نسخههای برگشت خورده/ داروی ایرانی هم نایاب شد
گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا- حسین دزفولی؛ موضوع کمبودهای دورهای برخی داروها در کشور اتفاق جدید نیست و اخباری از این دست هر از گاهی شنیده میشود؛ اما نکته جدید این است که این کمبودها از داروهای مورد نیاز بیماران خاص، گذر کرده و به داروهای سادهای که انتظار کمبود آن را نداریم رسیده است.
یکی از متصدیان داروخانهای در پایتخت به خبرنگار آنا گفت: علاوه بر قرص متی مازول که افراد دچار پرکاری تیروئید آن را مصرف میکنند، بیماران قلبی نیز برای تهیه قرص ناتریلیکس؛ دارویی که برای کنترل فشار خون بالا تجویز میشود، دچار مشکل شده اند.
وی افزود: داروهای هورمونی دیگری نیز مانند آمپول پروژسترون و آمپول تریامسینولون نیز از جمله داروهایی هستند که تهیه آنها سخت شده است.
این در حالی است که چندی پیش رئیس سازمان غذا و دارو گفته بود: شرایط بازار دارو و تجهیزات کشور پایدار است و اگر از جهت تأمین ارز و نقدینگی دچار مشکل خاصی نشویم، میتوانیم با همین شرایط تا پایان سال پیش برویم.
متصدی داروخانه یادآور شد: با این وجود در گروه داروهای کمیاب این روزهای بازار دارویی، کمبود آمپولهای ب کمپلکس و ویتامین سی و حتی سرم نیز به چشم میخورند که شاید موجود نبودن آنها در داروخانهها عجیب باشد.
به گفته کارشناسان صنعت دارویی دلیل کمبود هر کالای استراتژیک از جمله دارو را باید در دو منشأ واردات و تولید داخلی جستوجو کرد.
در واقع برای برنامه ریزی صحیح در حوزه تأمین دارو باید بدانیم ظرفیت تولید کارخانههای داخلی چقدر است؟ موجودی ماده اولیه و داروی قابل اتکا در کشور به چه میزان است؟ چقدر داروی خارجی ثبت سفارش شده و چه میزان دارو در گمرک داریم؟ و اینکه چه برآوردی از مصرف و نیاز بازار وجود دارد؟
اگر پاسخ این پرسشها داده شده باشند، نباید دچار کمبود دارو شویم، مگر اینکه یک اتفاق جهانی مانند جنگ و یا حوادث غیرمترقبه این شاخصها را تحت تأثیر قرار دهند.
انتهای پیام/