تحول در درآمدهای آزمایشگاهی دانشگاه آزاد کهگیلویه و بویراحمد
محمدجواد کیانی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا با اعلام این خبر که آزمایشگاه صنایع غذایی این واحد دانشگاهی پس از گذراندن مراحل واگذاری، برونسپاری شد، اظهار کرد: بر اساس سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی و آییننامه ابلاغی از سوی دکتر طهرانچی رئیس این دانشگاه و تأکید وی مبنی بر درآمدزایی غیرشهریهای از فضاهای آزمایشگاهی و کارگاهی، گام نخست برونسپاری در این استان با واگذاری آزمایشگاه صنایع غذایی به شرکتهای دانشبنیان بهصورت مشارکت در درآمدها و دریافت اجاره انجام شد.
وی افزود: در شرایط فعلی که رویکرد مالی از درآمدهای صرفاً شهریهای به جذب دیگر درآمدها سوق پیدا کرده، استفاده از ظرفیتهای آزمایشگاههای پیشرفته دانشگاه، ظرفیت قابل توجهی ازنظر درآمدزایی دارد و با اینکه بهواسطه اخذ گواهیهای مرتبط ازجمله گواهی «ISO۱۷۰۲۵» -که برای گرفتن این گواهی نیاز به استانداردسازی و کالیبراسیون دستگاهها و تجهیزات بوده- آزمایشگاهها از حالت راکد و فرسایشی به آزمایشگاههای پویا و بهروز تبدیل میشوند که همه این موارد در کنار هم تأمینکننده منافع دانشگاه است.
کیانی درباره شرکت طرف قرارداد دانشگاه بیان کرد: یک شرکت دانشبنیان بهعنوان آورنده دانش فنی، مدیریت تخصصی آزمایشگاه را عهدهدار شده است. اگرچه هسته اصلی شرکت، متخصصان صنایع غذایی هستند؛ اما از آنجا که ظرفیت آزمایشگاه صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج بالاست، این شرکت صرفاً به آزمونهای صنایع غذایی اکتفا نکرده و با تشکیل هستههای تخصصی دیگر در حوزههای مختلف ازجمله میکروبیولوژی، داروشناسی، تغذیهای، پزشکی، سمشناسی، گیاهان دارویی و ... زمینه ارائه خدمات به استادان، دانشجویان، دانشگاهها، شرکتها و کارخانهها مرتبط را فراهم کرده است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج اضافه کرد: این شرکت دانشبنیان با حمایت و اعتماد مجموعه هیئت رئیسه واحد دانشگاهی یاسوج به شکلی پرقدرت و چابک در چهار حوزه فعالیت میکند و محدوده فعالیت شرکت فقط انجام آزمونهای دستگاهی و استفاده از تجهیزات نیست؛ بلکه در حال استفاده از همه ظرفیتهای آزمایشگاه است.
کیانی بیان کرد: این شرکت از ظرفیتهای تیم کاری ، دستگاهها و تجهیزات در چهار واحد شامل «واحدهای آزمایشگاه، پژوهش، آموزش و واحد تحقیق و توسعه» استفاده میکند. در واحد آزمایشگاه خدمات دستگاهی و تجهیزاتی ارائه میشود که در گام نخست تمرکز شرکت روی این واحد قرار دارد. بعد از واحد آزمایشگاه، واحد پژوهش و واحد آموزش قرار دارند که در این واحدها کلاسهای مختلف آموزشی مرتبط با دستگاهها و تجهیزات و ... برای گروههای مختلف ارائه خواهد شد و در نهایت واحد تحقیق و توسعه با دو پایه دانش فنی و تجهیزات فعالیت دارد که نویدبخش ارتباط بین کارخانهها و دانشگاه است.
وی توضیح داد: با توجه به ظرفیت بالای تیم کاری شرکت ازنظر دانش فنی، انرژی، انگیزه قابل قبول و نیز دستگاهها و تجهیزات پیشرفتهای که در آزمایشگاه مستقر هستند و اهمیت موضوع ازنظر مجموعه هیئت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج و حمایتهای مسئولان و نیز سایر واحدهای دانشگاهی کشور، امید است شرکت، قلههای پیشرفت را گذرانده و آزمایشگاه مورد نظر را به جایگاه شایسته و قابل قبولی برساند.
تجهیزات دانشگاه بهترین راه برای ایجاد درآمدهای غیرشهریهای
رئیس مرکز خدمات آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد نیز به خبرنگار آنا گفت: بر اساس سند تحول و تعالی دانشگاه و در راستای برنامه راهبردی و تأکید دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مبنی بر استفاده از ظرفیت کلان شبکه آزمایشگاهی و کارگاهی این استان برای ارائه خدمات یکپارچه به متقاضیان و با هدف تسهیل دسترسی، مدیریت بهینه منابع آزمایشگاهی و کارگاهی، افزایش درآمدهای غیرشهریهای دانشگاه از طریق مشارکت با بخش خصوصی و دولتی در حوزه آزمایشگاه و کارگاهها، حذف هزینههای آزمایشگاهی و کارگاهی در سطح واحدهای دانشگاهی، افزایش رضایتمندی کاربران از طریق ارتقای کیفیت سرویسدهی، شناسایی و مدیریت ظرفیتهای ساختاری و تجهیزاتی دانشگاه در پاسخگویی به نیازهای جامعه، صنعت، دولت و توسعه و دستیابی به سهم بازار دانشگاه آزاد اسلامی ازنظر خدمات آزمایشگاهی / کارگاهی در سطح کشور، بحث واگذاری آزمایشگاههای استان در دستور کار این مرکز قرار گرفت.
برونسپاری آزمایشگاه صنایع غذایی به بخش خصوصی
حمید منوچهریاردکانی اضافه کرد: تجهیزات و کارگاههای واحدهای دانشگاهی بهترین راه برای ایجاد درآمدهای غیرشهریهای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی هستند و در همین راستا و با پیگیریهای صورت گرفته توسط مرکز خدمات آزمایشگاهی و تحقیقاتی استان، همکاری معاونان پژوهشی و توسعه منابع، حمایتهای رؤسای سابق و فعلی استان، امور حقوقی و سایر همکاران واحد یاسوج در این زمینه در سال گذشته و سال جاری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج موفق به برونسپاری آزمایشگاه صنایع غذایی (بهصورت اجاره و درصدی از درآمد طبق بخشنامهها و آییننامههای دانشگاه) به بخش خصوصی شد.
رئیس مرکز خدمات آزمایشگاهی دانشگاه آزاد کهگیلویه و بویراحمد توضیح داد: با موافقت رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان و با برنامهریزیهای صورت گرفته در آینده نزدیک مقرر شده تا سایر آزمایشگاهها و کارگاههای واحدهای دانشگاهی استان (یاسوج، گچساران و دهدشت) نیز بهتدریج برونسپاری شوند. در این راستا کارگاه تراشکاری، آزمایشگاه نفت و مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گچساران در حال پیگیری و اقدامات لازم در این خصوص است.
انتهای پیام/