تأثیر مکمل سدیم بوتیرات بر موشهای آزمایشگاهی مبتلا به دیابت نوع ۲
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مقاله زینب سرلک کارشناس آزمایشگاه زیستشناسی و مهندسی کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرمآباد و دانشجوی دکتری زیستشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات با عنوان «نقش مسیر سیگنالینگ محور miR-۳۴a/ SIRT۱/ HIF-۱α در رگزایی قلبی موشهای آزمایشگاهی مبتلا به دیابت نوع ۲: اثر محافظتی سدیم بوتیرات و ورزش تردمیل» در مجله بینالمللی Bio factors دارای سطح Q۱ و ضریب تأثیر ۶.۲ پذیرفته شد.
با توجه به اهمیت موضوع و کیفیت مناسب تحقیق نامبرده از سوی Wiley-Blackwel Biofactors به عنوان نامزد دریافت جایزه محقق جوان در سال ۲۰۲۳ معرفی شده است.
دانشجوی دکتری زیستشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات در گفتوگو با خبرنگار آنا درباره مقاله خود اظهار کرد: سالهای اخیر دلایلی مانند تغییر سبک زندگی، کاهش فعالیتهای بدنی و استفاده از رژیمهای غذایی نامناسب سبب شده که دیابت و عوارض ناشی از آن روند رو به افزایشی داشته باشد.
سرلک بیان کرد: در این مقاله اثرات منفرد و همافزایی مکمل سدیم بوتیرات و فعالیتهای بدنی (ورزش) روی موشهای آزمایشگاهی مبتلا به دیابت نوع ۲ مورد بررسی قرار گرفت.
وی تأکید کرد: حیوانات پس از دریافت چهار هفته رژیم غذایی پرچرب با تزریق دُز پایین داروی استرپتوزوتوسین به دیابت مبتلا و سپس به مدت ۶ هفته با مکمل سدیم بوتیرات و ورزش تیمار شدند و در پایان فاکتورهای گلیسمی، میزان بیان miR-۳۴a، سطوح پروتئینهای SIRT۱، FOXO۱ و HIF-۱α و همچنین تغییرات رگزائی در قلب حیوانات تحت تیمار بررسی و ارزیابی شدند.
دانشجوی دکتری زیستشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تبیین کرد: براساس نتایج به دست آمده مشخص شد که استفاده از مکمل سدیم بوتیرات در تمامی مراحل آزمایش در تعدیل فاکتورهای مورد بررسی نقش قابل توجهی داشت، در ضمن کاربرد فعالیت بدنی سبب افزایش این اثرات مطلوب شد.
سرلک، عنوان مقاله انگلیسی خود را miR-۳۴a/ SIRT۱/ HIF-۱α axis is involved in cardiac angiogenesis of type ۲ diabetic rats:
The protective effect of sodium butyrate combined withtreadmill exercise عنوان کرد.
انتهای پیام/