دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
وزیر علوم در برنامه زنده تلویزیونی:

شرط شرکت در فراخوان جذب هیئت علمی برای نخبگان برداشته شد/ ۸۴۰ دانشمند یک درصد برتر جهان، ایرانی هستند

شرط شرکت در فراخوان جذب هیئت علمی برای نخبگان برداشته شد  ۸۴۰ دانشمند یک درصد برتر جهان، ایرانی هستند
وزیر علوم گفت: شرط شرکت در فراخوان جذب هیئت علمی برای نخبگان برداشته شد.
کد خبر : 865964

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تبریک هفته دولت اظهار کرد: با سفر به استان های مختلف با مزیت های نسبی هر استان جهت برقراری بهتر عدالت آموزشی، فناوری و نوآوری مواجهه می شویم که تأثیر گذار است. 

وی افزود: اتفاقات میمونی در دولت سیزدهم رخ داده است تا آموزش عالی ایران در راستای توسعه علم و فناوری کشور حرکت کند و افتخارات شایسته امروز کشور نتیجه فعالیت های وزارت علوم در ادوار مختلف بوده است. 

زلفی گل تصریح کرد: بالغ بر ۱۰۰ هزار مقاله علمی در کشور منتشر شده است که نتیجه زحمات گذشتگان بوده و باید قدردان آن باشیم و بیش از ۵۰ هزار شغل دانش بنیانی در پارک های علم و فناوری و تعداد پارک های علم و فناوری از ۴۰ عدد به ۵۰ عدد و پردیس های علم و فناوری از ۲۰ به ۲۲ عدد رسیده است. 

وزیر علوم ادامه داد: با تاسیس معاونت فناوری و نوآوری در وزارت علوم سعی کرده ایم تا راهبری علم را از تولید علم به علم نافع و تاثیر گذار ببریم، به همین علت مراکز علمی از ۲۰۰ به ۲۶۰ عدد رسیده است. 

وزیر علوم گفت: در بحث مرجعیت علمی باید از گذشتگان تقدیر کنیم؛ چرا که ریل گذاری وزارت علوم در راستای ارتقای تولیدات علمی است و هم اکنون ۸۴۰ دانشمند یک درصد برتر جهان و بیش از ۱۹۰۰ دانشمند دو درصد بین المللی داریم، اما تا قبل از سال ۸۳ شاید تعداد آن‌ها ۳ تا ۴ نفر بوده است. 

زلفی گل اضافه کرد: در زمینه اثربخشی علم در سایر وزارت خانه ها و نهادها شاهد موفقیت هایی هستیم و تجهیزات آزمایشگاهی و صنایع دفاعی و پهبادها و در بخش داروها بیش از ۹۵ درصد در داخل کشور تولید می شوند‌ و در بیشتر رشته های علمی بیش از ۳۷ درصد تولیدات بین المللی علمی با مشارکت محققان خارجی و ایرانی انجام شده، یعنی پژوهشگران و دانشمندان کشورهای دیگر دانشمندان ایرانی را به رسمیت می شناسند و این موضوع افتخار بزرگی است. 

وزیر علوم افزود: تعداد مجلات بین المللی قبل از انقلاب صفر بوده و هم اکنون در پایگاه های رویترز و اسکوپوس به ۴۶ مجله جدید نمایه سازی شده که ۲۶ تعداد آن فارسی است.

ثبت ۱۰ هزار نیاز در سامانه نان 

زلفی گل بیان کرد: قراردادهای صنعت و وزارت علوم در زمینه درآمدها دو برابر شده و با تصویب سامانه نان یعنی نظام ایده ها و نیازها در شورای عالی انقلاب فرهنگی باید تمام ارگان ها و وزارتخانه ها نیازهای خود را در این سامانه ثبت کنند تا محققان و پژوهشگران ایرانی مطابق با شناسایی نیازهای جامعه حرکت کنند و پایان نامه ها و رساله ها هم متناسب با این باشند و هم اکنون ۱۰ هزار نیاز به ثبت رسیده است . 

ثبت ظرفیت شرکت های دانش بنیانی در سامانه جان 

وی گفت: محصولات تولیدی شرکت های های دانش بنیان و هسته های فناور در سامانه جان ثبت می شود تا همگان با آنها آشنا شوند و بتوانند از این ظرفیت ها استفاده کنند. 

زلفی گل تاکید کرد: سامانه صندوق شورای عالی عتف با امضای رئیس جمهور تاسیس شد که در بودجه سال ۱۴۰۱ مبلغ آن ۴۰ میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۲ بودجه آن ۶۰ میلیارد تومان بود و امیدواریم در بودجه سال ۱۴۰۳ مبلغ آن بیشتر شود. 

۴۴۰ انجمن علمی باید قدمی در شناسایی رشته ها به دانش آموزان بردارند 

وزیر علوم اضافه کرد: ۴۴۰ انجمن علمی در کشور داریم و باید برای آن ها برنامه ریزی های جدی صورت گیرد تا فعالیت های فرهنگی توسعه یابند؛ چرا که این امر باعث شناسایی دانش آموزان با رشته ها و آینده مشاغل می شود و متوجه می شوند که ریاضی و فیزیک هم علم فرازمینی است و باید توجه شود و هم اکنون توزیع متوازن استعدادها نداریم. 

زلفی گل گفت: باید نخبگان را شناسایی کنیم و آنها را به دیگران بشناسانیم و بحث امیدآفرینی برای جوانان مهم است و در این زمینه باید از ظرفیت دانشگاه های ملی و فراملی استفاده شود. افرادی که از طریق بنیاد نخبگان به عنوان جذب هیئت علمی معرفی شوند نیازی به شرکت آنها در فراخوان نیست.

وی درباره جذب اعضای هیئت علمی در دانشگاه ها اظهار کرد: یکی از اقدامات شورای عالی انقلاب فرهنگی تاسیس هیئت عالی جذب اعضای هیئت علمی است و به تبع آن در وزارت علوم، وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد اسلامی  تاسیس شده و دانشگاه ها خودشان هیئت اجرایی جذب دارند و مطابق قوانین می توانند متناسب با رشته ها به جذب هیئت علمی اقدام کنند که مراحلی مانند غربالگری متناسب با سطح علمی را طی می کند. 


زلفی گل بیان کرد: تعداد ثبت نام شدگان برای جذب هیئت علمی بسیار زیاد است، به همین علت ممکن است اشتباهاتی در اذهان عمومی پیش بیاید که از دیگر مسیر هم جذب می شوند، در صورتی که امتیازات علمی شناسایی می شوند و متناسب با آن تصمیم گیری می شود. 

هر فردی نمی تواند استاد دانشگاه شود 

وی گفت: افرادی که به عنوان جذب هیئت علمی از بنیاد ملی نخبگان معرفی می شوند می توانند در فراخوان علمی شرکت نکنند که این یک روش بسیار است؛ چرا که دارای امتیازات علمی بالایی هستند و اگر فردی که شایسته نیست جذب هیئت علمی شود دانشگاه برایش جهنم می شود و لازم نیست هر فردی استاد دانشگاه شود‌ و شغل بسیار حساس و سخت است و حتی در منزل خود هم باید دائما کارهای علمی را رصد کند.

حذف کامل رشته های دانشگاهی کار راحتی نیست/ باید متناسب با نیاز روز بازیابی شوند

وزیر علوم بیان کرد: حذف کامل رشته های دانشگاهی کار راحتی نیست و باید متناسب با نیاز روز بازیابی شوند؛ چرا که متناسب با رشته ها استاد جذب کرده ایم و حقوق پرداخت می کنیم، اما در سال جاری ۱۰۰۰ رشته بدون کاربرد در ارشد حذف شده است. 

وی با بیان اینکه پیوست اشتغال شرط ایجاد رشته های جدید است، تاکید کرد: شکل گیری کارگاه‌های ساماندهی آموزش عالی در استان‌ها باعث جلوگیری از پدید آوردن رشته های تکراری در دانشگاه ها می شود و مهارت اشتغالپذیری را افزایش می دهد.

زلفی گل گفت: یکی از مشکلات فعلی جامعه نگرانی نخبگان از آینده شغلی است برای کاهش این دغدغه آموزش عالی ایران بورس صنعت و مشاغل را در نظر گرفته و بر همین اساس بنیاد ملی نخبگان ظرفیت ۱۳۸۰ نفر، فرهنگیان ۲۰۰۰ نفر و شرکت ساپیا هم ۱۰۰۰ نفر دانشجو بورس می کنند؛ بنابراین در سال جاری بیش از ۵ هزار از رتبه های برتر کنکور جذب رشته ها می شوند که شرایط آن در دفترچه انتخاب رشته درج شده و از مزیت های آن پرداخت حقوق به دانشجویان است. 

وی ادامه داد: از نمایندگان مجلس خواستارم که در برنامه هفتم توسعه امتیازی را در نظر بگیرند تا شرکت های صنعتی که دانشجو جذب می کنند پس از فارغ التحصیلی در زمان اشتغال معاف مالیاتی شوند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب