دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفتگو با آنا تشریح شد؛

راه جلوگیری از مهاجرت دانش‌بنیان‌ها

راه جلوگیری از مهاجرت دانش‌بنیان‌ها
فعال حوزه فناوری گفت: اصلی‌ترین سرمایه شرکت‌های استارت آپی و دانش‌بنیان بحث دانش است و باید مشوق‌ها و زیرساخت‌ها به حدی جذاب باشد که بتواند آن‌ها را در کشور نگه دارد و از مهاجرت نیروی انسانی ماهر شاغل در شرکت‌های دانش‌بنیان جلوگیری شود.
کد خبر : 849073

ابوالفضل میعادیان، فعال حوزه فناوری در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: اصلی‌ترین سرمایه شرکت‌های استارت آپی و دانش‌بنیان بحث دانش است و باید مشوق‌ها و زیرساخت‌ها به حدی جذاب باشد که بتواند آن‌ها را در کشور نگه دارد و از مهاجرت نیروی انسانی ماهر شاغل در شرکت‌های دانش‌بنیان جلوگیری شود.

به گفته فعال حوزه فناوری، مبحث دانش‌بنیان در کشور ما در جایگاه دقیق خود قرار گرفته است. برخی تلاش کردند تا خود را دانش‌بنیان نشان دهند در حالی که در دسته‌بندی دانش‌بنیان‌ها قرار نداشتند و باید گفت در شناسایی شرکت‌های دانش‌بنیان واقعی به خوبی عمل شده و دانش‌بنیان‌ها به خوبی شناسایی شده‌اند.

مزیت‌ها و مشوق‌ها برای دانش‌بنیان‌ها ناکافی است

میعادیان عنوان کرد: مزیت‌ها و مشوق‌هایی که برای شرکت‌های دانش‌بنیان در نظر گرفته شده مزیت‌های خوبی است، اما همچنان ناکافی است.

وی ادامه داد: وقتی شرکتی دانش‌بنیان در حال شکل‌گیری است اصلی‌ترین سرمایه آن دانش است و باید مشوق‌ها و زیرساخت‌ها به حدی جذاب باشد که بتواند آن‌ها را در کشور نگه دارد و از مهاجرت نیروی انسانی ماهر شاغل در شرکت‌های دانش‌بنیان جلوگیری شود.

فعال حوزه فناوری اظهار کرد: ایران در شرایط تحریمی قرار دارد و برای آنکه موفق باشد باید در بسیاری از حوزه‌های اقتصادی که امکان آن وجود دارد روی پای خود بایستد. البته این نظر به معنای آن نیست که اگر درهمه بخش‌های اقتصادی بخواهیم روی پای خود بایستیم درست‌ترین انتخاب است، اما کمک می‌کند تا مشکلات کمتری به وجود آید.

میعادیان تصریح کرد: آینده شرکت‌های دانش‌بنیان درایران یک آینده شفاف و روشن است. با ایجاد مراکز استارت‌آپی می‌توان صاحبان ایده و خلاقیت را متمرکز کرده و شناسایی کرد. همچنین می‌توان شرکت‌هایی نیز که مسیر خود را رفته‌اند جذب کرده و به آن‌ها کمک کرد تا مسیر موفقیت را با شرایط بهتری طی کنند.

فعال حوزه فناوری درباره وضعیت شرکت‌های دانش‌بنیان کشور در زمینه تولید انبوه محصول عنوان کرد: در برخی از زمینه‌ها خیلی خوب عمل شده و در برخی از بخش‌های دیگر ضعف‌هایی وجود دارد. به طور مثال در حوزه سلامت خیلی خوب عمل می‌شد، اما این شرایط تغییر کرده است. تحقیقات و دستاورد‌های دانش‌بنیانی در حوزه سلامت اکنون بسیار ضعیف شده است همین دیروز خبری می‌خواندم که ۷۰ درصد از زوج‌های ایرانی نابارور شده‌اند که شناسایی این مسائل و دلایل آن منجر به ارایه دستاورد‌ها و محصولاتی در این زمینه خواهد شد.

وی افزود: یکی از دلایل ناباروری می‌تواند تغذیه نامناسب در کشور باشد و شرکت‌های دانش‌بنیان در این زمینه کار‌های بسیاری جدی می‌توانند انجام دهند.

ظرفیت بالای دانش بنیان‌ها

میعادیان گفت: یکی دیگر از مشکلات مهم در کشور موضوع آب است. ما به یک دریاچه و یک دریای بزرگ متصل هستیم، اما اقدامی در زمینه تامین آب از آن‌ها و انجام تحقیقات گسترده انجام نشده و شرکت‌های دانش‌بنیان ظرفیت بالایی در این بخش دارند. در مورد زمین‌های بایر نیز کار‌های بسیار گسترده‌ای قابل انجام است تا زمین‌های مناسب برای تولید انبوه جنگل را شناسایی کرد.

وی ادامه داد: ظرفیت بسیار زیادی در کشور برای استفاده از شرکت‌های دانش‌بنیان وجود دارد که می‌توان با تکیه بر دانش و فناوری در آن‌ها عملکرد‌های بهتری را نیز رقم زد.

وی عنوان کرد: در زمینه‌های دانشگاهی حتی ریشه‌ها نیز شناسایی نمی‌شود. تاریخ دانشی است که موضوعات اقلیمی و بین قومی و نژادی و فرهنگی بسیار دارد و برخی از مشکلات در آن قابل حل است، اما مطالعات عمیق در آن انجام نشده است بنابراین می‌توان گفت حوزه‌های بکر و دست‌نخورده‌ای که دانش‌بنیان‌ها می‌توانند در آن به خوبی عمل کنند، وجود دارد.

فعال حوزه فناوری تصریح کرد: آب، تغذیه، تولید انبوه مواد غذایی و بسیاری از حوزه‌های دیگر در کشور وجود دارند که دانش بنیان‌ها باید به آن ورود کنند.

ضرورت همکاری تمامی وزارتخانه‌ها و دستگاه‌ها برای فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور

وی درباره ضرورت متولی واحد برای شرکـت‌های دانش‌بنیان خاطرنشان کرد: قاعدتا لازم است که نهادی متولی وجود داشته باشد، اما به همکاری بسیاری از وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و دستگاه‌ها نیاز هست و تک بعدی نیست. نهاد‌های دیپلماتیک نیز در این زمینه نقش مهمی دارند و می‌توانند استارت‌اپ‌های خارجی را متقاعد کنند که وارد کشور شوند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب