دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس اتاق ایران و چین پاسخ می‌دهد؛

تصمیم‌سازان چقدر در مهار تورم موفق بوده‌اند؟

تصمیم‌سازان چقدر در مهار تورم موفق بوده‌اند؟
مجیدرضا حریری گفت: سیاستگذاران اقتصادی از اتخاذ هر تصمیمی که منجر به افزایش نرخ تورم می‌شود، خودداری و در این مسیر باید در مهار تورم تعجیل کنند.
کد خبر : 850429

مجیدرضا حریری رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری علم وفناوری آنا با اعلام این مطلب اظهار کرد: در حال حاضر مهمترین مساله در اقتصاد ایران رشد نرخ تورم است بنابراین اگر سیاستی منجر به افزایش تورم شود بدون تردید اشتباه است.

وی درباره شائبه‌های حذف ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی کالا‌های اساسی گفت: نظریه‌های مختلفی درباره نرخ ارز وجود دارد که به تنهایی خیلی غلط نیست، اما برای تصمیم گیری نهایی باید مجموعه زنجیره‌های سیاست گذاری بررسی و در نهایت تصمیمی اتحاذ شود که کمترین آسیب به کلان اقتصاد کشور وارد شود.

این فعال اقنصادی ادامه داد: همانطور که برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی نیز باور داشتم که در اجرای این طرح باید محتاط بود، زیرا برخلاف عده که تورم اجرای سیاست حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی را ۵ درصد اعلام می‌کردند، حداقل نرخ تورم این طرح را بیش از ۲۰ درصد می‌دانستم.

**با حذف ارز ۲۸ هزار تومانی هزینه‌های معیشت مردم افزایش می یابد؟

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با بیان این مطلب که در تخصیص ارز ارزان قیمت امکان سوء استفاده و تالی فاسد وجود دارد، تصریح کرد: در شرایط عادی باید نرخ ارز تک رقمی باشد، اما با توجه به اینکه شرایط اقتصادی ما عادی نیست بنابراین نمی‌توان با حذف ارز ۲۸ هزار تومانی هزینه‌های معیشت مردم را افزایش بدهیم.

حریری ادامه داد: با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی معیشت مردم ضربه بخورد بنابراین با حذف ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی نیز مجددا به سفره خانوار آسیب وارد می‌شود. برای هر سیاست گذاری در حوزه ارزی لازم است با توجه به شرایط اقتصادی کشور بین بد و بدتر گزینه اصلح را انتخاب کنیم.

این فعال اقتصادی در پاسخ به این سوال که آیا زمزمه‌های افزایش قیمت بنزین اجرایی می‌شود یا خیر؟ اظهار کرد: اجرای سیاست افزایش نرخ بنزین تبعات اجتماعی و اقتصادی دارد. این امر می‌تواند منجر به افزایش نرخ تورم شود، اما با توجه به شرایط فعلی کشور اتخاذ هر تصمیمی که منجر به بالارفتن نرخ تورم بشود، اشتباه است.

حریری گفت: پیش از اقدام به هر سیاست گذاری در زمینه اقتصادی باید به سوال پاسخ بدهیم که آیا این اقدام منجر به افزایش نرخ تورم می‌شود یاخیر؟ اگر پاسخ به این سوال مثبت باشد بدون تردید اجرای آن سیاست اشتباه است.

**حاکمیت بسیار هوشمند‌ است

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با بیان اینکه اگر تورم مهار نشود سرنوشت خوبی از نظر اقتصادی در انتظار مردم نیست، افزود: پیش از آنکه هر سیاستی مثل مالیات بر سوداگری، مالیات بر خانه خالی، تغییر نرخ ارز و. اتخاد شود باید مشخص کنیم که با اجرای آن طرح نرخ تورم افزایش پیدا نمی‌کند.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: من فکر میکنم حاکمیت بسیار هوشمند‌تر از این است که با افزایش نرخ بنزین بحران اجتماعی جدید برای خود درست کند. ما به تازگی بحرانی اجتماعی را پشت سر گذاشته ایم. اگر کسی در شرایط فعلی پیشنهاد افزایش قیمت بنزین را مطرح کند قصد دارد زیر پای نظام پوست خربزه بیندازد.

حریری تصریح کرد: در جامعه ملتهب به لحاظ اجتماعی به سر می‌بریم و با اقتصادی متورم طرف هستیم که هر جهشی می‌تواند نرخ تورم را افزایش بدهد. کسانی که باور دارند افزایش نرخ بنزین به مصلحت است باید در قبال تبعات اجرای آن نیز پاسخگو باشند.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین خاطرنشان کرد: باید پاسخگو بودن تصمیم سازان کلان در قبال سیاست گذاری‌های کلان را رواج دهیم. به عنوان مثال امروز که در شرایط تورمی بالای ۵۰ درصد هستیم باید کسانی که موافق اجرای سیاست‌های جدید ارزی دولت و جراحی اقتصادی بودند پاسخگوی شرایط فعلی و تبعات آن بر اقتصاد کشور و معیشت مردم باشند.

**هرساله قیمت بنزین در ایران نسبت به سایر کشور‌ها کمتر می‌شود

وی در پاسخ به این سوال که آیا قیاس نرخ بنزین ایران با سایر کشور به لحاظ اقتصادی درست است یا خیر؟ اظهار کرد: اگر بنا بر قیاس نرخ بنزین در ایران با سایر کشور باشد ابتدا باید دستمزد کارگران ایرانی با سایر کشور‌ها مقایسه شود.

حریری ادامه داد: اینکه هر ساله قیمت بنزین در ایران نسبت به سایر کشور‌ها کمتر می‌شود ناشی از کاهش شدید ارزش پول ملی است. به عنوان مثال در سال گذشته قیمت دلار ۳۰ هزار تومان بود، اما امسال این رقم به ۵۰ هزار تومان بوده است بنابراین ریشه ارزانتر شدن قیمت بنزین در کاهش ارزش پول ملی است.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین تصریح کرد: اگر قرار باشد نرخ بنزین و گوشت را دلاری کنیم باید حقوق کارگران نیز دلاری شود.

وی با بیان اینکه حق نداریم بگوییم فوب خلیج فارس انقدر دلار است و ما بنزین را چند سنت می‌فروشیم، خاطرنشان کرد: کسانی که دلار را ۵۰ هزار تومان کردند و باعث شدند باید پاسخگو باشند که چرا شرایط اقتصادی به نحوی شده که در تبدیل ارزش ریالی قیمت بنزین به دلار هر روز این روند کاهشی شود.

** ۳۳ درصد صادرات غیرنفتی ایران به چین بود

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین درباره سندهمکاری ۲۵ ساله ایران و چین گفت: این سند اجرایی شده و در ذیل آن بین دو کشور قرارداد‌های تجاری و اقتصادی منعقد می‌شود.

وی با اشاره به روابط مثبت تجاری دو کشور اظهار کرد: براساس آمار گمرک در دو ماهه نخست سالجاری ۳۳ درصد صادرات غیرنفتی ایران به چین بوده است و این کشور همچنان خرید نفت ایران است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب