جایگاه صنعت فرش را در دولت ارتقاء دهید؛ نه تنزل!
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، در پنجمین نشست مجمع تشکلهای فرش دستباف ایران، که به میزبانی اتاق بازرگانی ایران برگزار شد؛ سید مرتضی حاجی آقا میری عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش ایران در پاسخ به سوالی در مورد برگشت ارز حاصل از صادرات گفت: با توجه به اینکه فرش دومین کالا بعد از نفت بود که مورد تحریم قرار گرفت صادرکنندگان شبکهای برای بازگشت ارز به کشور ساخته بودند که با سیاست پیمان سپاری ارزی این شبکه نابود شد و به همین دلیل تمامی اقدامات برای خنثی سازی صادرات به آمریکا نیز خنثی شد.
وی اظهار کرد: برای جلوگیری از ادغام از ظرفیت مجلس شورای اسلامی استفاده خواهد شد و ما تا جایی که میتوانیم باید پاسدار قوانین اجرایی درست باشیم. به همین جهت بر نهادهای نظارتی واجب است که نسبت به حل مشکل اقدام نمایند.
آقا میری تاکید کرد: تا سال گذشته حدود ۶ همت طلب تامین اجتماعی از دولت بابت بیمه قالی بافان بود.
اشتغال فرش نابود می شود
ابوالفضل صادقی رئیس اتحادیه بافندگان تولید و فروش فرش دستباف قم گفت: با برپایی یک دار قالی بیش از ۷۰ شغل ایجاد میشود.
وی تاکید کرد: دولت باید با دقت بیشتری به خواستههای صنعتگران فرش گوش فرا دهد و ادغام اخیر مرکز ملی فرش را منفی کنند.
صادقی در مورد بیمه قالی بافان گفت: از سال ۹۴ به دلیل بودجه دولتی دیگر این بیمه انجام نشد. تامین اجتماعی نیز تفاهم نامه سه جانبه را رعایت نمیکرد و بیمه برخی یکجانبه قطع میشد. هم اکنون با پیگیریها بازرسیها به صورت سه جانبه انجام میشود. اما تخصیص بودجه این امر نیز به دلیل کسری گاهی با تاخیر و تعلل انجام میشود، به همین دلیل منتظر اقدام مجلس برای سال آینده هستیم.
فرش ایرانی بازار بزرگ آمریکا را از دست داد
سید علی آل احمد نماینده اتحادیه صادرکنندگان فرش اصفهان نیر در ادامه گفت: از نظر سازمانی در صورتی که وزیر محترم مربوطه بخواهند امکان اصلاح ساختار وجود دارد. همچنین با تحریم آمریکا از سال ۹۷ امکان ارسال فرش ایرانی به هیچ عنوان به آمریکا وجود ندارد. از این رو ما بازار بزرگی را از دست دادهایم.
وی در ادامه تاکید کرد: پشم به عنوان مواد اولیه مورد نیاز بافت فرش ایرانی دارای ویژگی ذاتی است که موجب تمایز فرش ایرانی میشود. با توجه به سود خوبی که صادرات پشم دارد، عدهای در برای صادرات پشم به خارج برخواستند که با مخالف همراه شد، اما وضعیت فعلی ممکن است اجازه این امر را بدهد.
آل احمد اظهار کرد: صنایع دستی در ارتباط مستقیم با قشر آسیب پذیر و محروم روستایی به همین دلیل ارتقا مدیریت صنایع فرش بسیار حائز اهمیت است.
آسیب خارج شدن فرش از چارت وزارت صمت
فروزانفر رئیس اتحادیه تولید کنندگان و صادر کنندگان فرش همدان نیز ضمن اعلام مخالفت با خارج شدن فرش از چارت وزارت صمت بر آسیب جدی این موضوع تاکید کرد.
در ادامه این نشست احد عظیم زاده نیز با تاکید بر جامعه ۵۰ هزار نفری صاحبان رای از جامعه فرش گفت: ما اجازه نمیدهیم در دوره جدید کسانی که از صاحبان این صنعت حمایت نمیکنند از تبریز به مجلس بروند.
چرا از نظر کارشناس بخش خصوصی استفاده نمیشود
گیوهچیان رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرش اصفهان نیز گفت: درجایی که تولید شغل بسیار سخت وهزینه بر است به راحتی با تولید فرش میتوان ایجاد شغل کرد. دولت اظهار می کند که تولید یک شغل حدود ۵۰۰ میلیون تومان هزینه دارد، اما این کار در بخش خصوصی به رایگان انجام میشود. از این رو سوال داریم که چرا در امور از نظر کارشناس بخش خصوصی استفاده نمیشود. ما نیز با ادغام مرکز ملی فرش با اداره کل صنایع خلاق، اسباب بازی مخالف هستیم.
غفلت از ارزش افزوده بالای فرش
ابوالفضل رجبیان رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرش دستباف قم نیز گفت: دستمزدها برای بافت فرش به روز است و تاکید میگردد که فرش دارای ارزش افزوده بسیار بالایی است.
درادامه این نشست حامد چمن رخ تاکید کرد: پیش بینی میکنیم امسال افت صادرات فرش را شاهد باشیم. مدیران به حوزههایی که از آن منافع مستقیم ندارند اهمیت نمیدهند و از همین به فرش مانند خودرو اهمیت نمیدهند.
با توجه به مسعود سپهرزاد رئیس اتحادیه فرش دستباف تهران نیز در این مورد گفت: ما حدود ۶ هزار بیمه شده از جامعه بافندگان در تهران داریم، اما دولت نیز با سختگیری در پی ریزش این تعداد است. در کل کشور حدود ۲۴ هزار بیمه شده قالی بافی داریم.
درپایان پنجمین نشست مجمع تشکلهای فرش دستباف ایران، آقامیری بیانیهای به منظور حمایت از این صنعت قرائت کرد.
انتهای پیام/