دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در جشنواره نکوداشت «روز جهانی گردشگری» عنوان شد؛

از برگزاری «شب‌های بوم‌گردی» با حمایت وزارت میراث فرهنگی تا بناهای تاریخی در حال نابودی

از برگزاری «شب‌های بوم‌گردی» با حمایت وزارت میراث فرهنگی تا بناهای تاریخی در حال نابودی
مسئولان در جشنواره نکوداشت روز جهانی گردشگری سال ۱۴۰۲ با اشاره به برگزاری «شب‌های بوم‌گردی» با حمایت وزارت میراث فرهنگی از نابودی بناهای تاریخی پرده برداشت که بعد از ثبت ملی به بهره‌برداری نرسیده‌اند.
کد خبر : 870919

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، همزمان با آغاز هفته گردشگری، جشنواره نکوداشت روز جهانی گردشگری سال ۱۴۰۲ با حضور علی‌اصغر شالبافیان معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، محمدهادی همایون معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی، محمد نریمانی‌راد رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تهران غرب، محمدرضا مجیدی دبیرکل پارلمان کشور‌های آسیایی و رئیس باشگاه گردشگری فرهنگی پایدار یونسکو، فاطمی مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، شهاب طلایی شکری مدیرعامل صندوق احیاء و بهره‌برداری از بنا‌ها و اماکن تاریخی و فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، مهنا نیک‌بین دبیر علمی جشنواره نکوداشت روز جهانی گردشگری، سایر مسئولان و استادان و دانشجویان در عمارت مسعودیه توسط دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب برگزار شد.

معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اعلام شعار امسال از سوی سازمان جهانی گردشگری با عنوان «سرمایه‌گذاری سبز» اظهار کرد: مهم‌ترین دلیل تعیین این شعار موضوع چالش‌های اقلیمی و گرمایشی است که در کشور ما هم صادق است.

شالبافیان افزود: یکی از شرایطی که ما با آن مواجه هستیم و شاید در سایر کشور‌ها در مورد آن فکر شده باشد مدیریت بهینه مصرف برق، آب و تعیین ساز و کار نحوه مصرف این منابع ارزشمند است.

وی خاطرنشان کرد: برای این موضوع که به موضوع سبز ارتباط دارد حوزه گردشگری باید جایگاه خود را پیدا کند، اینکه نحوه تعامل و ارتباط گرفتن آن چگونه باشد و چگونه باید روابطش را تنظیم کند، بنابراین به جز موضوعات گرمایش و اقلیم و سایر موضوعات مرتبط، یک موضوع ثانویه درون کشور داریم که همزمانی این دو مفهوم به نوعی فرصت است و برای همین برنامه‌های متعددی صورت خواهد گرفت.

معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اضافه کرد: دانشگاه تهران، علم و فرهنگ و دانشگاه آزاد اسلامی مشغول انجام کار‌هایی برای تبیین این مفهوم هستند، اما به صورت مشخص درکنار این مجموعه‌ها مفهومی تهیه شده که توسط وزارتخانه رونمایی و از موضوع مفهومی و چگونگی عینیت یافتن در حوزه گردشگری صحبت می‌شود.

شالبافیان بیان کرد: موضوعات مختلف و برنامه آموزشی در سراسر کشور انجام می‌شود و با تدبیر خوبی انجمن بوم‌گردی و مؤسسات آموزشی با همکاری وزارتخانه در بوم‌گردی‌ها درباره موضوعی با عنوان «شب‌های بوم‌گردی» صحبت و میزگرد‌های متعددی توسط پژوهشگاه وزارتخانه برگزار می‌شود.

وی با اشاره به موضوع میراث فرهنگی گفت: موضوع کاروانسرا ثبت جهانی شده، یعنی مکانی که برای برگزاری جشنواره دقیق انتخاب شد، درباره نحوه مدیریت مصرف انرژی به‌عنوان یکی از مصادیق سبز اقداماتی انجام شده و این آثار باید به‌عنوان افتخارات ملت و گذشته ایران نشان داده شوند.

جزئیات راه‌اندازی دانشکدگان در دانشگاه آزاد اسلامی

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی هم با اشاره به ابلاغ نظام‌نامه دانشی جدید این دانشگاه گفت: دانشگاه آزاد اسلامی اخیراً نظام‌نامه دانشی جدیدی ابلاغ کرده که براساس آن مجموعه‌ای به نام دانشکدگان راه‌اندازی شده که ذیل آن گروه‌های کشوری قرار دارند و متناظر با همان چیزی است که در واحد‌ها اتفاق می‌افتد.

همایون متذکر شد: توانستیم گروه‌های کشوری راه‌اندازی کنیم و استادان برجسته هر رشته در دانشگاه آزاد اسلامی دعوت شدند تا مدیریت رشته را در کشور برعهده داشته باشند، به این ترتیب هر گروه می‌تواند با پنج گروه دیگر یک دانشکدگان را شکل دهد که البته جهت‌گیری ما را نشان می‌دهد.

وی در ادامه توضیح داد: این گروه ذیل دانشکدگان فرهنگ و تمدن و توجه ما به ویژه با حوزه‌های بین‌الملل خواهد بود.

دبیرکل پارلمان کشور‌های آسیایی و رئیس باشگاه گردشگری فرهنگی پایدار یونسکو هم گفت: سال گذشته بازاندیشی صنعت و دانش گردشگری مروری بر داشته‌های ما بود.

مجیدی با اشاره به اینکه در جمهوری آذربایجان قطعنامه کمیته فرهنگی اجتماعی مجمع داشتیم که بخش مهم آن مربوط به حوزه گردشگری بود، ادامه داد: دستاورد‌های این صنعت از سویی و این دانش از سویی دیگر می‌تواند در اقتصاد ملی ما بیشتر باشد.

وی یادآور شد: گردشگری کشور میراث پایه است و باید عقب‌افتادگی‌ها را جبران کنیم و این مستلزم آن است که سایر ساحت‌های ملی ما بسیج بشوند، گردشگری صنعت مردم پایه بوده و احیای آن مستلزم توجه به حوزه مردم است.

رئیس باشگاه گردشگری فرهنگی پایدار یونسکو تصریح کرد: این حرکت نمادین باید در آینده نیز خودش را نشان دهد و باید حرف‌های خوب را به سیاست، سپس قانون و برنامه اجرایی تبدیل کنیم.

مسیر خوبی را برای پیوند میراث فرهنگی و گردشگری آغاز کردیم

مدیرعامل صندوق احیاء و بهره‌برداری از بنا‌ها و اماکن تاریخی و فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هم تشریح کرد: امروز به مناسبت هفته گردشگری این نشست به این معنا برگزار شد که گردشگری و میراث فرهنگی پیوندی ناگسستنی دارند و رویکردی که در میراث فرهنگی برای حفاظت از میراث فرهنگی و بنا‌های کشور بوده، اینکه باید بنا‌ها را شناسایی و ثبت کنیم، در حالی که حلقه حفاظت از میراث فرهنگی حلقه شناسایی، ثبت، مرمت، احیا و بهره‌برداری است.

طلایی شکری تأکید کرد: بسیاری از بنا‌های تاریخی که در چهار دهه اخیر ثبت ملی شده و به بهره‌برداری نرسیده‌اند و در نتیجه با تخریب و از بین رفتن آن بنا مواجه شده‌ایم.

وی افزود: مسیر خوبی را برای پیوند میراث فرهنگی و گردشگری کشور آغاز کردیم و نباید میراث فرهنگی و هویت تاریخی را جدا از صنعت گردشگری بدانیم و کشوری که سابقه فرهنگی و تاریخی دارد و هویت آن در دنیا به عنوان یک کشور فرهنگی است باید هرچه بیشتر به سمت پیوند حوزه میراث فرهنگی و گردشگری پیش برود.

مدیرعامل صندوق احیاء و بهره‌برداری از بنا‌ها و اماکن تاریخی و فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: در اینصورت می‌توانیم در آینده شاهد ظرفیت‌هایی از کشور باشیم تا از این نماد، هویت، تاریخ و جاذبه عموم مردم و عموم گردشگران بتوان استفاده کرد و در نتیجه شاهد پیوند دانشگاهی و حوزه اجرا باشیم.

مدیر مدرسه مهارتی گردشگری و هتلداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب هم تأکید کرد: گردشگری، تنها صنعتی هست که تاروپود جامعه را به حرکت وامی‌دارد.

محسن رنجبر تشریح کرد: در شعار روز جهانی گردشگری به حوزه سرمایه‌گذاری اشاره شد، البته بهترین مکان برای چنین سرمایه‌گذاری آن است که نهاد‌های آموزشی فعال‌تر شوند و در نتیجه نیرو‌هایی تربیت کنند که در حوزه‌های خدماتی مانند هتل و سایر ارکان گردشگری بتوانند فعال شوند.

وی ادامه داد: هرچه بر روی افراد سرمایه‌گذاری و نیرو‌هایی آموزش‌دیده بیشتری وارد این عرصه کنیم به همان اندازه گردشگری خوب خواهد بود.

مدیر مدرسه مهارتی گردشگری و هتلداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب تبیین کرد: با سرمایه‌گذاری روی گردشگری می‌توان در دورافتاده‌ترین نقاط کشور درآمد کسب کرد، شعاری که برای این برنامه تدارک دیده شده، سرمایه‌گذاری پایدار در راستای حفظ میراث فرهنگی است.

رنجبر افزود: در سند تحول دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران غرب جایگاه ویژه‌ای دارد و در سند تحول یکی از محور‌های توسعه‌ این واحد دانشگاهی را گردشگری قرار دادند.

وی گفت: در راستای نیل به این هدف برای نخستین‌بار در تهران، مدرسه مهارتی گردشگری و هتلداری با حمایت دکتر نریمانی‌راد رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران‌غرب راه‌اندازی شد تا بتوان در حوزه مهارتی که یکی از زیربند‌های شعار روز جهانی جهانگردی است، این شعار را به واقعیت پیوند زد.

دبیر علمی جشنواره نکوداشت روز جهانی گردشگری هم عنوان کرد: عنوان میراث فرهنگی در ادبیات گردشگری، فرهنگی متقارن با توسعه پایدار است و نمی‌توان گفت جایی میراثی دارد که متعلق به صد‌ها سال قبل و گذشتگان است و از آن مراقبت پایدار نکنند و اینها میراث‌داران خوبی نیستند.

نیک‌بین مطرح کرد: ایرانیان طی قرن‌ها نشان داده‌اند که میراث‌دار خوبی هستند و توانسته‌اند از میراث گذشتگان به خوبی حفاظت کنند و آن را به آیندگان انتقال دهیم.

وی بیان کرد: گردشگری فرهنگی مزیت نخست توسعه گردشگری کشور است و آموزش نیروی انسانی آن یکی از اهداف مهمی است که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب با جدیت دنبال می‌شود.

به گزارش آنا، در جشنواره گردشگری مذکور کارگاه آموزشی «میراث جهانی و تحلیل سایت‌های ثبت شده» توسط آرش نورآقایی ارائه شد که به شرکت‌کنندگان در این کارگاه آموزشی، گواهینامه SCTC یونسکو ارائه می‌شود.

همچنین در حاشیه این مراسم تور بازدید از عمارت مسعودیه و مسابقه عکاسی میراث مسعودیه برای شرکت‌کنندگان برگزار و در پایان بیانیه مراسم در راستای میراث فرهنگی و سرمایه گذاری پایدار قرائت شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب