دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

اصلاح دستورالعمل پذیرش شرکت‌های دانش‌بنیان در فرابورس

اصلاح دستورالعمل پذیرش شرکت‌های دانش‌بنیان در فرابورس
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادر اعلام کرد: اصلاح دستورالعمل پذیرش شرکت‌های دانش‌بنیان در فرابورس انجام شده است.
کد خبر : 871483

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مجید عشقی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در مراسم گشایش سومین همایش بین‌المللی حسابداری ایران در دانشگاه آزاد اسلامی تبریز اظهار کرد: حرفه حسابداری یکی از مبانی اصلی و ابعاد بازار سرمایه است و بازار سرمایه متکی بر اطلاعات در حوزه‌های مختلفی بوده که مورد استفاده ذی‌نفعان قرار می‌گیرد.

وی افزود: سازمان بورس اهتمام جدی در نحوه گزارشگری رویداد‌های شرکت‌ها دارد و با توجه به افزایش روزافزون حساسیت بازار سرمایه و توسعه حضور سرمایه‌گذاران و بنگاه‌ها، اگر به فکر توسعه حسابداری نباشیم حرفه حسابداری از مسیر توسعه بازار سرمایه عقب می‌افتد؛ البته اکنون مقداری عقب افتاده و نیازمند افزایش سرعت هستیم.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: گاهی صورت‌های مالی را با تأخیر چندماهه ارائه می‌کنیم؛ اما چیزی که برای سرمایه‌گذار و سیاست‌گذار مهم بوده، آینده است و ما می‌خواهیم به سرمایه‌گذار علامت بدهیم که در این بازار سرمایه‌گذاری کند یا خیر که این فقط با بررسی صورت‌های مالی گذشته به دست نمی‌آید.

عشقی با بیان اینکه در حوزه‌های حسابداری با چند تغییر عمده در بازار سرمایه مواجه هستیم، ادامه داد: یکی از این مباحث، موضوع داده‌های کلان است که با داده‌های قدیمی نمی‌توان از داده‌ها استفاده کرد و در سازمان بورس آمادگی داریم روی این موضوع کار کنیم.

وی به تشریح نقش هوش هوش مصنوعی در بازار سرمایه پرداخت و افزود: اکنون نظارت بر بازار بدون هوش مصنوعی امکانپذیر نیست و به صورت روزانه ۳۰۰، ۴۰۰ هزار نفر در بازار معامله می‌کنند که در روز‌های اوج تعداد معامله‌گران به ۷۰۰ هزار نفر هم می‌رسد، همچنین تعداد معاملات نیز دو میلیون معامله روزانه است.

گزارشگری پایداری را یک پله جلوتر آوردیم

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار یادآور شد: این تعداد معاملات با روش سنتی قابل بررسی و نظارت نیست و استفاده از هوش مصنوعی یک موضوع جدی و کاربردی است که در شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات نیز استفاده می‌شود.

عشقی درباره مبحث گزارشگری پایداری گفت: گزارشگری پایداری را سال گذشته یک پله جلوتر آوردیم و الزاماتی برای آن گذاشتیم، اما کافی نیست و باید آن را گسترش بدهیم.

وی تأکید کرد: کسب و کار‌های ما برای تداوم حیات باید به پایداری توجه کنند و اگر این توجه را نداشته باشیم در آینده نزدیک با مشکل جدی مواجه خواهیم شد.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به موضوع تاب‌آوری کسب و کارها، گفت: تا‌ب‌آوری کسب و کار ابعاد مختلفی دارد که یکی از آنها نحوه گزارشگری مالی است و سیاست‌گذار تصمیم‌گیری‌های خود را براساس صورت‌های مالی می‌گیرد.

عشقی مطرح کرد: گزارش‌های منتشر شده چهره واقعی شرکت‌ها را نشان نمی‌دهد و به خاطر وجود تورم، صورت‌های مالی آنگونه که باید شفاف نیست.

وی توضیح داد: بدون بازدید از شرکت نمی‌توان صرفاً با صورت‌های مالی تصمیم گرفت و تمام عدد‌ها و حتی سود‌های ما تاریخی بوده و بیشتر شرکت‌هایی که امروز در حال تولید و سوددهی هستند، مربوط به ۲۰ سال گذشته است.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: با ادامه این وضعیت در پنج سال آینده تمامی دارایی به شکل سود تقسیم شده و چیزی برای شرکت باقی نمی‌ماند.

عشقی با بیان اینکه ریسک از مباحثی است که به آینده نگاه می‌کند، گفت: متأسفانه جایگاه درستی برای ریسک در حسابداری پیدا نکردیم و این موضوع نیازمند کار جدی است.

وی یادآور شد: تعداد نهاد‌های مالی در حال حاضر به بیش از یک‌هزار رسیده و اینها تقریباً مبنای مشخصی برای گزارش ریسک ندارند و باید مباحث مربوط به ریسک نهاد‌های مالی را شناسایی و نحوه مناسب مواجه با آنها را طراحی کنیم و حسابداری نقش جدی در این حوزه دارد.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار عنوان کرد: بالغ بر ۷۰۰ هزار میلیارد تومان دارایی تحت مدیریت صندوق‌ها و ۱۰۰ هزار میلیارد تومان نیز دارایی تحت مدیریت سبدگردان‌هاست.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب