راهکارهایی برای مهار تورم و رشد تولید ارائه شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، یازدهمین نشست دانشگاه، خانه گفتگو با موضوع استادان در نقش مهار تورم و رشد تولید با حضور مسئولان و استادان دانشگاهی در سالن حافظ واحد علوم تحقیقات برگزار شد.
به همین مناسبت برخی از استادان به ارائه نظراتی پیرامون این موضوع پرداختند که در ادامه میخوانید.
جهانبخش محبی نیا استاد واحد تهران مرکز دانشگاه آزاد اسلامی گفت: مقام معظم رهبری شعار امسال را که مهار تورم و رشد تولید نامگذاری کرده اند با استناد از مجموعه صحبتهای نخبگان، قوا و مشاوران انتخاب کرده اند که لازمه تحقق آن انجام کارهای بسیار بزرگی است. تورم از باب مهار و تولید از باب ایجاب برای اقتصاد ملی کشور به شدت واجب است که اگر به آنها اهمیت ندهیم اقتصاد ایران در معرض تجربه ناملایمات و گرفتاریهای بسیار بزرگ قرار میگیرد.
** تخفیف شهریه به دانشجویانی که در راستای شعار سال حرکت کنند
در ادامه زمانی استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب گفت: در حوزههای دانشگاهی و جامعه فعلی باید با ساختار فعلی، بخش نامهها و مشوقها تحولی ایجاد کنیم و جذب استادان بایستی به شیوهای باشد که در میان دانشجویان اشتیاق ایجاد کند، این امر رشد تولید مهار تورم را به صورت قطعی به دنبال دارد و طرحها و پایان نامهها باید در این راستا حرکت داد و حتما حمایتهایی را داشته باشیم و سپس راهکاری داشته باشیم که به صورت خاص به نتیجه برسند و در بوروکراسی اداری قرار نگیرند. استادانی که در راستای تحقق شعار سال قدم برمیدارند باید از مالیات معاف شوند و برای دانشجویان هم تخفیف شهریه در نظر بگیریم.
** نگاه مردم به تورم باید تغییر یابد
در ادامه اصغر مهاجری، استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی گفت: با توجه به مشکلات فعلی اقتصادی تحقق شعار سال ۱۴۰۲ بسیار سخت است. مردم را باید در صحنه مشارکت اقتصادی وارد کرد و باید نگاه به تورم تغییر یابد و مشکل کاهش شاخص پول ملی داریم که عمده دلایل آن در حوزه اقتصاد نیست و در سیاست است. دبیرخانه خانه گفتگو باید بحثهای شعار سال را نظامند کند تا راهکارهای اساسی به نهادهای حساستر داده شود تا حمایتهای آنها کمک کننده باشد.
** ناکارآمدی اقتصادی از بخش افزایش قیمتها پذیرفته نیست
در ادامه، عباسی استاد گروه اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی گفت: یکی از مواردی که میتواند روی تورم تاثیر بگذارد دانش سیاستگذاران در تخصیص منابع است، در غیر اینصورت تورم به همین شکل ادامه مییابد. بخش مالی تورم یعنی رشد اقتصادی و باید در خدمت بخش واقعی باشد تا تحقق یابد و یکی از مواردی که بحران اقتصادی ایران را تشدید میکند مسابقه در افزایش قیمتها در نهادهای مختلف است و ناکارآمدی اقتصادی را نباید از بخش افزایش قیمتها بپذیریم. تورم اساسا پدیده پولی است و اگر استقلال رای به بانک مرکزی واگذار شود، میتواند ساختار اقتصادی ایران را تغییر دهد تا هر شوکی که به اقتصاد ایران وارد میشود از طریق افزایش قیمتها پذیرفته نشود.
** جراحان اقتصادی تورم را مهار کنند
در ادامه شایان استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن گفت: بحث اقتصاد در سیاست نهفته است و امروزه دچار بحران اقتصادی و سیاسی هستیم و آسیب پذیری و حساسیت در آن نماد دارد و اگر شدت آن در تورم را بررسی کنیم شاخص پول ملی به دست می آید، تورم زاییده بحران اقتصادی است که در صورت قبولی باید وارد بحثی شویم که به صورت مدیریتی جبران کنیم. اگر تعاملات بین المللی مثبتی داشته باشیم درجه حساسیت به حداقل میرسد و جراحان اقتصادی با کمک جامعه شناسان و صاحب نظران باید تورم را مهار کنند.
** باید با مسئولان برای تحقق شعار سال مستقیما صحبت کرد
در ادامه، حجت الاسلام رستمی نماینده مجلس و استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال گفت: باید از مسئولان مجلس دعوت شود تا مستقیم نظرات کارشناسان را برای تحقق شعار سال بشنوند و در برخی موارد مبانی نظریات را مطرح میکنیم، اما در موارد اجرا کارها پیش نمیروند و امیدواریم که سرمایه گذاریها بر مبنای رشد و توسعه و رضایت خداوند متعال باشد.
** برای تحقق شعار سال مولد سازی داراییها صورت بگیرد
در ادامه علی سانح استاد دانشگاه یادگار امام دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در شعار امسال دو مقوله وجود دارد که شامل تورم و تولید است. دولت ایران بسیار عریض و طویل است که باید چابک سازی به معنای مولد سازی داراییها انجام شود.
حسن خاکبازان
انتهای پیام/