دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گفت‌وگو/

ظرفیت‌ها در تجاری‌سازی اقتصاد دیجیتال شناخته شود

ظرفیت‌ها در تجاری‌سازی اقتصاد دیجیتال شناخته شود
تحلیل گر ارشد حوزه اقتصاد دیجیتال و تجاری‌سازی با حضور در بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی الکامپ از ضعف‌ها و نقاط قوت فعالیت‌های حوزه اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور می گوید.
کد خبر : 855169

عیسی کشاورز تحلیل گر ارشد حوزه اقتصاد دیجیتال و تجاری سازی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا با اشاره به برگزاری بزرگترین رویداد فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور، گفت: واقعیت این است که تمام کشور‌ها در چنین نمایشگاه‌هایی از آینده و آنچه پیش روی کشور است، پرده‌برداری و رونمایی می‌کنند، اما متأسفانه آن چیزی که شایسته ملت و ظرفیت‌های جدی کشور است و مسئولیتی که این کشور باید در حوزه تمدنی خودش ایفا کند، کمرنگ است و دیده نمی‌شود، دردی است که تکرار، مسائل و عوامل و ریشه هایش برای اصحاب رسانه روشن است و ورود به بحث بی فایده است.

به گفته کشاورز؛ اما دنیای پرشتاب، پیچیده و با رقابت بسیار سنگین، دنیایی نیست که معطل ما بماند و دنیایی نیست که از چرخه بایستد. شاید اگر کشور‌های عربی که تا ۵ -۱۰-۲۰ سال قبل حساب نمی‌کردیم و با آن‌ها گفتگو نمی‌کردیم، امروز باید با حسرت به آن‌ها نگاه کنیم. امروز ۵۰۰ دانشجوی ارشد هاروارد در بحث‌های پست دکتری عرب‌های عربستان هستند. امروز قدرت کشور‌های عربی واقعا به نفت و منابع معدنی وابسته نیست و بسته به حاکمان و حکمرانانی است که فهمیدند اگر عرضه اداره جهان و حکومت را ندارند، عقل شان برسد که بتوانند از دانش دنیا، مدیریت دنیا و مسائل بزرگ دنیا استفاده کنند.

جلوی مهاجرت کسب و کار‌های اقتصاد دیجیتال گرفته شود

تحلیل گر ارشد حوزه اقتصاد دیجیتال و تجاری‌سازی گفت: امروز اکوسیستم نوآوری و فناوری در کشور به شکل بسیار نگران کننده ای، ناامید کننده است و متأسفانه به نظر بنده اگر تا دیروز بسیاری از نخبه‌ها مهاجرت می‌کردند، امروز کسب و کار‌ها مهاجرت می‌کنند. کافی است یوبیتکس ظرفیت ها، علاقه مندی، تیم، نگاه و برنامه و بیزینس مدل و تراکنش‌ها و مسائلی از این دست را ترجمه کند و در اختیار یکی از سفارتخانه‌ها بگذارد و متوجه می‌شوید که اوضاع روشن‌تر و عالی‌تر خواهد بود.

اقتصاد دیجیتال

او تأکید کرد: تمام این ناامیدی ها، سختی‌ها و گرفتاری‌ها نمی‌تواند دلیلی بر این باشد که عقب نشینی کنیم و گامی برداشته نشود و باید راه را پیدا کرد. دولت، متولیان و حکمرانان در کشور را به یک گفتگو جدی و سازنده با اکوسیستم نوآوری و فناوری در کشور دعوت می‌کنم. زمان گفتگو است تا بتوان از ظرفیت حوزه فناوری و حوزه نوآوری راهی برای برون رفت از این فضای غم زده و نگران کننده پیش رو برداشته شود.

کشاورز با اشاره به این موضوع که این به این معنا نیست که ما ناامید هستیم و یا اینکه ناامیدی به یأس و افسردگی سیستمی در کسب و کار‌ها تبدیل نشده است، گفت: این ناامیدی به این معناست که فرصت‌ها از دست می‌رود و با شتاب و پیچیدگی که دنیا در عرصه رقابت جدی دارد، دیگر جای ما نیست، بلکه حیف است دراین فضا نباشیم و جایگاه و نمای شایسته در این فضا نداشته باشیم.

پیشرو‌های بازار رمز ارز‌ها در راه هستند

تحلیل گر ارشد حوزه اقتصاد دیجیتال و تجاری‌سازی ادامه داد: اگر تا سال‌های قبل اسنپ و تپسی و دیجی کالا به صورت استارتاپ به نمایشگاه آمدند و امروز اسکیل آپ بزرگ از اقتصاد دیجیتال را گرفتند این نوید را از نمایشگاه بیست و ششم می‌دهم برای سال‌های آینده و سال‌های در پیش رو، فین تک‌ها و رمز ارز‌ها و حوزه بلاک چین پیشرو بازار خواهد بود و اسکیل بازار را به دست خواهد گرفت.

او تأکید کرد: بهترین زمان، زمان گفتگوی دولت با این اکوسیستم و این کسب و کارهاست. اگرچه مقاومت بخشی از نهاد‌های سنتی مثل بانک ها، نهاد‌های پولی و مالی و صندوق‌ها را داریم برای نجات این حوزه‌ها از ورشکستگی و بحران‌های اجتماعی که در پیش است، مهم است و راز موفقیت و برون رفت بسیاری از این مشکلات امروزه در ظرفیت‌های نهفته حوزه صنعت بلاک چین و فین تک و رمزارز‌ها خوابیده است.

به رسمیت شناختن ظرفیت‌های بی نظیر در حوزه اقتصاد دیجیتال

کشاورز ادامه داد: اگرچه بخش بزرگی از حاکمیت، ارزش و اهمیت و چابکی این بخش را به رسمیت شناخته است، اما درست در مقابل آن یک نهاد دیگر کاملاً موضع جدی دارد. پس موضوع به اهمیت این فضا برمی گردد. به عنوان نمونه اگر روزی سازمان تاکسیرانی اهمیت و ضرورت اسنپ را می‌پذیرفت، امروز باید بزرگترین سهامدار اسنپ و تپسی، تاکسیرانی و سازمان حمل و نقل کشور می‌بود. زمانی که خود را در فرآیند‌های سنتی وابسته کرد، ۴ جوان اسنپ را بالا آوردند.

تحلیل گر ارشد حوزه اقتصاد دیجیتال و تجاری‌سازی گفت: اگر می‌خواهند دراین فضا باشند یا وارد شوند از تمام نهاد‌های مالی و صندوق‌های اقتصادی کشور و سازمان بورس، بانک مرکزی، نهاد‌های مالی و پولی کشور، نظام اقتصادی کشور را به گفتگو و تعامل سازنده دعوت می‌کنم و به رسمیت شناختن ظرفیت‌های بی نظیری که تا به اینجا آمده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب