دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا تأکید شد؛

آسیب ادغام نابهنگام در وزارت صمت به زنجیره اشتغال صنعت فرش

آسیب ادغام نابهنگام در وزارت صمت به زنجیره اشتغال صنعت فرش
رئیس کمیسیون فرش و صنایع دستی اتاق بازرگانی ایران اعلام کرد:‌ اگرچه ایراداتی به کارکرد و عملکرد مرکز ملی فرش در سال‌های گذشته وارد است، اما چنین ادغام نابهنگامی در وزارت صمت به زنجیره اشتغال گسترده‌ در صنعت فرش آسیب‌ می زند.
کد خبر : 876359

گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ بحث ادغام‌ها در دولت‌ها همواره سرو صدا‌هایی را برپا کرده چراکه به اعتقاد صاحبنظران در این بخش، جداسازی و یا ادغام بخش‌های مهم اقتصادی باید با تدبیر و کارشناسی شده انجام بگیرد. 

بتازگی اداره کل صنایع خلاق و ورزشی با مرکز ملی فرش، زیرمجموعه‌های وزارت صمت با هم ادغام و تبدیل به مرکز ملی صنایع خلاق و فرش ایران شدند. این ادغام با مخالفت‌هایی از سوی و دست‌اندرکاران و فعالان بخش خصوصی مرتبط با صنعت فرش مواجه شده است. البته اقدامات شتاب‌زده و بدون سر و صدا وزارت صمت در تغییر ساختار این وزارتخانه برای اولین بار نیست که رخ می‌دهد. در حالی وزارت صمت پایان کار مرکز ملی فرش را اعلام کرد که وضعیت تولید و صادرات فرش دستباف در سال‌های اخیر دچار مشکلات فراوان بوده است. طبق اعلام گمرک، صادرات فرش دستباف دو میلیارد دلار سال ۱۳۷۲ بوده اما اکنون به زیر ۵۰ میلیون دلار رسیده و متمایل به صفر است. 

فرش

سابقه تجربه ناموفق ادغام مرکز ملی فرش 

سیدمرتضی حاجی آقامیری، رئیس کمیسیون فرش و  صنایع دستی اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه معنای این ادغام، چیری جزء تنزل جایگاه مرکز ملی فرش که بحث تولید تا صادرات و ارزآوری را برعهده دارد، نیست به خبرنگار اقتصادی آنا گفت:‌  قطعاً این ادغام مورد پذیرش فعالان این حوزه و صادرکنندگان فرش نیست. تجربه ادغام مرکز ملی فرش با بخش‌های دیگر طی سال های گذشته  برای این صنعت بسیار سخت تمام شد چراکه این اقدام غیرعلمی بوده است.

وی تصریح کرد: در سال ۸۲ براساس مصوبه شورای عالی اداری، مرکز ملی فرش به درخواست بخش خصوصی تشکیل شد تا همه امور مربوط به سیاستگذاری، تصمیم‌گیری، اجرا، آموزش و فرهنگ‌سازی به مرکز ملی فرش محول شود که در حوزه مرکزی معاونت وقت در حد معاونت وزیر تشکیل شود. در طول سال‌های گذشته ایراداتی به ساختار و عملکرد این مرکز وجود داشت، اما در سال ۱۴۰۰، وزاری صمت و میراث فرهنگی و گردشگری با هم تفاهم کردند تا مرکز ملی فرش از وزارت صمت منفک و به وزارت میراث فرهنگی ملحق شود، تفاهمی که البته به نتیجه نرسید.

حاجی آقامیری ادامه داد: این مصوبه خلاف قانون بود به این دلیل که شورای عالی اداری باید این مصوبه را تائید می‌کرد و مصوبه جدیدی اتخاذ می‌شد. در آن زمان بخش خصوصی نیز مخالفت شدید خود را اعلام کرد و به همین دلیل ادغام مرکز ملی فرش به وزارت میراث فرهنگی و گردشگری ملغی شد.

دلیل ادغام مرکز ملی فرش چیست

فرش

رئیس کمیسیون فرش و صنایع دستی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: در چارت جدید وزارت صمت به دلیل توافقی که حاصل شده بود مرکز ملی فرش و چند مرکز دیگر حذف شده بود و وزارت صمت نمی‌دانست که باید با مرکز ملی فرش چه اقدامی انجام دهد به همین دلیل مرکز ملی فرش به زیرمجموعه معاونت صنایع عمومی وزارت صمت منتقل شد.

تنزل آشکارجایگاه فرش در وزارت صمت

رئیس کمیسیون فرش و صنایع دستی اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد:‌ چگونه می‌توان یک مرکز را از معاونت وزیر به زیرمجموعه یک معاونت تنزل داد. این ظلمی آشکار است و بی‌توجهی به صنعت فرش است.

به گفته حاجی آقامیری؛ اگرچه ایراداتی به کارکرد و عملکرد مرکز ملی فرش در سال‌های گذشته وارد است، اما ما با چنین ادغام نابهنگامی مخالف هستیم، هرچند این مرکز فضا و اختیارات کافی را در سال‌های گذشته در وزارت صمت نداشته است؛ اما زنجیره اشتغال گسترده‌ای در صنعت فرش وجود دارد که بخش عمده شاغلان آن نیز روستائیان و اقشار آسیب‌پذیر هستند.  

فرش

وی تاکید کرد: معنای این ادغام تنزل جایگاه مرکز ملی فرش است که مورد پذیرش ما نیست و خواستار ایجاد سازمانی به عنوان متولی فرش هستیم و این موضوع در پیگیری‌های جدی ما قرار دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب