سرپناهی برای همراهان بیمار/ همراهسرای «پناه» در منطقه ۶ افتتاح شد
به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید مرتضی روحانی شهردار منطقه ۶ در آیین افتتاح همراه سرای پناه که صبح امروز با حضور اهالی رسانه برگزار شد، اظهار کرد: این پروژه به همت شهرداری تهران و دانشگاه علوم پزشکی از دوره شهرداران قبلی منطقه ۶ شروع شد چراکه در منطقه ۶ و ۳ و مناطقی که بیمارستان در آن قرار دارد، یکی از نیازها موضوع همراه سرا است.
وی با بیان اینکه نیازهای متفاوتی در شهر تهران وجود دارد، افزود: در منطقه ۶ موضوع اصلی، افرادی هستند که برای همراهی با بیماران در حاشیه خیابانها چادر می زدند و ساخت همراه سرا می تواند به حل مشکلات آنان کمک کند و امیدواریم این روند ادامه دار باشد.
در ادامه «مدرسی» خیری که ساخت این همراه سرا را عهدهدار بود، گفت: وقتی میدیدیم که افرادی در کنار بیمارستان چادر زدند، حال آنها را میفهمیدیم اما در واقع حس کردن مشکلات مردم با فهمیدن آن متفاوت است.
وی عنوان کرد: مساحت این همراهسرا بیش از دو هزار متر است و در ابتدا ۱۲ میلیارد تومان برای احداث این مکان در نظر گرفتیم که با این مبلغ تا میانهکار پیش رفتیم و پس از آن به تدریج با کمکهای خیرین توانستیم پروژه را تکمیل کنیم. شهرداری هم در دوره قبلی و این دوره به ساخت این پروژه کمک کرد.
مدرسی در پایان خاطرنشان کرد: مسأله مهم این است که این حرکت ها و این راه را ادامه دهیم و اگر خیرین حس کنند مبلغی که اختصاص می دهند برای مردم به یادگار می ماند به راحتی این هزینه ها را متقبل می شوند.
حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران هم اظهار کرد: بیمارستان امام خمینی (ره) یکی از بیمارستان های مهم است و سالانه چند هزار میلیارد به نفع نظام سلامت کمک می کند. تجربه نشان می دهد به ازای هر مریض ۲.۴ همراه می آید و پدیده اطراف نشینی بیمارستان امری قبیح است که با همت خیرین این پروژه راه اندازی شد، البته کافی نیست.
وی افزود: همچنین با ارتش صحبت کردیم تا در زمین ارتش که کارواش و پارکینگ است همراه سرایی با ظرفیت ۵۰۰ نفر ساخته شود. هر چه بیمارستان های دولتی ما تقویت شوند فسادی که در زمینه زیرمیزی در بحث درمان وجود دارد کمتر می شود ، هر چند تعرفه ای که دولت برای پزشکی گذاشته پایین است و باید ۴۰ درصد افزایش پیدا کند.
راهاندازی همراه سرا ارزشمند است، اما تا تامین هزار تختخواب هنوز راه زیادی داریم
محمدامین توکلی زاده معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران هم در این برنامه اظهار کرد: زخمی روی دوش امام حسین بود که مربوط به کربلا نبود و مربوط به خدمتی بود که به مردم ارایه می کردند؛ راه خدمت باید ادامه پیدا کند. این رویداد امیدوافتخار کار شیرین تری نسبت به سایر برنامه ها است چون کار آن را مردم انجام دادند و ما در شهرداری فقط زمین آن را اهدا کردیم .
وی افزود: با تاکید شهردار تهران در زمستان سال اول حضور مدیریت شهری جدید، قرار گذاشتیم به بیمارستانها سر بزنیم تا کسی از همراهان بیمار در چادرها نماند و همه آنها را اسکان دهیم. البته نتوانستیم سه تن از مادران بیماران را اسکان دهیم و آنها نمیپذیرفتند، حتی حاضر شدیم آنها را در هتل اسکان دهیم اما آنها میگفتند ما از کنار بیمارستان تکان نمیخوریم. در واقع سانتیمتر به سانتیمتر دوری و نزدیکی این عزیزان به بیمارانشان برای آنها اهمیت داشت.
توکلیزاده ادامه داد: راهاندازی همراه سرا ارزشمند است، اما تا تامین هزار تختخواب هنوز راه زیادی داریم. ضمن اینکه، چند بیمارستان در این دوره اضافه شد و ما باید پشت سر آنها حرکت کنیم.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران اضافه کرد: پارکینگ بیماران و همراه آنها یکی دیگر از گرهها و معضلاتی است که باید برای حل این مشکل نیز تلاش و اقدام کنیم.
وی یادآور شد: در ساخت و راهاندازی بیمارستانها باید این نیازها را پیشبینی کنیم، نمیشود در تجریش بیمارستان افتتاح کنیم و الان به فکر پارکینگ آن باشیم.
توکلی زاده گفت: در تهران در خصوص مسائل بهداشتی و دسترسی مردم طبقات متوسط رو به پایین به خدمات اولیه مانند خانههای بهداشت، بی عدالتی داریم، بر همین اساس تلاش کردیم خانههای سلامت را در محلات گسترش دهیم.
معاون شهردار تهران بیان کرد: در بحث معتادان متجاهر، افراد منع پذیرشی حضور داشتند که کسی در رفع مشکل آنها کمک نمیکرد اما با همتی که در این دوره شکل گرفت، دیگر مشکل منع پذیرشیها را نداریم و همه آنها جایی در شهر برای پذیرش دارند تا به مشکلات آنها رسیدگی شود. همه اینها با کار جمعی و همت جهادی در این دوره میسر شد.
در پایان این مراسم از مادر شهیده سلامت، زهرا خدابندهلو تقدیر شد.
انتهای پیام/