«هویتبخشی» محور اصلی فعالیت امور بانوان و خانواده در دانشگاه آزاد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست منطقهای رابطان و مسئولان امور زنان و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل و کردستان با حضورعاصمه قاسمی مشاور عالی رئییس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز برگزار شد.
عاصمه قاسمی مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده در این نشست اظهار کرد: یکی از محورهای اصلی فعالیت امور بانوان و خانواده شبکهسازی و ایجاد فضاهای مختص برای بانوان و تکمیل هویت بخشی است و برگزاری این جلسات تعامل و تبادل فرصتی را فراهم میکند تا به راهکارهایی در حوزه بانوان و خانواده برسیم.
وی افزود: با توجه به اینکه ظرفیتهای لازم در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز برای ایجاد فضای مختص برای دانشجویان دختر وجود دارد و مسئولان این واحد دانشگاهی به این موضوع اعتقاد دارند. ایجاد چنین فضاهایی با هماهنگی همه ارکان دانشگاه ضروری است. این موضوع به کم کردن ناهنجاریها و پیشگیری از آسیبها کمک خواهد کرد.
مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده با اشاره به دو نقشه راه دانشگاه آزاد اسلامی در دوره جدید تشریح کرد: سند تحول و تعالی و بیانیه تعلیم و تربیت اجتماعی دو نقشه راهی است که این دو تأییدکننده یکدیگر هستند و هدفگذاری متعالی در دانشگاه آزاد اسلامی دارند تا این دانشگاه را از محیط آموزشی و علمی صرف خارج و در تحول چرخش آفرین به محیط علمی، فرهنگی و تربیتی تبدیل کند و این نقطه عطفی در آموزش عالی است.
قاسمی با تأکید بر اینکه باید تربیت اجتماعی اتفاق بیافتد تا دانشگاه به سمت محیطی تربیتی و فرهنگی حرکت کند، ادامه داد: رکن مهم در تربیت اجتماعی، ظرفیت انسانی دانشگاه آزاد اسلامی است. کارکنان و استادان بهعنوان مسئولان انجام امور تربیت اجتماعی و دانشجویان پذیرای تربیت اجتماعی هستند. حوزه زنان در دانشگاه آزاد اسلامی در همه سطوح نقش ویژه و خاصی دارد و مسئولان و رابطان این حوزه با هدف گسترشدهنده فضای تربیت اجتماعی در دانشگاه فعالیت کنند.
وی مطرح کرد: امور بانوان در نظر دارد درباره تربیت اجتماعی، عمیقتر و با شاخصههای مشخصتر عمل کند تا بتواند اثرگذار باشد. جمع بانوان دانشگاه آزاد اسلامی را نقشآفرین نامگذاری کردیم. برای اینکه نقشآفرینی آنها در حوزه فرهنگی و تربیتی دانشگاه پررنگ باشد. بانوان باید در دانشگاه و جامعه نقشآفرین باشند تا با حفظ کانون خانواده از آسیبهای جامعه جلوگیری کنند.
دانشگاهها توسعهدهنده فرهنگ در جامعه هستند
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی نیزعنوان کرد: توجه به خانواده و اهمیت و جایگاه آن یکی از رسالتهای ضروری و اجتنابناپذیر دانشگاههاست. دانشگاهها بهعنوان نهاد توسعهدهنده فرهنگ در جامعه است. رهبر انقلاب رسالت دانشگاه را در سه چیز میدانند که مهمترین آن تأثیرگذاری بر تربیت جامعه بوده و دانشگاه باید با مسائل جامعه درگیر باشد. نهاد خانواده که باعث بقای نسل جامعه و بسترساز رسیدن به کمال انسان است باید بهطور ویژه مورد توجه دانشگاه قرار گیرد.
آرش رنجبران ادامه داد: نقش زنان در جامعه نقشی متمایز و متفاوتی بوده؛ همچنان که در بیانیه تعلیم و تربیت دکتر طهرانچی ابلاغ فرمودند تأثیرگذارترین فرد بر دانشجو و فضای دانشگاه استاد بوده و اولین استاد هر انسان مادر است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی بیان کرد: آن چیزی که در ذهن کودک کاشته میشود مستقیماً در سعادت، توسعه و کمال جامعه تأثیرگذار بوده و قطعاً یکی از رسالتهای اصلی دانشگاه توجه به خانواده و زنان است.
رنجبران با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب اشاره مطرح کرد: در نقشه ۴۰سال دوم انقلاب، یکی از آیتمهای مورد تأکید، سبک زندگی، امور زنان، توجه به خانواده و محورهای این موضوع است.
تغییر ارزشها، ایدئولوژی را تغییر میدهد
مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی نیز گفت: ارزشهای جامعه مانند خون در بدن بوده و هر چقدر خون در بدن سالم باشد به همان اندازه بدن سالم است. ارزشهای جامعه خوب و عملیاتی باشد به همان اندازه جامعه رشد میکند.
حجتالاسلام محمدمهدی شمسی اضافه کرد: فرهنگ، زندگی، تفکر و.. به ارزشهای ترسیمشده بستگی دارد و تغییر ارزشها، ایدئولوژی را تغییر میدهد. هر چقدر ارزشها در جامعه تغییر کند به همان اندازه ایدئولوژی، تفکر و اعتقادات انسان تغییر پیدا میکند.
وی با بیان واقعه کربلا از دیدگاه جامعهشناسی توضیح داد: با توجه به سه دوره جامعه جاهلیت، جامعه بعد از پیامبر و عصر شهادت امام حسین(ع) با وجود اینکه مردمان آن زمان معتقد بودند؛ تغییر ذائقه و ارزشهای اعتقادی آنها باعث شد به راحتی به جنگ با امام حسین(ع) بروند و ایشان را به شهادت برسانند.
مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی با اشاره به مباحث کتاب ویلیام گاردنر عنوان کرد: دشمن برای فروپاشی جامعه اسلامی، تمرکز خود را بر فروپاشی خانواده قرار داده و به دلیل اینکه اصل و ستون خانواده، بانوان هستند؛ بنابراین آنان را هدف قرار داده است. بانوان امروز باید فاصله بین نسلها را از بین ببرند و یا به هم نزدیک کنند تا بتوانند ارتباط نزدیکی با نسل آینده داشته باشند.
انتهای پیام/