«مهندسی فرهنگی» راهبرد جدید دشمن برای تغییر رویههای انقلابی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، احمد صالحیآرا رئیس مرکز امور شاهد و ایثارگران دانشگاه آزاد اسلامی در نشست با رؤسای شورای تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان و استادان گروه دفاع مقدس در محل دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس با اشاره به هجمههای فرهنگی دشمن در قالب جنگ نرم اظهار کرد: دشمنان اسلام با مهندسی فرهنگی به دنبال تغییر رویههای فرهنگ انقلابی و اسلامی ما هستند که لازم است تا این تهدیدها، هوشیارانه به فرصت مبدل شود.
وی با تأکید بر نقش شبکههای اجتماعی در تغییر فرهنگ جامعه افزود: دشمن به دنبال آموزشهای غیررسمی برای تغییر رویه فرهنگی در جامعه است که این میطلبد تا با طراحی و مهندسی نوین فرهنگی معادلات دشمن را در این حوزه به هم بزنیم.
رئیس مرکز امور شاهد و ایثارگران دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: دشمنان در جنگ نرم فرهنگی به دنبال تغییر ذائقه مخاطبین خود که همان جوانان هستند، میروند و با تهیه خوراکهای خوش آب و لعاب، ذائقه فکری و اندیشهای جوانان را به نفع خود تغییر و سپس این جریان را مهندسی میکنند. امروز باید با ابزار جدید فرهنگی و با استفاده از روشهای تأثیرگذار بهطور مستمر در حوزه مهندسی فرهنگی فعال بود.
صالحیآرا نقش آموزشهای غیررسمی توسط دشمنان را بسیار خطرناک خواند و بیان کرد: این آموزشها موجب فرهنگسازی ضد دینی در جامعه میشود و امروز بحث پوشش و حجاب ازجمله همین آموزشهای غیررسمی است که جوانان را هدف گرفته و باید بسیار هوشیارانه و با استفاده از ابزارهای نوین فرهنگی به جنگ دشمن برویم.
وی نقش دانشگاهها، مسئولان و استادان را در این حوزه مهم برشمرد و ادامه داد: جهاد تبیین و تبیین ارزشهای دفاع مقدس، فضاسازی معنوی و محیطی، بهرهمندی از اندیشههای نوین فرهنگی، مجهز شدن به نرمافزارها و سختافزارهای مدرن فرهنگی، نوآوری، تمدن سازی اسلامی، تشریکمساعی و گفتمان سازی باید ابزاری در راستای مهندسی نوین فرهنگ دینی بهکار گرفته شوند تا دشمن در این عرصه مانند سایر جبههها مأیوس و سرافکنده باشد.
**نقش دانشگاه آزاد در جریان سازی فرهنگی
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان نیز در این نشست با اشاره به نقش دانشگاه آزاد اسلامی در جریان سازی فرهنگی و حرکت در مسیر خدمت به جامع گفت: دانشگاه آزاد اسلامی نخستین و بزرگترین مؤسسه آموزش عالی بعد از انقلاب بوده که خدمات گستردهای را به مردم ارزانی داشته و امروز این دانشگاه در استان هرمزگان، بزرگترین موسسه آموزش عالی در تعداد هیئت علمی، دانشآموختگان، امکانات آزمایشگاهی، لابراتوار، کارگاه و ... است.
محمدحسین رنجبر، فعالیت این دانشگاه را در حوزه تعلیم و تربیت دانش آموزان نیز چشمگیر و فراگیر خواند و اضافه کرد: علاوه بر اینکه مدارس سما در حوزه کیفیت افزایی و توجه به تعلیم و تربیت و مسائل فرهنگی و مذهبی جزء بهترین و کمنظیرترین مدارس استان هستند؛ بلکه در تعداد جمعیت دانشآموزی نیز توانستهایم از ۱۰ ناحیه آموزش و پرورش نیز پیشی بگیریم.
وی مطرح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان همواره نسبت به جذب بودجه صد در صد فرهنگی اهتمام ورزیده؛ و در سال ۱۴۰۲-۱۴۰۱ توانستهایم بودجهای بالغبر ۲ میلیارد تومان را که معادل ۳۳۵ درصد افزایش را نشان میدهد به مباحث فرهنگی اختصاص دهیم.
**تمدن سازی نوین اسلامی با ظرافت و دقت پیگیری شود
حجتالاسلام اسماعیل پاکنژاد، مسئول دفتر نهاد رهبری نیز در این نشست به تشریح برنامههای فرهنگی و کارهای انجام شده در حوزه امور فرهنگی، دفاع مقدس و معارف اسلامی پرداخت و توضیح داد: ایجاد جذابیت، جهاد تبیین و تمدن سازی نوین اسلامی باید از اهدافی باشد که با استفاده از استراتژیهای هوشمندانه با ظرافت و دقت دنبال و پیگیری شود.
به گزارش آنا، این نشست با اظهارنظر اعضای جلسه ادامه یافت و مباحثی درباره متون کتب دفاع مقدس، همگرایی و هماندیشی استادان گروههای معارف اسلامی و دفاع مقدس برگزار و مقرر شد ستاد امور شاهد و ایثارگران با جمعآوری نظرات و پبشنهادات تا حصول نتیجه آنان را از طریق مرکز یادآوری کنند.
انتهای پیام/