دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
با حضور مسئولان برگزار شد؛

بزرگداشت شهید آیت‌الله سلیمانی در دانشگاه آزاد زاهدان

بزرگداشت شهید آیت‌الله سلیمانی در دانشگاه آزاد زاهدان
مراسم بزرگداشت شهید آیت‌الله عباسعلی سلیمانی با حضور مشاور رئیس دانشگاه و رئیس مرکز حوزه‌ ریاست، روابط عمومی و هماهنگی استان‌های دانشگاه آزاد اسلامی در زاهدان برگزار شد.
کد خبر : 850568

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مراسم بزرگداشت شهید آیت الله عباسعلی سلیمانی با حضور نماینده ولی فقیه در استان سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان، نماینده مردم استان سیستان و بلوچستان در مجلس خبرگان رهبری، علی سروری‌مجد مشاور رئیس دانشگاه و رئیس مرکز حوزه‌ ریاست، روابط عمومی و هماهنگی استان‌های دانشگاه آزاد اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین سیدحامد علم‌الهدی رئیس گروه تخصصی دفتر تقریب مذاهب دانشگاه آزاد اسلامی و مسئولان دفاتر تقریب مذاهب در واحدهای دانشگاهی برگزار شد.

آیت‌الله مصطفی محامی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زاهدان در این مراسم با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری که فرمودند؛ تمدن اسلامی احیا و اثباتش جز با تعامل شیعه و سنی امکان‌پذیر نیست، گفت: تحقق این مهم برای رسیدن به هدف مطلوب اقتضائاتی دارد، نخست اعتقاد واقعی به تقریب و تعامل عملی، دوم رعایت انصاف و عدالت، سوم روشنگری و گفتگو درباره تعامل، مثل گفتگوی ائمه اطهار به صورت ادواری با ادیان مختلف.

بزرگداشت شهید آیت‌الله سلیمانی در دانشگاه آزاد زاهدان

وی ادامه داد: تعامل بر اساس مبانی دینی و دستورات ائمه اطهار است، بر اساس اعتقادات اهل سنت و شیعیان است که تعامل درست می‌تواند شکل بگیرد، این امر هیچ وقت باعث عقب نشینی طرفین نمی‌شود، از طرفی تعامل باید سودش برای طرفین باشد یعنی بازی برد برد باشد در این تعامل اکثریت و اقلیتی وجود ندارد.

علی سروری‌مجد هم گفت: از ابتدای تشکیل دفاتر تقریب مذاهب اسلامی در دانشگاه آزاد اسلامی حدود چهار سال می‌گذرد، الحمدلله با زحمات فراوان افراد وحدت اندیش و تقریبی حدود ۲۸ دفتر در سطح کشور در واحد‌های آزاد اسلامی فعال هستند و در طول این ۴ سال تا امروز حدود ۶۰۰ رویداد را رقم زدند.

وی ادامه داد: از نشست‌های تخصصی تا کرسی‌های آزاداندیشی و وبینار‌ها، حتی در ایام کرونا فعالیت‌های تقریب مذاهب اسلامی به هیچ وجه تعطیل نبودند و الحمدلله فعالیت‌های بسیار ارزشمندی با هدف تربیت تقریبی در دانشگاه آزاد اسلامی شکل گرفته، زیرا معتقدیم دانشگاه محلی است برای تضارب آرا و اندیشه‌ها و برای تاکید بر مبانی دینی و برای تربیت تقریبی و زمینه‌ای است برای رشد و تعالی دانشجویانی که آینده‌سازان میهن اسلامی مان هستند.

رئیس مرکز حوزه‌ ریاست، روابط عمومی و هماهنگی استان‌های دانشگاه آزاد اسلامی افزود: شخصیت حضرت آیت الله سلیمانی شخصیتی فکور و دوراندیش بود، ایشان مصداق این حدیث امام رضا بودند؛ التودد الی الناس نصف العقل، نیمی از خرد دوستی و مودت با مردم است.

بزرگداشت شهید آیت‌الله سلیمانی در دانشگاه آزاد زاهدان

سروری مجد اظهار کرد: آنچه که تاکید بر مشترکات، محبت با مردم، دوستی با مردم اقتضاء می‌کرد در شخصیت ایشان متبلور بود. ما ایشان را شخصیتی تقریبی و اثرگذار در دوره انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی می‌دانیم.

وی افزود: در اهل سنت هم شهدایی مانند عبدالواحد ریگی، شهید ماموستا شیخ الاسلام و دراین سو شهید سردار حاج قاسم سلیمانی، شهید سید محمدباقر حکیم در عراق، شهید عارف حسینی در پاکستان شخصیت‌هایی بودند که در طول انقلاب اسلامی در داخل و خارج از کشور نقش آفرینی کردند شخصیت‌های بزرگ شیعه و سنی که بر مودت و برادری و دوستی بر مردم تاکید داشتند.

رئیس مرکز حوزه ریاست دانشگاه آزاد اسلامی گفت: آنچه که در سیره حضرت علی علیه السلام و ائمه هدی و علمای برجسته در طول تاریخ ملاحظه می‌کنید همین است، تاکید بر مشترکات و تربیت تقریبی آن هم در برابر دشمنی که خیرخواه امت اسلامی نبوده و نخواهد بود.

حجت الاسلام سیدحامد علم الهدی رئیس گروه تخصصی دفتر تقریب مذاهب دانشگاه آزاد اسلامی هم در مراسم بزرگداشت شهید آیت الله سلیمانی بیان کرد: ایشان شخصیت شان هم شخصیتی دانشگاهی و هم حوزوی بود به همین دلیل این مراسم در دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان برگزار شد، سالیان زیادی ایشان در این دانشگاه تدریس داشتند و عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان بودند.

بزرگداشت شهید آیت‌الله سلیمانی در دانشگاه آزاد زاهدان

وی گفت: شهید سلیمانی در بسیاری از سفر‌ها با تدبیری که داشتند دیوار‌های بی اعتمادی را شکستند و اعتماد را بین شیعه و سنی دوچندان کردند، از این جهت است که به ایشان شهید تعلیم، تربیت و تقریب مذاهب اسلامی گفته اند.

مسعود اکبری زاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان در این مراسم گفت: این شهید بزرگوار ۱۰ سال به عنوان نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه معزز زاهدان و ۷ سال به عنوان عضو مجلس خبرگان رهبری در این استان انجام وظیفه کرد و در بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود این منطقه برای ارتباط با شیعیان و اهل سنت بسیار موفق بود؛ چراکه او روحیه‌ تقریب بین مذاهب را داشت.

 رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان افزود: همه کسانی که با این شهید بزرگوار آشنا بودند می‌دانند که از نظر علمی فردی قابل توجه بود، از نظر اخلاقی فردی کاملاً اخلاق‌مدار و تقوا پیشه بودند، حقیقتا می‌توان از شهید آیت الله عباسعلی سلیمانی به عنوان مجتهدی شایسته و عادل نام برد، امام صادق علیه السلام می‌فرمایند:خط زیبا نیمی از دانش انسان است و این شهید بزرگوار وقتی من نامه هایشان را می‌خواندم به واقع مبهوت خط زیبای ایشان می‌شدم که در کمال دقت نگارش می‌شد، این دقت در دانش ایشان هم نمایان بود.

وی اظهار کرد: این عالم فرزانه ویژگی‌های فراوانی داشت و به مردم نزدیک بود و هر کجا که حضور داشت واقعا تاثیر گذار بود. شهید آیت الله سلیمانی توانسته بود با سعه صدر و اخلاق کریمانه‌ای که داشت دیدگاه‌های مردم را به سمت نظام بیش از همیشه جلب کند و بسیاری را به سمت ارزش‌های نظام سوق دهد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان ادامه داد:از افتخارات دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان این است که‌در زمانی که ایشان نماینده ولی فقیه در استان بودند، بار‌ها به عنوان سخنران در مراسم مختلف حضور داشتند و همیشه به عنوان یک خطیب توانا از سر تحقیق در خصوص موضوع مراسم پشت تریبون حاضر می‌شدند، در وقت بسیار دقت می‌کردند و کسانی به عنوان طلبه در محضر این استاد تعلیم و تربیت تحصیل می‌کردند می‌دانند که ایشان چه تسلطی بر علوم فقهی و دینی داشتند.

بزرگداشت شهید آیت‌الله سلیمانی در دانشگاه آزاد زاهدان

اکبری زاده افزود: واقع امر این است که همه ما ایمان داریم که شهادت راه مردان خداست و کسانی که جهادگران مسیر دین هستند و در مسیر اولیای الهی گام برمی‌دارند به شهادت نزدیکترند به‌خصوص این شهید بزرگوار که خود از مروجان جهاد تبیین بود و همیشه در تراز انقلاب و تحت فرمان مقام معظم رهبری از در راستای منویات حضرت آقا در امر تقریب مذاهب و وحدت گام بر می‌داشتند.

این مسئول یادآور شد: دهمین دوره‌ همایش وحدت آفرین قیام عاشورا امسال در سراوان برگزار خواهد شد، شهید آیت الله سلیمانی در تمامی این همایش‌ها از آغاز شرکت می‌کردند، سفر‌های خودشان را عقب می‌انداختند تا در این مراسم حضور داشته باشند و این نشان از خلوص نیت و علاقه قلبی ایشان به اهل بیت پیامبر صلوات الله علیه داشت.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب