دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
با ذوب یخ‌های قطب جنوب؛‌

آب و هوای جهان برای قرن‌ها تغییر می‌کند

آب و هوای جهان برای قرن‌ها تغییر می‌کند
نتایج به دست آمده از یک مطالعه جدید هشدار می‌دهد، ذوب یخ‌های قطب جنوب تا سال ۲۰۵۰ تا ۴۰ درصد از جریان اصلی اقیانوس در اعماق جهانی را کند می‌کند و می‌تواند آب و هوای جهان را برای قرن‌ها تغییر دهد.
کد خبر : 839899

به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا، نتایج به دست آمده از یک مطالعه جدید هشدار می‌دهد، ذوب یخ‌های قطب جنوب تا سال ۲۰۵۰ تا ۴۰ درصد از جریان اصلی اقیانوس در اعماق جهانی را کند می‌کند و می‌تواند آب و هوای جهان را برای قرن‌ها تغییر دهد.

این پژوهش به فروپاشی احتمالی سیستم گردش آب در اطراف قطب جنوب اشاره و تاکید می‌کند، این روند می‌تواند تأثیرات طولانی مدت بر سلامت اقیانوس‌ها و شبکه غذایی دریایی داشته باشد.

ذوب شدن یخ‌های اطراف قطب جنوب جرقه کاهش سریع جریان بزرگ اقیانوسی عمیق جهانی تا سال ۲۰۵۰ خواهد بود که می‌تواند اثرات مخربی بر سلامت اقیانوس‌ها و شبکه غذایی دریایی داشته باشد و ممکن است آب و هوای جهان را برای قرن‌ها تغییر دهد و افزایش سطح آب دریا‌ها را تسریع کند.

دانشمندان هشدار می‌دهند که اگر انتشار گاز‌های گلخانه‌ای در سطوح موجود ادامه یابد، جریان آب در عمیق‌ترین بخش‌های اقیانوس می‌تواند تا ۴۰ درصد در عرض ۳۰ سال آینده کاهش یابد. این اثر ضربه‌ای، حیات دریایی را از مواد مغذی حیاتی محروم می‌کند، الگو‌های آب و هوا را تغییر می‌دهد و سطح دریا‌ها را بیشتر افزایش می‌دهد.

تیم محققان استرالیایی که این پژوهش را انجام دادند یادآوری کردند، انتشار گاز‌های گلخانه‌ای باید در این دهه به سرعت کاهش یابد تا از عواقب بالقوه و جدی آن جلوگیری شود. اگر اقدامات لازم اجرایی نشود، حیات دریایی بیشتری ممکن است از بین برود، اقیانوس برای جذب و نگهداری گرما با مشکل مواجه خواهد شد و سرعت ریزش و ذوب شدن یخ‌ها بیشتر خواهد شد.

استیو رینتول، اقیانوس‌شناس و کارشناس اقیانوس‌های جنوبی در سازمان تحقیقات علمی و صنعتی مشترک المنافع دولت استرالیا می‌گوید: «فوریت از اینجا می‌آید؛ این تغییرات در مقیاس‌های زمانی قرن‌ها غیر قابل برگشت هستند.

جهان مکان‌های بسیار کمی دارد که آب تولیدی آن‌ها به اندازه کافی سرد و متراکم باشد تا به عمیق‌ترین قسمت‌های اقیانوس فرو رود، اما قطب جنوب دارای چهار مکان از این قبیل است. سالانه حدود ۲۵۰ تریلیون تن آب در اعماق زیر ۱۳۱۰۰ فوت (۴۰۰۰ متر) در نزدیکی قاره فرو می‌رود و به نوبه خود تبدیل به آبی بسیار سرد، بسیار شور و غنی از اکسیژن می‌شود. با این حال، افزایش ذوب یخ‌های دریای قطب جنوب باعث کاهش سطح شوری می‌شود که در نتیجه باعث می‌شود آب کمتر متراکم شود و کمتر بتواند در اعماق اقیانوس جاری شود و این موضوع از این جهت مهم است که آب غنی از مواد مغذی که بسیار پایین‌تر است، به روش عادی جابجا نمی‌شود و به مکان‌های دیگر در اعماق اقیانوس هند، اقیانوس آرام و اطلس پخش نمی‌شود.

پروفسور متیو از مرکز تحقیقات تغییرات آب و هوایی در دانشگاه نیو ساوت ولز و یکی از نویسندگان این مقاله می‌گوید: «اگر ما آن شار‌های افزایش دهنده مواد مغذی را محدود کنیم و مواد مغذی کافی را به پایه زنجیره غذایی ارائه نکنیم به وضوح تأثیراتی بر تغذیه جمعیت در دهه‌های آینده، در قرن بیست و یکم خواهد داشت و کل جریان اعماق اقیانوس در مسیر فعلی خود به سمت فروپاشی پیش می‌رود».

محقق سازمان تحقیقات علمی و صنعتی مشترک المنافع دولت استرالیا که کار خود را صرف مطالعه چگونگی تأثیر اقیانوس‌های جنوبی اطراف قطب جنوب بر سیستم‌های زمین کرده، گفت که مدل‌سازی جدید بسیار پیچیده‌تر از هر کار قبلی متمرکز بر قطب جنوب است و این امر به دانشمندان اطمینان بیشتری در پیش بینی‌های خود می‌دهد؛ شبیه‌سازی‌ها کاهش گردش واژگونی را نشان می‌دهند که سپس به گرم شدن سریع اعماق اقیانوس منجر می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب