عدم تمکین به اجرای مصوبه نظام نامه مشارکت محلهای تا کی باید ادامه داشته باشد
به گزارش گروه جامعه خبرگزاری علم وفناروی آنا، احمد صادقی عضو شورای اسلامی شهر تهران در یکصد و چهل و چهارمین جلسه شورا گفت: در ابتدا روز معلم را به همه اساتید و معلمان و نیز به همکاران آموزشی خودم در شورا و جناب آقای کاشانی معلم شورای شهر تهران تبریک عرض میکنیم. هفته سلامت را گرامی میداریم و خیر مقدم میگوییم به همه جهادگران عرصه سلامت و برای همه عزیزان آرزوی توفیق بیشتر دارم.
صادقی در ادامه و در ایراد تذکر خود گفت: تذکر بنده معطوف است به عدم اجرای تصویب نظام نامه مشارکتهای محلهای شهروندان در مدیریت شهری.
وی ادامه داد: اعضای محترم شورا، هیات رییسه محترم، همانطور که استحضار دارید در این دوره مدیریت شهری به منظور هماهنگی اقدامات و برنامههای شهرداری تهران در محلات شهر تهران و ایجاد تعامل و هم افزایی میان نهاد ها، سازمانهای دولتی و عمومی ارائه کننده خدمات در مقیاس محلهای و در راه ایجاد زمینههای مشارکت محله محور شهروندان و استفاده از ظرفیت عظیم شورایاریها و رهایی از بلاتکلیفی که حاصل آن تعطیلی سراهای محله و عدم استفاده از نمایندگان محلات در شورایاریها نبود، نظام نامه مشارکت محلهای شهروندان در مدیریت شهری در جلسه ۷۷ شورا در ۲۱ تیر ماه ۱۴۰۱ تصویب گردید و در شهریور ۱۴۰۱ بعد از طی نمودن مسیر قانونی لازم الجرا و به شهرداری ابلاغ گردید.
صادقی افزود: بر اساس بند ۳-۱ و سایر بندهای ماده ۳، ستاد هماهنگی مشارکتهای محلهای شورای اسلامی شهر تهران به عنوان یکی از ارکان مهم تعیین شده است که به جهت شان سیاست گذاری، نظارتی و مرجع بودن آن به منظور تصویب آیین نامه ها، دستور العملها و شیوه نامههای اجرایی، اجرای کل نظام نامه موکول به شکل گیری این ستاد خواهد بود.
صادقی اظهار داشت: در تاریخ ۸ ابان ۱۴۰۱ با معرفی کمیسیونهای مربوطه و رای گیری، اعضای ستاد هماهنگی انتخاب شدند. البته یاد آور شوم در این رای گیری شرایط بند ب قسمت اول ماده ۳ که مقرر داشته بود ۵ عضو از کمیسوینها باید به انتخاب ومعرفی کمیسیونها باشد رعایت نشد و اولین گام در رعایت نکردن مصوبهای که خود اعضای شورا تصویب کرده بودند برداشته شد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران در ادامه گفت: ستاد مذکور ۶ جلسه در سال ۱۴۰۱ تشکیل داده و لیکن ۴ عضو محترم ستاد فقط در دو جلسه آن شرکت کردند. در سال جدید نیز برگزاری یک جلسه لغو و جلسه بعدی که انتخاب رییس در دستور کار بوده است آبستراکسیون شده و جلسه تنها با حضور سه عضو به حد نصاب نرسیده است. گویا آبستراکسیون صرفا معطوف به صحن علنی شورا نبوده و در جلسات دیگر نیز اتفاق میافتد.
صادقی یاد آور شد: برخی از اعضای ستاد مذکور متعتقدند که رییس ستاد از بین ۷ عضو ستاد انتخاب شود، در صورتی که تبصره بند ۱-۳ نظام نامه به صراحت اشعار میدارد رییس ستاد از بین دو نفر عضو کمیسیون فرهنگی انتخاب شوند و و لذا برخی دیگر با اعتقاد به استناد همین مصوبه میگویند رییس ستاد را انتخاب کنیم تا کارها به تعویق نیافتد و ستاد شکل گیرد سپس با طرح یک یا دو فوریتی خواستار تغییر مصوبه شورا شوند که تا کنون نه رییس انتخاب و نه طرحی به شورا ارایه شده است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: همانطور که ملاحظه میفرمایید دومین گام برای عدم تمکین از اجرای مصوبه که توسط اعضای شورا به تصویب رسیده بود در کوتاهتر از چند ماه برداشته شد.
احمد صادقی در ادامه خاطر نشان ساخت: اعضای محترم به خاطر دارید من در جلسه بررسی نظام نامه پیشنهاد دادم انتخاب رییس مشارکت محلهای از بین ۷ عضو ستاد باشد، ولی رای نیاورد؛ لذا سوالی که در ذهن متبادر میشود این است که چرا برخی از دوستان که نظر به انتخاب رییس از بین ۷ عضو دارند آن روز سکوت اختیار کرده بودند و به این پیشنهاد رای ندادند.
صادقی افزود: امروز شهرداری در اجرای نظام نامه در بلاتکلیفی به سر میبرد و همه اعضای شورا میدانند بررسی دستور العملها، آیین نامهها و شیوه نامههای پیشنهادی در ستاد به چه میزان وقت نیاز دارد.
تشکیل دبیر خانه، انتخاب ناظران محله ای 353 محله که یک سوم ترکب هیات امنا را تشکیل می دهد به چقدر زمان نیاز دارد، حال آیا با این رویه امکان اجرایی شدن نظان نامه در
شاهواری: این دوره وجود دارد؟
صادقی همچنین در پایان خاطر نشان ساخت: این حقیر بابت انتخاب نشدن رییس ستاد در تاریخ 9 بهمن 1401 تذکری دادم و چرایی آن را از هیات رییسه محترم شورا جویا شدم که تا کنون پاسخی به بنده داده نشده است. اگر هیات رییسه خود را ملزم به پاسخ به تذکرات اعضا نکند چگونه از شهرداری توقع داشته باشیم به موقع پاسخ اعضا را بدهد. لذا از هیات رییسه استدعا دارم برای حفظ شأن مصوبات شورا نسبت به موضوع ورود نماید تا این مشکل در اسرع وقت مرتفع گردد.
انتهای پیام/