ارائه خدمات حمايتی بهزیستی به بیماران اختلال هویت جنسی
محمد نصیری مدیرکل بهزیستی استان تهران، در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، اظهار کرد: در حال حاضر ۱۹۳ مجموعه تحت عنوان «مثبت زندگی» در استان تهران به بیش از ۲۵۸ هزار مددجو در حوزههای مختلف خدمات لازم را ارائه میدهند.
وی اضافه کرد: تا کنون رسیدگی به ۱۰۶ هزار و ۶۷۴ پرونده به مراکز مثبت زندگی سپرده شده است و به طور دقیق به درخواست ۲۵۸ هزار و ۶۰۷ هزار مددجو در موضوعات مختلف رسیدگی شده است.
مدير کل بهزیستی استان تهران همچنین یادآور شد: هر پرونده ممکن است بیش از دو نفر را در بر بگیرد و بخاطر این است که تعداد مددجوها از تعداد پروندهها بیشتر است.
عمدهترین خدمات مراکز مثبت زندگی به چه کسانی ارائه میشود؟
نصیری در ادامه تصریح کرد: عمدهترین خدماتی که به مددجویان مراجعه کننده به مراکز مثبت زندگی ارائه میشود، به خدمات توانبخشی مربوط است اما بخشی از دیگر فعالیتهای این مراکز با خدمات در حوزههای غیر از توانبخشی مرتبط است.
این مقام مسئول افزود: معلولان و کلیه کسانی که نیازمند دریافت خدمات توانبخشی هستند میتوانند با مراجعه به مراکز مثبت زندگی از این قبیل خدمات استفاده کنند.
وی تأکید کرد: حمایت اجتماعی از مبتلایان به اختلال هویت جنسی (T.S) نیز بخش دیگری از خدمات مراکز مثبت زندگی در استان تهران را در برمیگیرد و خدمات مورد نیاز به این افراد در چهارچوب قوانین موجود ارائه میشوند.
مدير کل بهزیستی استان تهران خاطرنشان کرد: تيم متخصصین و كارشناسان مراکز مثبت زندگی از جمله مسئول مركز ، مددكار اجتماعی، روانشناس، روانپزشک و پزشک از زمان پذيرش تا ترخيص، خدمات تخصصی را بصورت فردی و تيمی به خدمت گيرنده ارائه میدهند.
نصیری اضافه کرد: نحوه پذيرش در مراکز مثبت زندگی به اشکال مختلفی چون: مراجعه به صورت خود معرف به مراكز مداخله در بحرانهای اجتماعی، معرفی از سازمانها، نهادها و مراكز درمانی و ... صورت میگیرد و در پی آن کار ارجاع به ساير واحدهای تخصصی ( روانشناسی، مددكار ) دنبال میشود.
وی خاطرنشان کرد: خدمات حمايتی از مبتلایان به اختلال هویت جنسی (T.S) شامل كليه فعاليتهای تخصصی اجتماعی _ حمايتی اعم از مشاوره، ( فرد و خانواده)، اطلاع رسانی، كار با خانواده، كمك هزينه جراحی و غير جراحی و ... شده و این خدمات در طول فرايند درمان نیز به خدمت گيرنده ارائه میشود.
کدامیک از مبتلایان به اختلال هویت جنسی از حمایتهای مالی بهزیستی بهرهمند میشوند؟
مدیرکل بهزیستی استان تهران تصریح کرد: لازم به ذکر است افراد بهرهمند از حمایتهای مالی (کمک هزینه درمان، کمک هزینه ودیعه مسکن و ...) کسانی هستند که دارای حکم قضایی و نامه پزشکی قانونی مبنی بر تغییر جنسیت و صدور مجوز عمل جراحی باشند.
نصیری یادآور شد: میزان حمایت از مبتلایان به اختلال هویت جنسی بر اساس دستورالعمل جامع مالی در سال ۱۴۰۱ برای هر یک از افراد در صورت تخصیص اعتبار قابل پرداخت خواهد بود.
وی تاکید کرد: کلیه مراجعین اعم از افرادی که مجوز تغییر جنسیت داشته یا نداشته باشند و همچنین کسانی که از طریق تیم تخصصی مراکز اورژانس اجتماعی به مراکز مثبت زندگی ارجاع شوند، در صورت لزوم به مراکز مشاوره ارجاع داده شده و میتوانند از خدمات مشاوره و روانشناسی بهره مند شوند.
انتهای پیام/