دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
امام جمعه یاسوج:

دانشگاه باید در بحث تولید و فناوری پیشتاز باشد

دانشگاه باید در بحث تولید و فناوری پیشتاز باشد
آیت‌الله سید نصیر حسینی گفت: امروز مشکل بحث تولید و فناوری است که باید دانشگاه در این مهم پیشتاز باشد و این حمایت مسئولان را می‌طلبد
کد خبر : 821434

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از یاسوج، آیت‌الله سید نصیر حسینی نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد و امام جمعه یاسوج در مراسم اختتامیه هفته پژوهش و فناوری که در دانشگاه آزاد یاسوج برگزار شد، اظهار کرد: هدف پیوند بین دانشگاه و تولید، دانشگاه برای مردم، دانشگاه و جامعه است. امروز مشکل بحث تولید و فناوری بوده که باید دانشگاه در این مهم پیشتاز باشد و این حمایت مسئولان را می‌طلبد و اگر تولیدات صادر شود برای دانشگاه و استان کهگیلویه و بویراحمد آبرو می‌شود. این خیلی خوب است؛ اما مواظب باشید آثار به نام دانشگاه‌های یاسوج ثبت شود نه دیگر دانشگاه‌ها.

وی افزود: هنوز استعمار بر برخی افکار حاکم است که خود را مصرف‌گرا می‌دانیم و سر سفره علم دیگران می‌نشینیم، خودمان را تحقیر می‌کنیم و دیگران را بزرگ می‌دانیم. این خطر بزرگی است و باید حواسمان جمع باشد دانشگاه باید برای خودکفایی و خود تولیدی گام مؤثری بردارد و خود را باور کند. قرار نیست همیشه آثار برجسته از دانشگاه تهران باشد یا از اروپا و ژاپن! همیشه نباید مصرف‌گرا باشیم و سر سفره دیگران بنشینیم.

امام جمعه یاسوج بیان کرد: کشور صاحب ابوعلی سیناها، خوارزمی‌ها، حافظ‌ها، سعدی‌ها و خواجه نصیر‌ها است و شأنی بالاتر از مصرف‌گرایی دارد. اکنون شکوفایی تحسین‌برانگیزی شکل گرفته؛ اما دشمن سعی در مخفی کردن آن دارد و باید به خودآگاهی برسیم و خودمان را باور کنیم.

** پژوهش باید به دنبال رفع مشکلات جامعه باشد

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد و واحد یاسوج نیز گفت: هفته چهارم آذرماه به‌عنوان هفته پژوهش و اخیراً پژوهش و فناوری نام‌گذاری شده است. این نمایشگاه از روز یکشنبه با برنامه‌های متعددی برگزار شد، استادان و دانشجویان مقالات و پروژه‌های خود را ارائه دادند و از میان آنها مقالات و پژوهش‌های برتر برگزیده شد.

رحیم اکرامی با بیان اینکه پژوهش باید مسئله محور و به دنبال رفع مشکلات جامعه باشد، ادامه داد: بر این باوریم که دانشگاه به‌عنوان یک مرجعیت علمی وظایف ذاتی متعددی دارد که یکی از این وظایف پژوهش و علم است. باید پرسید چند درصد این پایان‌نامه‌ها توانسته کاربردی باشد و گرهٔ از مشکلات جامعه باز کند؟

وی مطرح کرد: در راستای اجرای منویات رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در یک سال و نیم کار در دانشگاه با فعالیت در آزمایشگاه، مشاوره استادان و فعالیت دانشجویان ارشد و دکتری در پروژه‌ها، سعی بر کاربردی کردن علم داشتیم. دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج در ارزیابی عملکردی که سازمان مرکزی انجام داد به‌عنوان برگزیده ساعی در بخش فناوری و نوآوری ارزیابی برنامه محور سال ۱۴۰۱-۱۴۰۰ انتخاب و از سوی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کشور دکتر محمدمهدی طهرانچی تندیس و لوح سپاس به این واحد دانشگاهی اهدا شد.

اکرامی تبیین کرد: وظیفه دانشگاه است که به معضلات و مشکلات دانشگاه و جامعه بپردازد. برگزاری کلاس درس به‌تنهایی راه به جایی نمی‌برد. باید نتیجه آموزش و پژوهش در زندگی مردم مشاهده شود و توسعه در جامعه با انتشار مقاله و کتاب در کتاب‌خانه به‌تن‌هایی اثرگذار نیست.

**لازمه فناوری، فناور و آموزش است

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج  نیز عنوان کرد: در دنیای امروز کشور‌هایی پیشرفته‌اند که تولید علم و فناوری داشته باشند. لازمه فناوری، فناور و آموزش بوده و دانشگاه نسل اول برای آموزش بود و دانشگاه نسل دوم آموزش و پژوهش محور است.

محمدجواد کیانی اضافه کرد: دانشگاه حدود ۴ میلیارد تومان هزینه کرده تا پژوهش‌ها و آموزش‌ها را به مرحله فناوری وارد کند. این حرکت باعث رشد تولید می‌شود. توانستیم با تلاش و در بازه یک‌ساله در زمینه پژوهش و فناوری رتبه سوم فناوری و نوآوری را بین دانشگاه‌های کشور کسب کنیم و برای نخستین‌بار در تاریخ دانشگاه این اتفاق افتاد. فناور آموزش می‌بیند و پژوهش را انجام می‌دهد تا ایده به تولید برسد. محصول اولیه ارزیابی شده و اگر قابلیت تولید انبوه داشت وارد فاز بهره‌وری و تولید می‌شود.

**تحقیق و پژوهش یک مقوله دینی به شمار می‌رود

نماینده مردم شهرستان‌های بویراحمد، دنا و مارگون نیز بیان کرد: از دانشگاه آزاد اسلامی استان و واحد یاسوج بی‌خبر نیستیم و می‌دانیم که با مدیریت درست آرامش را در دانشگاه حکم‌فرما شده است.

مهدی روشنفکر افزود: موضوع جلسه مشخص است. همه به دنبال این هستیم که در آخرین روز هفته پژوهش و فناوری تشکری داشته باشیم از کسانی که تلاش کردند، خلاقیت به خرج دادند، آمدند پای‌کار و در حوزه کاربردی خود را نشان دادند. دررویداد عصر امید در نمایشگاه بین‌المللی تهران جوانان پای‌کار بودند و استقبال بسیار خوبی انجام گرفت. امروز به جای سخنرانی به تولید، دانش‌بنیان و اشتغال آفرین نیاز داریم، مسئله‌ای که مقام معظم رهبری بر آن تأکید داشته و دارند.

وی با بیان اینکه موتور حرکت توسعه و پیشرفت به پژوهش برمی‌گردد، تشریح کرد: دین اسلام بیشترین تأکید را بر تحقیق و پژوهش داشته و یک مقوله دینی به شمار می‌رود و یونسکو بیشترین تشویق را در زمینه پژوهش دارد. آن چیزی که الان به آن نیاز داریم و دانشجویان و استادان دانشگاه باید پاسخگو باشند این است که چرا پژوهش می‌کنیم و به چه منظور؟جایگاه پژوهش در ایران کجاست؟ نگاه دست‌اندرکاران و اداره‌کنندگان حاکمیت چیست؟ باید به جهتی اشاره می‌شد که جایگاه ایران در دنیا در حوزه پژوهش به چه صورت است؟

نماینده مردم شهرستان‌های بویراحمد، دنا و مارگون توضیح داد: در همه دنیا از درآمد و تولید ناخالص ملی حدود پنج درصد برای پژوهش منظور می‌شود؛ اما در ایران کمتر از نیم درصد و با تأکید مقام معظم رهبری این درصد در حال پیشرفت است. در برخی پروژه‌ها و در بعضی حوزه‌ها با همه کاستی‌ها جوانان ایران توانستند بین کشور‌های توسعه‌یافته رتبه اولی را به ایران اختصاص دهند.
سه عامل مؤثر بر پژوهش؛ سخت‌افزار، نرم‌افزار و منابع انسانی است. در استان کهگیلویه و بویراحمد منابع انسانی بسیار برجسته‌ای داریم که می‌توان از آنها بهره کافی برد.

روشنفکر با بیان اینکه منابع انسانی و نخبگان بسیار خوبی داریم، ادامه داد: بعضی پژوهش‌ها کاربردی و سودمند نیستند، فقط در حد تئوری و نظریه می‌مانند.جمله جالب یک پژوهشگر مرا به خود وا‌داشت؛ زندگی برای پژوهش یا پژوهش برای زندگی؟! باید چکار کنیم که با این پژوهش به زندگی عشق تزریق کنیم؟ می‌توانیم به‌وسیله پژوهش به زندگی خوبی برسیم که در حوزه اجتماعی کاربردی شود. ایده دنیا بر این است که بر اساس یافته‌های علمی و پژوهشی حوزه اجرا را علمی کنیم. در نوع نگاه مدیریتی برنامه و نگاه علمی باشد؛ بنابراین نمی‌شود به‌صورت سطحی در حوزه مدیریتی رسالت مدیریتی را پیاده کنیم. حتماً اگر مدیریت علمی و آمیخته با علم باشد اثربخشی، کارایی و سودمندی زیادی دارد.

وی تبیین کرد: تصور می‌کنید از هشت ساعت کار کردن در طول روز چند ساعت آن سودمند است؟ یک جا‌هایی می‌بینیم در حوزه مدیریتی بر اساس پژوهش و تفحص امور اداره نمی‌شود. کار اصلی و رسالت اساسی دانشگاه تولید و تولید علم است که یکی از مسائلی که همه دست‌اندرکاران نظام به این نتیجه رسیدند این بوده که بر اساس سازوکار و فرایند علمی و پژوهش دقیق کشور را اداره کنیم.

به گزارش آنا، محصولاتی که در حاشیه این اختتامیه و در نمایشگاه از آنها رونمایی شد، عبارتند از؛ شرکت زیست بستر آزاد تکین: رضا کاظمی، شرکت دانش‌بنیان ارمغان سلامت زاگرس: مرحوم ناهید کشاورز، شرکت آرتا فناوریان گرشا: رضا جهان‌بین، شرکت علم‌آموزان بلادشاپور: احسان رستگار، شرکت زیست فناور هامرز: مهرداد احمدی، شرکت دانش‌بنیان پوشش صنعت سپنتا: فرشاد خلیلی، شرکت دانش‌بنیان دارو پژوهان خامی: زهره رودشتی، شرکت اکسین ساخت نیک گلشیفته: سارا فرامرزیان و شرکت شکوفا خلاق کارو: احسان طغرایی. در پایان برنامه از پژوهشگران برتر با اهدا لوح سپتس تجلیل شد و بازدید از نمایشگاه صورت گرفت.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب