نقش پارکهای علم و فناوری سلامت در توسعه اقتصاد
مهدی کریمی رئیس شورای سیاستگذاری مرکز توسعه گردشگری سلامت در کشورهای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره وضعیت شرکتهای دانشبنیان در حوزه سلامت و درمان، گفت: امروزه بورس، طلا، ارز، مسکن و سایر بازارها جذابیت بیشتری نسبت به حوزه استارتآپی برای سرمایهگذاران دارند و کمتر سرمایهگذاری به سراغ بازارهای نوین میرود؛ بنابراین دولت باید به این بحث ورود کند و پیشنهادهای جذابی قرار دهد تا سرمایهگذار به جای قراردادن پولش در بانک و سایر بازارها که تورمزا است، نقدینگیاش را وارد حوزه فناوری کند. در سایر کشورها نیز با همین روش از شرکتهای دانشبنیان ها حمایت می شود.
کریمی گفت: در بحث فناوری در حوزه سلامت کار چندانی انجام نشده است یکی از دلایل آن است که دولت و حاکمیت علاقه چندانی به این موضوع نداشته است.
فعال بخش گردشگری سلامت درباره متولی واحد برای ساماندهی دانشبنیانها در بخش سلامت و درمان، اظهار کرد: ما همیشه به دنبال آن هستیم که کسی ما را گردن بگیرد. در حالی که اگر استراتژی درست باشد مسیر به صورت صحیح به پیش میرود در این راه بخش خصوصی میتواند راه خود را طی کند دولت فقط سنگاندازی نکند و نقشه راه ارائه دهد طبیعی است که امور به جلو حرکت خواهد کرد.
پارکهای علمی و فناوری تخصصی ایجاد شوند
کریمی خاطرنشان کرد: باید پارکهای علمی و فناوری تخصصی بهویژه مربوط به حوزه سلامت ایجاد شوند پارکهایی که در حال حاضر وجود ندارند.
وی در پاسخ به این پرسش که صاحبان ایده و شرکتهای دانشبنیان با چه مشکلاتی مواجه هستند، عنوان کرد: مهمترین مشکل در این مسیر سرمایه است . اکنون بازار سرمایه قادر به حل مشکلات آنها نیست. بهترین راهکار این است که از طریق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پارکهای علم و فناوری، وزارت علوم نسبت به ساماندهی دانشبنیانها و استارتآپهای حوزه سلامت گامهای مهم برداشته شود.
به تجاریسازی ایدههای دانشبنیانی کمک شود
رئیس شورای سیاستگذاری مرکز توسعه گردشگری سلامت در کشورهای اسلامی عنوان کرد: باید محلی وجود داشته باشد که جوانان صاحب ایده و خلاقیت به آن مراجعه کنند و در مسیر تجاریسازی گام بردارند. این مسیری است که دنیا هم در حال پیمودن آن است و اگر این مسیر را به پیش نرویم مصرفکننده دست دوم محصولات دیگران خواهیم بود.
بانکهای مانعی بزرگ در مسیر فعالیتهای استارتآپی
وی گفت: شتابدهنده گردشگری سلامت در کشور آغاز کار به کرده و به مجموعهها و استارتآپهای مرتبط کمکرسانی میکند اما بانکها یکی از موانع در این مسیر هستند و کمکی به استارتآپهای فعال در این حوزه نمیکنند.
ورود ناچیز استارتآپها به حوزه گردشگری
رئیس شورای سیاستگذاری مرکز توسعه گردشگری سلامت در کشورهای اسلامی افزود: در 10 سال اخیر برخی استارتآپها در حوزه گردشگری سلامت ورود کردهاند اما تعداد آنها کم و ناچیز است. تا زمانی که جوانان و بخش خصوصی به استارتآپهای حوزه سلامت ورود نکنند این صنعت ماندگار نخواهد شد و توسعه نیز نخواهد یافت.
ساختار بیمه کشور اعتقادی به گردشگری سلامت و درمان ندارد
رئیس شورای سیاستگذاری مرکز توسعه گردشگری سلامت در کشورهای اسلامی درباره اهمیت بیمه در گردشگری سلامت نیز اظهار کرد: تا زمانی که ساختار بیمه درست نشود شرکتهای بیمه در این بخش نیز موفقیت لازم را به دست نخواهند آورد. ساختار بیمه کشور اعتقادی به گردشگری سلامت و درمان ندارد. تک تک بیمههای کشور هیچ خدماتی به بیمه گردشگری ندارند.
صنعت بیمه به دنبال جریان توسعه نیست
وی تصریح کرد: جای تاسف است که بیمه در کشور ایران به دنبال خدمترسانی، برندسازی، افزایش تعاملات بینالمللی و جریان توسعه نیست.
کریمی خاطرنشان کرد: صنعت بیمه کشور قادر نیست بسیاری از ظرفیتهای بیمهای را در کشور اجرایی کند.
قیمت مناسب مزیت ما در صادرات لوازم و تجهیزات پزشکی با تکنولوژی بالا
رئیس شورای سیاستگذاری مرکز توسعه گردشگری سلامت در کشورهای اسلامی افزود: در بخش سلامت، کیفیت از هر موضوعی مهمتر است به همین دلیل دنیا در حال حرکت به سمتی است که برندهای بزرگ در حال راندن بسیاری به حاشیه هستند. در ایران ظرفیت ایجاد ارزش افزوده بسیاری وجود دارد و شرکتهای مهمی وجود دارند که در ساخت وسایل جراحی و تجهیزات پزشکی ورود کردهاند که قابلیت صادرات هم دارند و یکی از مزیتهای ما در بحث صادرات این محصولات قیمت پائینتر است.
کریمی خاطرنشان کرد: تکنولوژی ساخت بهتدریج در حال ورود به کشور است اما موضوع مهم این است که دولت باید در این امر دخیل باشد و نقش اساسیتر را ایفا کند چون نیاز به سرمایهگذاری و ارتباطاتی در سطح بینالمللی دارد و بخش خصوصی توان آن را ندارد که لایسنسهای میلیون دلاری را به کشور وارد کند.
وی عنوان کرد: دولت باید برخی از امور را تنظیمگری همراه با حمایت ببیند. دولت هم منابع مالی و هم قدرت لازم را دارد و باید به جای تصدیگری مستقیما به این بحث ورود کند و متاسفانه بخش اعظم اقتصاد کشور دولتی است.
انتهای پیام/