تعیین ضرایب فشار روی مخازن ذخیره استوانهای با تونل باد
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود از سال ۹۵ در رشته دکتری عمران گرایش سازه دانشجو جذب کرد و حالا دو دانشجو به نامهای علی شاهینی و حمیدرضا داورزنی بهعنوان نخستین دانشآموختگان این رشته توانستند با نمره عالی از رساله و پژوهش خود دفاع کنند.
حمیدرضا داورزنی با ارائه و دفاع از رساله خود با عنوان «تعیین ضرایب فشار باد روی مخازن ذخیره استوانهای با استفاده از تونل باد و روش عددی» با راهنمایی استادان احمد گنجعلی و حسین صادقی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان و با مشاوره رسول محبی از دانشگاه دولتی دامغان دانشآموخته شد.
تعداد مقالات مستخرج از این رساله یک مقاله فارسی علمی پژوهشی (مجله مهندسی سازه و ساخت) و یک مقاله انگلیسی Q۲ نمایه شده در SJR با ایمپکت فاکتور ۱.۷ (Experimental Techniques) بوده و نمره ۱۹ را از داوران به نامهای حسین طالبپور از دانشگاه دامغان و حمید محمدیون کسب کرد.
حمیدرضا داورزنی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با تشریح چکیده رساله خود اظهار کرد: در این تحقیق ضرایب فشار باد روی مخازن ذخیره استوانهای با نسبت ارتفاع به دهانه ۰.۲۵ و ۰.۵ و ۱ و ۱.۵ با روش آزمایشگاهی تونل باد و مدلسازی عددی دینامیک سیالات محاسباتی سی اف دی، بررسی شده است.
وی افزود: در این تحقیق(رساله دکتری)، تعیین الگوی ضریب فشار روی محیط مخازن استوانهای مدل شده در مخازن ساخته شده با ورق ساده و موجدار و تعیین نقطه اثر بحرانی فشار و کشش بررسی و نشان داده شد.
داورزنی توضیح داد: روش تحقیق بر اساس یافتههای آزمایشگاهی و مقایسه و صحتسنجی آن با نمونههای مدل شده در روش عددی صورت گرفته است. نتایج این تحقیق نشان داد که مقدار ضریب فشار باد منفی (مکش) در مخازن ساده با نسبت افزایش ارتفاع، افزایش یافته و ماکزیمم فشار منفی در پهلوها و بیشینه فشار مثبت در جهت مقابل باد رخ داده است.
دانشآموخته رشته دکتری عمران گرایش سازه دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود ادامه داد: در این تحقیق معادله ضرایب فشار باد، روی محیط مخازن ارائه شده است. تعیین ضریب فشار در اثر همجواری در مخازن ذخیره ساخته شده با ورق موجدار و ساده، بررسی شد.
وی اضافه کرد: نتایج همجواری نشان داد که ضریب فشار در همجواریهای نزدیک، در پهلوها، حداکثر ۲۳۳درصد افزایش داشته و میتواند اثر آسیب جدی باشد. در بررسی مخازن با ورق موجدار نسبت به مخازن ساخته شده با ورق ساده، ضریب فشار ۳۳ درصد کاهش یافته است.
داورزنی عنوان کرد: نوآوری این تحقیق، ارائه رابطه ریاضی برای تعیین ضریب فشار و ارائه حالت بهینه در همجواری مخازن ساده و تعیین ضریب فشار روی نمونههای موجدار که برای گسترش روابط مخازن موجدار در آییننامهها مؤثر خواهد بود.
انتهای پیام/