ضرورت تقویت زیرساختهای توسعه اقتصاد دیجیتال
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، همایش تلفن همراه، فرصتها و چالشها امروز در محل سالن تلاش وزارت تعاون، کار و امور اجتماعی با محور فراگیری استفاده از تلفن همراه در رفع مشکلات بازار و خدمات پس از فروش، ورود به اقتصاد دیجیتال و با مفهوم حکمرانی نوین اقتصاد جهانی همراه با توسعه هوش مصنوعی برگزار شد.
تکنولوژی ابزاری با کارکردهای مثبت و منفی در اقتصاد
محمد رضا طالبینژاد، مشاور مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در این همایش با بیان اینکه تلفن همراه یک وسیله فراگیر است، گفت: ضرورت استفاده از تکنولوژی و بهکارگیری علم و دانش در بحث ورود و توسعه اقتصاد نیازمند فرهنگ سازی و ایجاد فضا برای حضور بیشتر نخبگان دراین عرصه است.
طالبینژاد از دید جامعهشناختی و با دیدگاه لزوم شناخت کافی از ضرورت استفاده از تکنولوژی برای توسعه زیرساختهای اقتصاد و تجارت گفت: باید تقسیمبندی سهگانهای درباره نقش تلفن همراه وجود داشته باشد. هر پدیدهای هم کارکرد سالم و هم ناسالم دارد. در سطح نهادی مانند خانواده، آموزش، اقتصاد و ... نیز تلفن همراه هم کارکردهای مثبت و هم منفی به همراه دارد.
به گفته این مسئول؛ نگاه به بخشهای مختلف علمی میتواند زمینه را برای گستردهتر کردن فضا جهت استفاده بیشتراز ظرفیتهای موجود اقتصادی در کشور فراهم کند که این موضوع با توسعه فرهنگ و تکنولوژی قابل اجراست.
سوءاستفاده برخی افراد از بازارتکنولوژی
افشار فروتن لاریجانی، رئیس انجمن تلفن همراه کشور درهمایش تلفن همراه، فرصتها و چالشها، به مشکلات بازار تلفنهای همراه و سوءاستفاده برخی افراد از این بازار در سالهای گذشته اشاره کرد و افزود: در زمان تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی برخی افراد ارز را دریافت و برای واردات هزینه نکردند در حالی که اگر در مسیر درست خود مصرف میشد نقش موثری در تعادلبخشی به قیمتها در بازار تلفن همراه داشت و در نهایت این مصرفکنندگان بودهاند که از قیمتهای بالا در این بازار، متضرر شدهاند.
وی افزود: البته نمیتوان گفت همه ارز تخصیصی به واردات تلفن همراه در محلهای دیگر هزینه شده است و افرادی نیز بودهاند که با ارز ۴۲۰۰ تومانی گوشی همراه وارد کرده و متناسب با همان نرخ عرضه کردهاند.
به اعتقاد رئیس انجمن تلفن همراه؛ این سوءاستفاده در حدی بود که بخشهای ناظر به این بحث ورود کردند و اقدامات و برخوردهای لازم نیز صورت گرفت. به عنوان فعال این صنف نام بسیاری از شرکتهایی که توانستند این نرخ ارز را در اختیار داشته باشند را نشنیده بودم.
مشکلات خدمات پس از فروش در بازار پُرتقاضا بیشتر شده است
فروتن لاریجانی با اشاره به مشکلات خدمات پس از فروش گوشی تلفن همراه در کشور، ادامه داد: در تلاش هستیم باتوجه به تجمیع فرایند واردات، عرضه و خدمات پس از فروش مشکلات موجود حل و مردم بتوانند از خدمات مناسب پس از فروش بهرهمند شوند و به نوعی بازار تلفن همراه با ساماندهی بیشتری مواجه شود.
این فعال اقتصادی تأکید کرد: کارگروهی مرتبط با فعالان و صنایع مرتبط با تلفن همراه ایجاد خواهد شد که شامل واردکنندگان، تولیدکنندگان قطعات و ارائهدهندگان خدمات پس از فروش و تعمیرات خواهد بود و تلاش خواهد شد تا مراکز مجاز و معتبری برای خدمات پس از فروش وجود داشته باشد و به سهولت در دسترس مردم باشد.
رئیس انجمن تلفن همراه خاطرنشان کرد: البته اکنون هم مراکزی وجود دارند که کار خدمات پس از فروش ارایه میدهند و نمیتوان گفت که کار غیرقانونی انجام میدهنداما ممکن است ادعاهایی برای خدمات پس از فروش وجود داشته باشد که واقعی نباشد. تلاش انجمن این خواهد بود که مراکز خدمات پس از فروش در سطحی فراگیر کار ارایه خدمات به مشتریان را ارایه دهند. این کارگروه متشکل از بخش واردات، تولید، تعمیرات، خدمات پس از فروش و فروشگاههایی خواهد بود که به صورت مویرگی کار عرضه گوشی را انجام میدهند، خواهد بود.
مشکلات تجار ایرانی در معاملات تجارت الکترونیکی
درادامه فاضل شیرکوند، کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به حکمرانی نوین اقتصاد جهانی با گوشیهای همراه، عنوان کرد: اکنون تجارت دیجیتال جای خود را به عنوان بخش مهمی از تجارت جهانی در اقتصاد باز کرده است و در این شرایط باید ساختار قراردادهای دیجیتال را بهتر بدانیم. هر قدر در عرصه تولید و صادرات دیجیتال، ساختار داد و ستد مدرن را بدانیم با آسیب و زیان کمتری مواجه میشویم.
وی با اشاره به مشکلاتی که تجار ایرانی به دلیل محدودیتهای ارزی در عرصه معاملات دیجیتال با آن مواجه هستند، عنوان کرد: معاملاتی در بازار بینالمللی وجود دارد که بر پایه مبانی و امکاناتی است که بر گوشیهای تلفن همراه قرار دارد و تبدیلپذیری ارزی را در اختیار قرار میدهد. البته تجار ایرانی در این زمینه با مشکل مواجه هستند.
شیرکوند عنوان کرد: درآینده نزدیک معاملاتی وجود خواهد داشت که تجار دیجیتالی را تربیت خواهد کرد و این امیدواری وجود دارد که انجمنها و تشکلهای مرتبط بتوانند در این زمینه اقداماتی انجام دهند.
انتهای پیام/