دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در سراسر کشور راه اندازی شد؛

سامانه نوبت‌دهی الکترونی در برنامه پزشکی خانواده

سامانه نوبت‌دهی الکترونی در برنامه پزشکی خانواده
رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت گفت: سامانه‌های نوبت‌دهی و ارجاع الکترونیک در برنامه پزشکی خانواده در تمام کشور راه‌اندازی شده است.
کد خبر : 845274

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید رضا مظهری در حاشیه پنجمین اجلاس روسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی کشور که با محوریت برنامه پزشکی خانواده در ستاد وزارت بهداشت در حال برگزاری است، اظهار کرد: اجرای برنامه «سلامت خانواده» نیاز به امکانات مختلف نرم‌افزاری دارد. دو بخش از ده ها قابلیتی که در برنامه پزشکی خانواده پیش‌بینی شده بود، یکی «نظام ارجاع و بازخورد» و دیگری «سیستم نوبت‌دهی» است.

وی با اشاره به این که قابلیت‌های دیگر نرم افزاری این برنامه به تدریج تولید و معرفی خواهد شد، ادامه داد: هم اکنون سامانه‌های نوبت‌دهی و ارجاع الکترونیک در برنامه پزشکی خانواده در تمام کشور راه‌اندازی شده است.

رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت بیان کرد: در سامانه نظام ارجاع و بازخورد کار به این صورت است که وقتی یک بیمار به پزشک خانواده در سطح یک خدمت در مرکز جامع سلامت مراجعه کند و پزشک تشخیص دهد که این بیمار باید به سطح بالاتر ارجاع شود، این ارجاع تحت این سامانه صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: حال وقتی بیمار به سطح تخصصی یا فوق تخصصی ارجاع شد، تمام مستندات پزشکی مربوط به این ارجاع قابلیت رویت است و پزشک قادر به دیدن نتایج ارجاع خواهد بود.

بیشتر بخوانید
جزئیات اجرای سراسری برنامه "پزشک خانواده" از ابتدای اردیبهشت/ بیماران بستری چگونه مشمول تخفیف می‌شوند؟

مظهری گفت: این رویتِ مستندات در سامانه در روند تشخیص و درمان در سطح تخصصی مفید خواهد بود. هنگامی که پزشک در سطح تخصصی یا فوق تخصصی برای بیمار دستور تصویربرداری، آزمایش یا بستری یا هر گونه اقدامی صادر کرد، این اقدامات در قالب ارتباطات الکترونیکی به پزشک ارجاع دهنده در سطح اول منعکس می‌شود.

رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت ابراز کرد: در سامانه نوبت‌دهی نیز پزشک قادر خواهد بود برای بیماری که به سطوح بالاتر ارجاع می‌شود نوبت تعیین کند. این سامانه از معطل شدن و سرگردانی بیمار در مراکز درمانی و آزمایشگاهی جلوگیری خواهد کرد.

مظهری بیان کرد: پزشک در سطح اول این امکان را دارد که با انتخاب استان یا شهرستان؛ تحت فیلترهایی که در سامانه وجود دارد، ظرفیت خالی بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در استان مربوطه را مشاهده کرده و برای بیمار در روز و ساعتی که سیستم اجازه می‌دهد یا بیمار تمایل دارد، ثبت نوبت کند، به گونه‌ای که وقتی بیمار به مرکز مربوطه مراجعه کرد، تمام کارهایش به صورت معمول انجام شود.

رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت گفت: مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت تحت یک داشبورد مدیریتی، تمام اقدامات سطوح اول تا سوم برنامه پزشکی خانواده را در تمام کشور می‌تواند به صورت لحظه‌ای رصد کند. این رصدها می‌تواند شامل این موارد باشد که چقدر ظرفیت خالی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی وجود دارد، چه میزان ارجاع صورت گرفته یا چند نفر ارجاع شده‌اند، چند بیمار به مراکز مراجعه کرده یا لغو مراجعه کرده‌اند.

رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت یادآور شد: سامانه‌های ارجاع الکترونیک و نوبت‌دهی هم‌اکنون در تمام کشور از جمله 59 شهری که برنامه کشوری پزشکی خانواده را آغاز کرده‌اند، فعال هستند. دسترسی به این سامانه‌ها نیز در تمام کشور برای ارائه دهندگان خدمت وجود دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب