زاکانی: شهید چمران نمونه صفاتی است که قرآن بر میشمارد
به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، علیرضا زاکانی شهردار تهران در آیین پاسداشت شهید مصطفی چمران که در مرکز همایشهای برج میلاد برگزار شد، با بیان اینکه ما وقتی چشممان به شهید چمران افتاد عاشق این شهید شدیم، اظهار کرد: شهید چمران دانشمند بود و بر قلههای علم تکیه زد و در نقطهای ایستاد که دیگر دانشمندان حسرت میخورند. ایشان اهل ذوق و هنر و دلدادگی و عشقورزی بود، اهل درد و مسئولیت پذیر بود و درد و رنج را میزان ارزش گذاری بر انسانها میدانست. او یکپارچه در فراق یار میسوخت و ظلم را بر نمیتابید و خواستار عدالت بود.
وی با تأکید بر اینکه شهید چمران مجاهدی بزرگ و جمع اضداد بود، یادآور شد: با این وجود آنچه که میتوان در این شهید بزرگ دید و میتواند نخ تسبیح باشد، بندگی او بود. او هدفی جز خدا و عشقی جز شهادت نداشت.
زاکانی با بیان اینکه گمشده امروز و آینده ما همین هدف بلند و همین عشق خوب و مطلوب است، خاطرنشان کرد: صفاتی که قرآن برمیشمرد، همان صفاتی است که شهید چمران از آن برخوردار بوده است.
شهردار تهران با تأکید بر اینکه خداوند کسانی را دوست دارد که در مقابل مؤمنین خاکسار هستند، تصریح کرد: این شهیدان الگو دارای چنین صفاتی هستند و نه تنها در مقام بیان بلکه در عمل و با تحمیل هزینه در ابعاد مختلف به آن پرداخته اند.
وی ادامه داد: همه انسانها در خسران هستند جز کسانی که اهل ایمان و عمل صالح و سفارش دهندگان به حق، صبر و ایستادگی هستند و آیا جز در چهره این شهید جز ایمان و عمل صالح و توصیه به حق و ایستادگی را میتوان دید؟ ما امروز گرد هم آمدیم تا عظمت و ارزشهای انسانی و بندگی خوب خدا را ارج بداریم.
زاکانی با بیان اینکه شهید چمران از این که دیگران را سپر بلای خود کند، مبری بود؛ گفت: او در شکستن حصر سوسنگرد میتوانست بگوید که تا آخرین قطره خون بمانیم و بجنگیم اما پا را فراتر گذاشت و به یاران خود رو کرد و دستور بازگشت داد. او خود را به دشمن نشان داد تا دوستانش راحت تر از صحنه خارج شوند و به گفته شهید چمران، وقتی پنجه مرگ را از سوی دشمن احساس کرد و دوستانشان از مهلکه گریختند، آرام گرفت.
شهردار تهران با تأکید بر اینکه این برگ زرینی از شرف و انسانیت است، یادآور شد: این شهید در گوشه گوشه عمر خود پیگیر و پیجوی خداوند بوده است.
وی همچنین تصریح کرد: هرکسی یک روز در دفاع مقدس و در عرصههای درگیری حق و باطل باشد، میتواند بفهمد در چنین صحنهای و با معادله مادی حتماً کسی که مقابل آهن ایستاده، نتیجه مرگ است اما شهید چمران بیان میکرد که وقتی به سمت نفربر رفت، نفربر فرار کرد.
زاکانی با بیان اینکه ما کوتاهی کردیم و باید از امام، رهبری و شهیدان و شهید چمران عذرخواهی کنیم، گفت: ما شهادت را در مقام بیان به معنای درست آن نگفتیم اما روح دفاع مقدس و فرهنگ بندگی گمشدهای است که کمتر میتوان در مورد آن حرف زد و باید با ایثار، عمل و خدمتگزاری آن را نشان داد.
شهردار تهران همچنین خاطرنشان کرد: شهید چمران امروز افتخار ماست و ما در او بزرگی و عظمت را مشاهده میکنیم. امروز و آینده که نسلها در عصرهای مختلف به دنبال الگو میگردند، میتوان این الگوی درست را به آنها معرفی کرد و میتوان با این شهید دیگران را محک زد و هر مدعی وقتی با او محک بخورد، مشخص میشود کیست.
وی با بیان اینکه این شهید همواره با ماست و ما از این ظرفیت غافلیم، یادآور شد: ما در پیشگاه خدا باید شکر بگوییم که در دورهای زیست کردیم که این الگوها و ستونهای خیمه را دیده ایم.
زاکانی ابراز امیدواری کرد که بتوان مسیری که شهید چمران ترسیم کرد و آموخت و همچون یک شمع قطره قطره آب شد و سوخت تا روشنایی این مسیر باشد، را دنبال کرد.
گفتنی است در این آیین با حضور علیرضا زاکانی شهردار تهران و مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران از دو کتاب «عارفانه» و «انسان و خدا» با موضوع شهید مصطفی چمران رونمایی شد.
انتهای پیام/