دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

جادویی در دنیای افراد توانخواه/ ایرباد‌ها به کمک معلولان آمده‌اند

جادویی در دنیای افراد توانخواه  ایرباد‌ها به کمک معلولان آمده‌اند
تصور کنید می‌توانید اجسام را با نگاهتان جابه‌جا کنید یا فقط با تکان دادن یک عضله، بی هیچ زحمتی از جایی به جای دیگر حرکت کنید. چیزی شبیه جادو به نظر می‌آید، اما به لطف یک شرکت فناوری مستقر در «ونکوور» کانادا، این جادو شکل واقعیت به خود می‌گیرد.
کد خبر : 876461

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از ونکوور سان، شرکت «ناکی لاجیکس» (Naqi Logix) که در «ونکوور» کانادا مستقر است، ایرفون‌های کاملا بی‌سیمی ساخته که با ردیابی کوچکترین حرکت‌های بدنی فرد معلول، به وی امکان هدایت ویلچر و کنترل دستگاه‌های هوشمند را می‌دهد.

فناوری ناکی در واقع یک رابط کاربری غیرقابل رؤیت است که از حسگر‌های ژیروسکوپ و زیستی (بیوسنسورها) برای ردیابی نامسحوس‌ترین حرکات جزئی بدن حتی پلک زدن استفاده می‌کند.

این فناوری به کاربر این امکان را می‌دهد که از هرگونه ابزار دیجیتالی استفاده کند، به گشت و گذار در دنیا‌های مجازی بپردازد و البته از پس هدایت فناوری‌های سخت مانند ویلچر هم برآید. هیچ نیازی هم به کاشت تراشه مغزی، دخالت دست، صدا یا حتی صفحه نمایش نیست.

این فناوری غیرتهاجمی را می‌توان در ایرباد‌ها (ایرفون‌های کاملاً بی‌سیم)، عینک‌ها یا تقریباً هر چیز قابل پوشیدن تعبیه و با استفاده از بلوتوث آن را فعال کرد.

این فناوری می‌تواند برای اعضای جامعه توانخواهان، تحول‌آفرین باشد و جایگزین مناسبی برای کنترل‌گر‌های سنتی متکی به سیستم دم و بازدم (sip-and-puff) تلقی می‌شود که برای بسیاری از کاربران توانخواه استفاده از آن‌ها خسته‌کننده و دست‌وپاگیراست.

همه افراد توانخواه به فناوری وابسته هستند و هرچه که فناوری پیشرفته‌تر باشد، کیفیت زندگی آن‌ها هم بهتر می‌شود. فناوری ناکی به فرد توانخواه این فرصت را می‌دهد که بخاری را خاموش و روشن کند، صدای تلویزیون را کم و زیاد کند یا اینکه تنها با تکان دادن سر، حرکت یکی از عضلات چشم یا چانه قادر به انجام طیفی از عملکرد‌های متنوع باشد.

البته، این همه ماجرا نیست و فناوری ناکی علاوه بر یاری رساندن به افراد توانخواه، از ظرفیت بالایی برخوردار است. برای استفاده در هر چیز از ربات‌ها و رانندگی گرفته تا ساخت و ساز، رباتیک یا کمک به امدادگران!

اگرچه شرکت سازنده این فناوری در ونکوور مستقر است، اما داستان آن بین‌المللی شده و ارزش آن یکصد میلیون دلار براورد می‌شود و این تازه شروع ماجرا است. به قول مالک شرکت، «ما فقط سازنده ایرباد نیستیم» بلکه «این فناوری و نرم‌افزاری است که می‌تواند به هر بخشی که به هر منظوری خواهان استفاده از آن است، ورود ‍ پیدا کند.»

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب