کسر خدمت سربازی برای مشمولان ماهر
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، سردار محمدجواد زاده کمند امروز (یکشنبه ۵ شهریور) در نشست خبری خود با اصحاب رسانه اظهار کرد: امروز یکی از اقدامات مهم برای ترویج و تبلیغ امر مهارت آموزی بیان اهمیت و آثار مثبت آن در دوران خدمت و بعد از آن و همچنین ترغیب جوانان برای مهارت آموزی قبل از ورود به سربازی است.
وی افزود: معتقدیم نسل جوان ارزشمندترین سرمایه ایران اسلامی است و خدمت وظیفه عمومی فرصتی برای رشد آنها و فرصتی برای نقش آفرینی موثر آن در عرصه دفاع و امنیت کشور است.
فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه عمومی نیروهای مسلح ادامه داد: مهارت، کلید ورود موفق به عرضه اشتغال و بهرهوری است اشتغال راعنصر اصلی جامعه میدانیم و چند سالی است که در نیروهای مسلح جهت گیری و نگاه متفاوتی را نسبت به این امر اتخاذ کردهایم.
وی با بیان اینکه یکی از عرصههای مهم موضوع مهارت آموزی کارکنان وظیفه است، اظهار کرد: تا قبل از سال ۱۳۹۶ به صورت سازمان یافته موضوع را دنبال نمیکردیم، اما برابر تدبیر فرماندهی کل قوا، نیروهای مسلح در موضوع مهارت آموزی ورود پیدا کرد و قرارگاه را تشکیل داد و با نگاه جهادی سازوکار تحقق امر را با کمک دستگاههای اجرایی ایجاد کرد.
وی افزود: سالیانه بیش از ۳۰۰ هزار نفر به عنوان سرباز وارد نیروهای مسلح میشوند. قرارگاه با تدوین یک برنامه ۵ ساله به دنبال این بود تا پایان ۱۴۰۱ تحت پوشش مهارتهای عمومی و تخصصی قرار دهد که در پی شیوع بیماری کووید ۱۹ این امر به تاخیر افتاد و به دنبال آن هستیم تا پایان سال ۱۴۰۳ این اقدام انجام شود.
فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه عمومی نیروهای مسلح با بیان اینکه با ۲۷ دستگاه موافقت نامه و توافق نامههای مختلفی در حوزه مهارت آموزی سربازان منعقد شده است، گفت: ۶۰۰ مهارت را شناسایی کردیم که هم در نیروهای مسلح کاربرد دارند و هم در کشور با فراوانی بالایی زمینه اشتغالزایی را دارند.
وی با اشاره به طراحی سامانه جامع برای نظارت هدفمند و هوشمند سربازان قبل، حین و پس از خدمت، گفت: این سامانه جامع آماده و در حال حاضر در فراجا به صورت آزمایشی اجرا میشود تا از مهرماه امسال پس از شناسایی خطاها و برطرف ساختن آنها به صورت فراگیر در کشور اجرا شود.
زاده کمند گفت: به طور کل یک میلیون و ۲۴۱ نفر از سربازان مهارتهای عمومی و تخصصی را فرا گرفتهاند، یعنی ۵۷۵ هزار نفر تحت پوشش مهارتهای عمومی و ۶۶۶ هزار نفر هم تحت پوشش مهارتهای تخصصی قرار دارند.
وی با اشاره به برخی اهداف سند جامع مهارت آموزی سربازان گفت: در این سند پیش بینی شده است که حداقل دو ماه کسر خدمت به سربازانی که قبل از آغاز خدمت یکی از مهارتهای تخصصی مورد نیاز نیروهای مسلح را فرا گرفتهاند، داده شود.
فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه عمومی نیروهای مسلح تاکید کرد: ۲هزار و ۸۰۰ نفر از کارکنان پایور به عنوان مربی انتخاب شدهاند تا مهارتهای عمومی و تخصصی به سربازان آموزش داده شود.
زاده کمند با اشاره به برگزاری مسابقات ملی بین سربازان ماهر حین خدمت در سه ماهه سوم سال ۱۴۰۲، اظهار کرد: این مسابقات در ۱۴ رشته مهارتی در سه سطح شهرستانی استانی و ملی برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه یکی از سیاستهای مهم قرارگاه به کسب مهارتهای لازم قبل از ورود به خدمت است، گفت: این فرد در زمان ورود به خدمت امکان اثرگذاری در خدمت را بیشتر خواهد کرد و در این رابطه پیشنهادی به فرماندهی کل قوا تقدیم کردیم که ایشان موافقت کردند و در ادامه مقرر شد تا برای کسانی که یک مهارت تخصصی قبل از ورود به خدمت سربازی را کسب و مدرک آن را دریافت کنند، حداکثر از یک ماه کسری خدمت بهرهمند خواهد شد.
انتهای پیام/