گروه هکری ایران مترصد حمله به زیرساختهای حیاتی آمریکا است
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از واشنگتن پست، شرکت مایکروسافت با انتشار گزارشی مدعی شد که یک گروه هکری مرتبط با دولت ایران که پیش از این بر عملیاتهای شناسایی متمرکز بود، با تغییر تاکتیک خود و احتمالا با هدف انجام حملات سایبری مخرب، زیرساختهای حیاتی آمریکا را نشانه گرفته است.
ادعا میشود که تغییر در رویکرد این گروه هکری، از سال ۲۰۲۱ و همزمان با دورهای آغاز شد که ایران درگیر مقابله با حملات سایبری بود که از سوی اسرائیل و آمریکا تدارک دیده میشد.
مایکروسافت میگوید که این هکرها زیرمجموعهای از گروه موسوم به طوفان شنی نعنایی (Mint Sandstorm) هستند. پیشتر، مایکروسافت این گروه را «فسفر» مینامید حال آنکه از سوی سایر شرکتهای فعال در حوزه امنیت سایبری با نامهای «بچه گربه ملوس»، APT ۳۵، APT ۴۲ و TA۴۵۳ هم شناخته می شد.
ادعا میشود که گروه طوفان شنی نعنایی به دنبال شناسایی و تعقیب مخالفان ایران، فعالان سیاسی و پایگاههای صنایع نظامی است و آنگونه که «جان لامبرت» رئیس مجموعه تیمهای تحقیقاتی، اطلاعاتی و امنیتی مایکروسافت میگوید، این گروه هکری در حال حاضر روی زیرساختهای حیاتی آمریکا متمرکز است و تلاشهایی را برای دسترسی به بنادر، سیستم حمل و نقل و بخش انرژی ایالات متحده انجام داده است.
لامبرت میافزاید: یکی از گمانه زنیها این است که طوفان شنی نعنایی به دنبال دسترسی به زیرساختهای حیاتی است تا در صورت لزوم، دست به حملات انتقام جویانه علیه آمریکا بزند و در مواردی هم شاهد نفوذ موفق آنها در چندین بخش بوده ایم.
ادعای مایکروسافت در حالی مطرح میشود که جامعه اطلاعاتی آمریکا در گزارش سالانه خود که در ۱۷ اسفند ۱۴۰۱ منتشر شد، اعلام کرد که ایران تمایل و ظرفیتهایی برای انجام عملیاتهای سایبری تهاجمی علیه دادهها و شبکههای آمریکایی را دارد و این یک «تهدید عمده» از طرف جمهوری اسلامی است.
این گزارش در کنار ایران، تهدیدهای دیگری از جمله چین، کره شمالی، روسیه، تروریسم، ویروس کرونا و خصوصا تغییرات اقلیمی را به عنوان چالشهای پیش روی آمریکا شمرده و میگوید انتظار میرود که ایالات متحده با یک محیط امنیتی «پیچیده» مواجه شود.
انتهای پیام/