دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
فرماندار تهران در جلسه شورای شهر:

هیچ‌گونه دست‌اندازی به حریم تهران در 2 سال اخیر انجام نشده است

هیچ‌گونه دست‌اندازی به حریم تهران در 2 سال اخیر انجام نشده است
فرماندار تهران در یکصد و نودمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران گفت: هیچ‌گونه دست‌اندازی به حریم تهران در 2 سال اخیر انجام نشده است.
کد خبر : 877501

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، احمد قیومی فرماندار تهران در یکصد و نودمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه بودجه و مصوبه خوبی که نشان از عمق نگاه اعضا دارد در خصوص حمل و نقل عمومی به تصویب رسید، اظهار کرد: امیدواریم شهرداری تهران بودجه‌ای که برای این حوزه پیش بینی شد، محقق کند و مسائل با درایت ویژه شهردار تهران و معاونین وی پیش برود.

وی با بیان اینکه امیدواریم هفته فرهنگی تهران ثبت ملی شود، تصریح کرد: تلاش‌های زیادی در هفته فرهنگی تهران صورت گرفت که قابل تحسین و ستایش است.

فرماندار تهران با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری بر امنیت، رقابت، سلامت و مشارکت در انتخابات تأکید داشتند، یادآور شد: هیئت‌های اجرایی در فرمانداری تهران مشغول احراز صلاحیت کاندیداها هستند؛ به نظر می‌رسد باید جلسات جداگانه‌ای با محوریت انتخابات با اعضای شورا داشته باشیم تا آنچه که مقام معظم رهبری از مسئولان پایتخت انتظار دارند، به ظهور و بروز برسد.

اجرای طرح‌های فرهنگی و اجتماعی با هدف ایجاد ارزش‌های والای فرهنگی باید در دستور کار باشد

وی با تأکید بر اینکه مسائل تهران پیچیدگی‌های خاص خود را دارد، تصریح کرد: رفع این پیچیدگی‌ها، نگاه جامع و همه جانبه‌ای را می‌طلبد که به همکاری شورا، شهرداری تهران و تمام دستگاه‌های حاکمیتی نیاز دارد. بنده به عنوان نماینده دولت در شهر تهران آمادگی خود را برای افزایش هم‌افزایی بین دستگاه ها اعلام می‌کنم.

قیومی همچنین خاطرنشان کرد: امکان فعالیت در این حوزه بیش از قبل فراهم شده و امیدواریم با استفاده از این فرصت بتوان امور را بهتر از گذشته پیش برد.

فرماندار تهران با تاکید بر گستردگی جغرافیایی و تراکم جمعیتی و حضور خرده فرهنگ‌ها در تهران، اظهار کرد: اجرای طرح‌های فرهنگی و اجتماعی با هدف ایجاد ارزش‌های والای فرهنگی باید در دستور کار باشد. معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران تمام تلاش خود را برای جریان سازی در این امر به کار گرفته اما این تلاش ها کفایت نمی‌کند و همه باید کمک کنند تا اقدامات حوزه فرهنگی و اجتماعی خودنمایی کند.

وی ادامه داد: تعدادی از رویدادها اثرگذاری ملی در کشور دارد و باید این برنامه‌ها به صورت جداگانه طراحی و اجرا شود اما آنچه در تهران باید مورد توجه قرار بگیرد، اجرای برنامه‌ها با محوریت محلات و مسائل اجتماعی ویژه آنهاست.

قیومی با تأکید بر اینکه برنامه ریزی در فرمانداری تهران توسط معاونت سیاسی و اجتماعی، تمام دستگاه‌ها را به اجرای برنامه در هفته فرهنگی تهران مکلف کرد، یادآور شد: بیش از یک هزار برنامه در این هفته اجرایی شد که کار ارزشمندی بود. دستگاه‌ها و کل حاکمیت باید ظهور و بروز جدی در این حوزه داشته باشند.

پایتخت از لحاظ برخورداری از سرانه‌های فرهنگی و ورزشی با کمبود روبه‌روست

وی همچنین خاطرنشان کرد: تعریف رویدادهای فرهنگی به صورت مستمر در محلات باید مورد توجه باشد و آنچه کارها را پایدار می‌کند، استمرار برنامه‌هایی است که در طول یکدیگر و با نگاه به محلات اجرا می‌شوند.

فرماندار تهران با بیان اینکه اگر سازمان‌های مردم نهاد حضور داشته باشند این برنامه‌ها استمرار خواهد یافت، گفت: مساجد جایگاهی ویژه در محلات به عنوان پایگاه و سنگر دارند. برنامه‌ها باید تمام اقشار را دربرگیرد و از بطن محلات برخیزد. اگر این برنامه‌ها اجرایی شود مسائل در محلات رفع خواهد شد.

وی اضافه کرد: مسائلی که محلات تهران وجود دارد با هم قابل قیاس نیستند و مشارکت دستگاه‌های حاکمیتی در این حوزه مورد اهمیت است و ما در این زمینه برنامه ویژه‌ای داریم.

قیومی با تأکید بر نگاه به ورزش در تهران، اظهار کرد: پایتخت از لحاظ برخورداری از سرانه‌های فرهنگی و ورزشی با کمبود روبه‌روست و همکاری دستگاه‌ها با یکدیگر می‌تواند در پیشبرد امور این حوزه اثرگذار باشد.

فرماندار تهران با بیان اینکه پایتخت قابلیت ویژه‌ای برای جذب گردشگران داخلی و خارجی دارد، یادآور شد: سیاست‌گذاری شورا در این حوزه می‌تواند در اجرای برنامه‌های این بخش اثرگذار و ثمربخش باشد.

وی افزود: تهران با این میزان جمعیت و شرایط خاص در حوزه مدیریت بحران نیاز به توجه ویژه و بیشتری دارد و در این حوزه توجه به تعرض به حرائم گسل‌ها، قنوات، انهار عمومی، مترو و دیگر حرائم باید در دستور کار باشد. در این دوره شاهد کاهش قابل توجهی در این زمینه هستیم اما هنوز دست اندازی‌هایی در حریم وجود دارد که حقوق مکتسبه ایجاد می‌کند.

قیومی با بیان اینکه در حوزه محیط زیست و پسماند، تنها آلودگی ناشی از تردد خودروها را شاهد نیستیم و پسماندسوزی هم به این فضای نامبارک دامن زده است، گفت: کودکان زباله گردی می کنند و عده‌ای این زباله‌ها را از آنها می‌خرند و بخشی از آن سوزانده می شود که آلودگی هوا را به دنبال دارد. ضرورت دارد که در پیشبرد طرح جامع پسماند که در کارگروه پسماند فرمانداری به دنبال آن هستیم، شورا به ما کمک کند.

حریم شهر تهران متعلق به آینده است و اگر آن را رها کنیم در کمترین زمان ساخت‌وساز صورت می‌گیرد

وی اضافه کرد: بازآفرینی و نوسازی بافت فرسوده اتفاق خوبی است و خوشبختانه تحولی در سازمان نوسازی شهرداری تهران شکل گرفته اما خواستار این هستیم که بسته تشویقی که در ۱۹ بند توسط وزارت راه و شهرسازی و استانداری تهران به شهرداری ابلاغ شد، عملیاتی شود. با این بسته در مواردی به صورت سلیقه‌ای برخورد می‌شود و به آن عمل نمی‌شود اما اگر این بسته کاملاً اجرایی شود، بسیاری از مشکلات حوزه نوسازی بافت فرسوده برطرف خواهد شد.

فرماندار تهران با تأکید بر موضوع حریم پایتخت، تصریح کرد: حریم شهر تهران در دو سال اخیر به معنای واقعی نگهداری شده‌است؛ حریم شهر تهران متعلق به آینده است و اگر آن را رها کنیم در کمترین زمان ساخت‌وساز صورت می‌گیرد. این اقدام تلاش و زمان گذاشتن را نشان می‌دهد که قابل تقدیر است. مسائل حریم پایتخت از عدم تطابق مصوبات شورای عالی معماری و شهرسازی با قانون تقسیمات کشوری ریشه می‌گیرد.

وی ادامه داد: قانون فوق مصوبات و آیین نامه‌هاست؛ در سال ۱۳۸۶ وقتی طرح جامع شهر تهران در شورای عالی معماری و شهرسازی تصویب شد ۲۲ شهر و هفت شهرستان را در حریم تهران قرار داد. سه هفته پیش در خدمت شهردار تهران بودیم تا هماهنگی‌های لازم در این زمینه صورت بگیرد.

