ضرورت توجه به موضوعات فرهنگی و اجتماعی در شوراهای شهر و روستا
گروه جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نرگس معدنی پور رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در یادداشتی عنوان کرد: شوراهای اسلامی شهر و روستا اصلی مترقی در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران هستند که میتوان آنها را بازوهای قدرتمند نظام و چشمان تیزبین و نظارتی آن برای تحقق هرچه بهتر خدمت به مردم دانست.
شوراهای اسلامی شهر و روستا برآمده از رای مردم و به عبارتی شکل گرفته از یک تفکر جمعی هستند. شوراهای اسلامی شهر و روستا ثمره نگاه ژرف اندیشانه بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) بوده که به مردم توجه ویژه داشتند و بر این نکته تاکید میکردند که از حضور مردم، آرای مردم و مشورت آنان در اداره امور میبایست بهره برد.
یقینا این نگاه راهبردی که هم اکنون در سراسر کشور ساری و جاری است زمینه ساز کاهش تصدی گری و واگذاری امور به مردم است. روز شوراها را باید مغتنم شمرد و بر این نکته تمرکز نمود که با تکیه بر قانون، این شوراها هستند که در شهرها و روستاها امکان ایجاد زمینههای لازم برای استفاده از ظرفیتهای مردمی در اداره امور شهرها و روستاها را دارند و مردمی سازی اداره شهرها را عهده دار هستند. در دستور کار قرار گرفتن این مهم زمینه ساز ایجاد مدیریت یکپارچه شهری خواهد شد. موضوعی که از دیرباز نیاز آن در شهرها و روستاهای کشور احساس میشد و هم اکنون نیز به عنوان یک خلاء جدی مورد توجه کارشناسان است.
شوراهای اسلامی شهر و روستا از نظر قانونی از ظرفیتهای گستردهای برای خدمت رسانی به مردم برخوردار هستند که در صورت استفاده صحیح از این فرصت میتوان این توقع را داشت که بسیاری از مشکلات حوزه مدیریت شهری را از پیش روی برداشت و زمینه ساز تحول در زندگی جمعی در بستر شهر و روستا شد.
نزدیک به دو سال از عمر دوره ششم مدیریت شهری گذشته است و در حوزههای مختلف از ظرفیت قانونی شورا برای رفع بسیاری از موانع استفاده شده، خصوصا در حوزه فرهنگی و اجتماعی. شورای شهر تهران در این دوره از مدیریت شهری بر این نکته تاکید دارد که تمامی فعالیتهای شهری در حوزههای عمرانی، معماری، شهرسازی، خدمات شهری، حمل و نقل و... میبایست در بسترهای فرهنگی و اجتماعی پایه گذاری شوند و این همان حلقه مفقودهای است که باید مورد توجه و اهتمام جدی سیاستگذاران و برنامه ریزان قرار گیرد.
این باور میبایست در مدیریت شهری نهادینه شود که بزرگترین پروژههای فنی و عمرانی در صورت عدم توجه به شاخصههای فرهنگی و اجتماعی نمیتواند به نتیجه مطلوب و اقبال حداکثری مردم ختم شوند، لذا ضروری است تا بیش از پیش به بسترهای فرهنگی و اجتماعی توجه و زمینه همگرایی مردم با طرحهای مدیریت شهری در حوزههای مختلف فراهم آید. این موضوع مهم و اساسی در کنار انسجام و وحدت در تصمیم گیری کلیدواژه کسب رضایتمندی عمومی است و این همان چیزی است که در شوراها مورد توجه قرار گرفته است.
انتهای پیام/