بازدید کارشناسان «فائو» از جنگلهای ایلام
به گزارش گروه اجتماعی آنا از ایسنا، دکتر «شیروما» در بازدید از جنگلهای بلوط استان ایلام، اظهار کرد: چرای بیرویه دام، بهرهبرداری از جنگلها جهت تولید زغال و سوخت، وجود ریزگردهای دورهای، تبدیل اراضی جنگلی به اراضی کشاورزی، شخم زیراشکوب برای خودکفایی در تولید گندم و بعضاً عبور خط لولههای گاز، نفت و آب ازجمله عواملی هستند که تأثیرات منفی روی جنگلها زاگرس داشته است.
وی افزود: این تیم تحقیقاتی سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد (FAO) و هیاتی متشکل از اساتید،کارشناسان و صاحبنظران بینالمللی به ایلام آمدند تا از نزدیک در جریان روند احیاء و تیمار بهداشتی درختان بلوط این استان قرار گیرند.
شیروما خاطرنشان کرد: فعالیتهای بسیار ارزندهای تاکنون در سایه تفکر صحیح در استان ایلام انجامشده و کارهای صورت گرفته در متوقف کردن روند خشکیدگی و بهبود و احیاء این جنگلها نقش مؤثری داشته است.
در ادامه «رضا احمدی» مدیرکل منابع طبیعی ایلام نیز اظهار کرد: هدف اصلی این سفر بررسی اقدامهای صورت گرفته درزمینهٔ مبارزه با خشکیدگی، عملیات بهداشتی، کارهای احیایی و نهالکاری و حضور و مشارکت مردم در امر جلوگیری از تخریب و احیاء جنگلهای استان است.
وی افزود: بخشی از معیشت مردم منطقه به جنگل و محصولات فرعی آن وابسته است و سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در سیاستها و برنامههای خود با روشهای مشارکتی از توان جوامع محلی برای حفظ، احیاء و بهرهبرداری اصولی از این جنگلها استفاده میکند.
احمدی خاطرنشان کرد: در سال 87 با مشاهده اولین آثار خشکیدگی در جنگلهای استان کلیه کارشناسان این اداره کل جهت بررسی موضوع بسیج شدند و در سال 89 نیز آماربرداری صددرصدی 800 هکتار از این جنگلها شروع شد و بر اساس این مطالعات و جنگل گردشیهای صورت گرفته متوجه شدیم بالغبر 11 درصد از جنگلهای استان دچار خشکیدگی صددرصدی شدهاند.
مدیرکل منابع طبیعی ایلام تصریح کرد:در پی این موضوع پهنهبندی مناطق خشکیده شروع شد و تهیه نقشه تمامی شهرستانها بهتناسب خشکیدگی صورت گرفت و از سازمانهای بینالمللی درخواست کمک کردیم که منجر به این شد در سال 91 خانم جولیان آلارد و هیئت همراه، پرفسور هانس موله از کشور آلمان، دکتر میرابوالفتحی و دکتر عبایی، در سال 93 دکتر شیروما و پرفسور مولینا و در سال 94 نیز دکتر شیروما و هیئت همراه از جنگلهای استان بازدید کنند.
انتهای پیام/