قیومی با بیان اینکه نگاه بنده این است که حریم شهر تهران را باید مورد محافظت قرار داد، خاطرنشان کرد: بعضی مواقع به جز حرائم خاص، برای مردم روستاها نیز دغدغه مندی ایجاد کرده‌ایم در حالیکه تکلیف این روستاها مشخص است و در طول دو سال اخیر هیچ گونه دست‌اندازی به حریم روستاهای اطراف تهران انجام نشده و هرگونه ورود به حریم در دوره‌های گذشته صورت گرفته است.

فرماندار تهران همچنین تصریح کرد: بافت بازار تهران از دیگر موضوعات مورد اهمیت است و باید همه به هم در این خصوص کمک کنیم؛ در کمیته خاصی که برای شهرک های صنفی و صنعتی تشکیل داده‌ایم موارد بررسی و تدبیراندیشی شده و امیدواریم تمام مشاغل پرخطر و آسیب‌زا در این شهرک‌ها ساماندهی شود.

چمران: اجازه تبلیغات نمایشگاه بین‌المللی را در شهر نمی‌دهیم

مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران در یکصد و نودمین جلسه شورا و در واکنش به گزارش فرماندار تهران، اظهار کرد: تمام تلاش ما این است که مردم در شهر در آسایش و آرامش باشند. هرچه مخل این آسایش بود باید حذف شود. برای مثال وقتی می‌بینیم که کسی با بلندگویی در وانت مزاحم مردم می‌شود باید از پلیس درخواست کنیم که برخوردهای لازم را انجام دهد.

وی ادامه داد: در فضایی وسیله‌ای ایجاد می کنیم که آسایش و آرامش مردم را از بین می برد؛ این فضا، نمایشگاه بین المللی در خیابان سئول است. این اظهر من الشمس است و باید چه چیزی بگوییم که بدانند این نمایشگاه مردم را می کشد و به بیمارستان و تیمارستان می فرستد؟ دلیلی بالاتر از این؟ ما انتظار نداریم که فرمانداری مقابل ما بایستد. ما به تنهایی به جنگ می رویم. سازمان نمایشگاه ها دکان است و دلال بازی می کند.

چمران تأکید کرد: نمایشگاه سلامت مردم را از بین می برد. این کار یعنی چه و چه معنایی دارد؟ به جای اینکه بگوییم نمایشگاه مخل آسایش مردم است می گوییم این مخالفت چه دلیلی دارد؟ چطور دودی که از مغازه سنگکی بالا می رود مخل آسایش است اما نمایشگاهی که نقاط مختلف شهر را درگیر می کند، مخل آسایش نیست؟ ما به کمک نیاز نداریم اما به چوب لای چرخ گذاشتن هم نیاز نداریم.

وی افزود: حتی اگر زنجیر انسانی هم مقابل نمایشگاه ایجاد کنیم، این کار را انجام می دهیم اما انتظار مقابله نداریم. ما اجازه نمی دهیم تابلوهای شهرداری و شهر، تبلیغات نمایشگاه را انجام دهد و هرکسی می خواهد این اجازه را بدهد، بدهد. باید مصوبات شورا به اجرا گذاشته شود نه اینکه جلوی آن را بگیرند.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: در دیگر حوزه ها همچون پسماند مشکلات حل نشده است؛ هرچند دستگاه زباله سوز پنج هزار تنی در چین تفاهم شده و در تهران نصب خواهد شد تا مشکل پسماند رفع شود.

وی ادامه داد: بافت فرسوده مسئله بزرگی است و ما بیش از همه فکر این موضوع بودیم. ما گفتیم ۱۰۰ درصد عوارض را شهرداری بپردازد و از مردم پول نگیرد که سازمان بازرسی مصوبه ای داد و گفت این اقدام خلاف موضوع است و به نظر بنده این موضوعی که مطرح کردند از آن سوی بام افتادن است.

چمران با بیان اینکه دولت تورم سال قبل را ۴۷ درصد اعلام کرده است، یادآور شد: ما می توانستیم افزایش نرخ ها را به همین میزان قرار دهیم اما نرخ حمل و نقل عمومی را ۲۲ درصد و ۱۵ درصد افزایش دادیم. هر روز ماست و دیگر اقلام گران می شود و آن وقت یک سازمان می گوید که چرا نرخ اتوبوس اینگونه است؟ این موارد دردآور است. باید چشمان خود را باز کنند و درست بنگرند.

رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه یک طبقه اضافی در بافت فرسوده مجوز گرفت، تصریح کرد: این موضوع مطرح شد که پارکینگ مشکل دارد و گفتیم این یک موضوع بخشیده شود و اشکالی ندارد.

وی با تأکید بر اینکه باید انبارهای بزرگی در اطراف تهران ایجاد شود و ما نیز حمایت می کنیم، گفت: نباید انبار در بازار باشد و تنها اقلامی که برای فروش در نظر گرفته شده، باید در بازار که هویت شهر تهران است به فروش برسد.

چمران تأکید کرد: حریم تهران وضعیت اسفناکی دارد. دو روز قبل در منطقه ۱۸ تابلوهای شهر تهران را کنده اند. فرماندارانی همچون فرماندار اسلامشهر پای کار خود ایستادند و حکم غیرقانونی از قاضی گرفتند. مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی قانونی است و یک بند و سه تبصره آن مشکل دارد که باید ریشه ای حل شود. این مشکل به جز تهران در مشهد، اصفهان، سنندج و دیگر شهرها نیز وجود دارد.


لزوم توجه ویژه به ظرفیت نمایشگاه آفتاب در برگزاری نمایشگاه‌های مختلف در شهر تهران

علیرضا نادعلی سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران در یکصد و نودمین جلسه شورا پس از استماع سخنان احمد قیومی فرماندار تهران در این جلسه، گفت: آنچه که ما در شورا انجام می دهیم تعامل و تبادل با حاکمیت به نمایندگی استانداری و فرمانداری است تا رفع مشکلات تهران ممکن شود.
وی با بیان اینکه مسئله نمایشگاه بین المللی یکی از مشکلات تهران است، یادآور شد: ما از ابتدای این دوره در خصوص نمایشگاه آفتاب و برگزاری نمایشگاه های پرمخاطب در نمایشگاه بین المللی مباحثی را مطرح کردیم.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: استفاده کمی از نمایشگاه آفتاب می شود و نمایشگاه بین المللی برای مردم مشکل ساز است. در مواردی احساس می کنیم لجبازی شده است؛ برای مثال قرار بود نمایشگاه خودرو در بهمن ماه در نمایشگاه آفتاب برگزار شود و حالا نمایشگاه بین المللی نمایشگاه خودرو را همین ماه برگزار می کند که برگزاری نمایشگاه خودرویی را بی اثر می کند.نادعلی با تأکید بر اینکه طبق بیانات مقام معظم رهبری در جامعه اسلامی توقف نداریم، تصریح کرد: اینکه ظرفیتی در شهر داریم و مردم را اینگونه معطل می کنیم، بسیار بد است. امیدواریم مصوبات شورای شهر اجرایی و مشکلات مردم رفع شود.

علیرضا نادعلی سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران در یکصد و نودمین جلسه شورا پس از استماع سخنان احمد قیومی فرماندار تهران در این جلسه، گفت: آنچه که ما در شورا انجام می دهیم تعامل و تبادل با حاکمیت به نمایندگی استانداری و فرمانداری است تا رفع مشکلات تهران ممکن شود.

وی با بیان اینکه مسئله نمایشگاه بین المللی یکی از مشکلات تهران است، یادآور شد: ما از ابتدای این دوره در خصوص نمایشگاه آفتاب و برگزاری نمایشگاه های پرمخاطب در نمایشگاه بین المللی مباحثی را مطرح کردیم.

سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: استفاده کمی از نمایشگاه آفتاب می شود و نمایشگاه بین المللی برای مردم مشکل ساز است. در مواردی احساس می کنیم لجبازی شده است؛ برای مثال قرار بود نمایشگاه خودرو در بهمن ماه در نمایشگاه آفتاب برگزار شود و حالا نمایشگاه بین المللی نمایشگاه خودرو را همین ماه برگزار می کند که برگزاری نمایشگاه خودرویی را بی اثر می کند.نادعلی با تأکید بر اینکه طبق بیانات مقام معظم رهبری در جامعه اسلامی توقف نداریم، تصریح کرد: اینکه ظرفیتی در شهر داریم و مردم را اینگونه معطل می کنیم، بسیار بد است. امیدواریم مصوبات شورای شهر اجرایی و مشکلات مردم رفع شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته