعکس برخی از پزشکان به افرادی که دیابت یا کبد چرب دارند توصیه میکنند که حتماً قهوه مصرف کنند. حتی افرادی که با مصرف برخی از انواع قهوه دچار تپش قلب میشوند نیز با تغییر نوع قهوه که کافئین کمتری دارد میتوانند از این نوشیدنی گرم استفاده کنند.
میرزازاده با تأکید بر اینکه ورزشکاران نیز اصولاً در رژیمهای غذایی خود قهوه مصرف میکنند، تصریح کرد: برخی از افرادی که مواد مخدر را نیز ترک میکنند به قهوه روی میآورند و در واقع قهوه جایگزینی برای آنها به شمار میرود.
انتهای پیام/