دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

آزمایشگاه مرکزی در دانشگاه تهران راه‌اندازی می‌شود

آزمایشگاه مرکزی در دانشگاه تهران راه‌اندازی می‌شود
بانک ضامن تسهیلات ۱۵۰ میلیون یورویی خرید تجهیزات آزمایشگاه مرکزی دانشگاه تهران تعیین شد.
کد خبر : 863033

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، فرشید فرخ‌نژاد مدیرعامل بانک کشاورزی و آرش عنصری مدیرعامل بانک تجارتی ایران و اروپا (E.I.H) با سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران درباره مراحل اجرایی مربوط به دریافت تسهیلات فاینانس ۱۵۰ میلیون یورویی ویژه خرید تجهیزات آزمایشگاهی دیدار و گفتگو کردند.

 سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران در این دیدار، با بیان اینکه راه‌اندازی و تجهیز آزمایشگاه مرکزی دانشگاه تهران دارای یک نفع ملی است، اظهار کرد: این آزمایشگاه مرکزی به همه دانشگاه‌ها و صنایع متقاضی، خدمات خواهد داد و منحصر به ذی‌نفعان دانشگاه تهران نخواهد بود.

وی با اشاره به رویکرد مثبت کمیسیون تخصصی شورای اقتصاد به منظور استفاده دانشگاه تهران از اعتبارات و تسهیلات بین‌المللی به صورت فاینانس برای خرید تجهیزات آزمایشگاهی، خاطرنشان کرد: با حمایت‌های صورت گرفته از سوی مدیران سازمان برنامه و بودجه و آقای دکتر مخبر معاون اول رئیس‌جمهور و تصویب آن در کمیسیون تخصصی شورای اقتصاد، امیدواریم در جلسه آتی شورای اقتصاد نیز به تصویب نهایی برسد و به‌زودی شاهد تحقق این تسهیلات ارزی و خرید و استقرار تجهیزات پیشرفته آزمایشگاهی در دانشگاه تهران باشیم.

مقیمی در ادامه به نقش مؤثر ارتقای زیرساخت‌های آزمایشگاهی در دانشگاه تهران و کشور در زمینه نگهداشت نخبگان اشاره کرد و گفت: وزیر محترم علوم در نشست رؤسای دانشگاه‌ها با تمجید از پیگیری‌های دانشگاه تهران به منظور بهره‌مندی از تسهیلات فاینانس برای روزآمدسازی تجهیزات آزمایشگاهی، سایر دانشگاه‌ها را نیز برای حرکت در این مسیر ترغیب نموده‌اند و ما نیز آمادگی داریم ضمن ارائه مشورت به سایر دانشگاه‌ها، بستر‌های لازم برای اخذ تسهیلات و مشارکت در تجهیز آزمایشگاه‌های سایر دانشگاه‌ها را فراهم سازیم.

وی افزود: رؤسای برخی دانشگاه‌ها تمایل دارند تا در راه‌اندازی آزمایشگاه مرکزی دانشگاه تهران مشارکت داشته باشند و به نوعی در این پروژه ملی سهامدار شوند. در این راستا به وزیر علوم پیشنهاد شد تا بخشی از اعتبار ویژه‌ای که سازمان برنامه و بودجه قرار است برای خرید تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاه‌ها اختصاص دهد، به پروژه راه‌اندازی آزمایشگاه مرکزی توسط دانشگاه تهران اختصاص یابد و سایر دانشگاه‌ها نیز به تناسب مشارکت مالی خود این فرصت را پیدا کنند که در این پروژه سهامدار شوند.

رئیس دانشگاه تهران همچنین در این دیدار که با حضور مهدی شهبازی مشاور رئیس دانشگاه و رئیس مرکز حوزه ریاست و عمومی دانشگاه تهران، مهدی همتی مقدم مدیرعامل شرکت توسعه سرمایه‌گذاری دانشگاه تهران، رعنا نوفرستی مدیرکل امور مالی و دکتر هادی غفوریان دبیر کمیسیون املاک دانشگاه تهران برگزار شد، املاک و دارایی‌های دانشگاه تهران در اقصی نقاط کشور را تضمین مناسبی برای دریافت تسهیلات فاینانس ۱۵۰ میلیون یورویی و تضمین بازپرداخت ارزی آن دانست و گفت: با توجه به اینکه بر اساس توافق‌های صورت‌گرفته، ۱۵ درصد این تسهیلات خرید باید از سوی وام‌گیرنده تأمین شود؛ دانشگاه تهران می‌تواند این سهم را از طریق تهاتر اموال و دارایی‌ها فراهم کند.

وی افزود: برنامه داریم از ظرفیت قانونی که در بحث مولدسازی در بودجه امسال مطرح شده است حداکثر استفاده را داشته باشیم. برای اولین بار اجازه داده شده است که بتوانیم از طریق تهاتر، برخی از املاک را تبدیل به احسن کنیم و یا از منابع آن برای فعالیت و مأموریت‌های دانشگاه استفاده نمائیم. یعنی اگر زمین، املاک و مستغلاتی داریم که استفاده آنچنانی از آن‌ها نمی‌شود، فرصت خوبی است که در قالب این مجوز قانونی بتوانیم تبدیل به احسن کنیم.

استاد دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران همچنین در این دیدار از دیپلماسی علمی به عنوان بهترین مسیر برای گسترش روابط بین‌المللی کشورمان نام برد و تاکید کرد: از طریق علم و فناوری می‌توانیم پایدارترین روابط را شکل دهیم و در این مسیر آمادگی داریم با تسهیلات ارزی بانک تجارتی ایران و اروپا (E.I.H) شعب بین‌الملل دانشگاه تهران را در کشور‌های هدف تأسیس و اقدام به سرمایه‌گذاری مشترک فناورانه نمائیم.

آرش عنصری مدیرعامل بانک تجارتی ایران و اروپا (E.I.H) در این دیدار با ارائه توضیحی درباره بیش از ۵۰ سال سابقه فعالیت این بانک آلمانی که دارای سهامداران ایرانی است، به تشریح ضوابط اعطای تسهیلات فاینانس ویژه خرید تجهیزات آزمایشگاهی برای دانشگاه تهران پرداخت و گفت: دوره تأمین مالی خرید این تجهیزات، پنج ساله است. بانک تجارتی ایران و اروپا تا ۸۵ درصد مدارک خرید خارجی که اعتبار اسنادی آن توسط بانک کشاورزی تضمین شده باشد را برعهده می‌گیرد و ۱۵ درصد برعهده متقاضی تسهیلات یعنی دانشگاه تهران است. همچنین بازپرداخت این تسهیلات به صورت ارزی و بر مبنای یورو صورت می‌گیرد.

وی با ابراز خرسندی نسبت به حمایت از طرح راه‌اندازی و تجهیز آزمایشگاه مرکزی دانشگاه تهران به عنوان یک پروژه ملی، اظهار کرد: راه‌اندازی این آزمایشگاه مرکزی قطعاً پربازده است و دارای توجیه اقتصادی و توانایی خلق درآمد ارزی است.

فرشید فرخ‌نژاد، مدیرعامل بانک کشاورزی نیز با بیان اینکه بانک کشاورزی نقش رکن ضامن را در زمینه تحقق اعطای تسهیلات فاینانس برای خرید تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاه تهران ایفا می‌کند، اظهار کرد: تحقق این تسهیلات دارای یک نفع ملی است، بنابراین با آمادگی کامل به تضمین آن می‌پردازیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب