معرفی درگاه اینترنتی به پرداخت ملت
به گزارش خبرگزاری آنا، شرکت به پرداخت ملت از جمله شرکتهای توسعه دهنده ابزارهای الکترونیکی است که از سال ۸۴ تاکنون در زمینه خدمات پرداخت فعالیت میکند. این شرکت در واقع یکی از ۱۲ شرکت PSP مورد تایید سایت شاپرک است که به عنوان زیرمجموعه بانک ملت در حوزه درگاه پرداخت الکترونیک مستقیم فعالیت میکند. آمارها نشان میدهند در میان شرکتهای ارائه دهنده خدمات پرداخت، شرکت به پرداخت ملت دارنده رتبه اول کشوری بوده است. در ادامه با معرفی جامع درگاه به پرداخت ملت، سهم پرداخت آنلاین این شرکت از شبکه پرداخت کشور و ابزارهای مختلف را بررسی خواهیم کرد.
معرفی خدمات درگاه به پرداخت ملت
درگاه پرداخت اینترنتی بانک ملت اصولا یک درگاه مستقیم به شمار میرود. بنابراین قابلیت تسویه حساب آنی و ارائه گزارشهای مالی متنوع از ویژگیهای اصلی این درگاه محسوب میشود. همین دو ویژگی کاربردی و مهم سبب شده است اغلب کسبوکارهایی که نیاز به ابزار پرداخت دارند، از درگاه به پرداخت ملت استفاده کنند. اکنون جدیدترین نسخه سامانه پرداخت این شرکت که از سال ۸۸ ارتقاء یافت و به مشتریان عرضه شد، NGFS نام دارد و از خدمات کاربردی بسیار خوبی نیز برخوردار است. در زیر فهرستی از خدمات به پرداخت ملت را با هم مرور خواهیم کرد:
- خدمات پرداخت پایانههای فروشگاهی
- خدمات پرداخت شبکه اینترنتی
- خدمات پرداخت موبایل پوز
- خدمات پرداخت کد دستوری #741*
- خدمات پرداخت سامانه پاسخ صوتی IVR
- خدمات پرداخت دستگاههای خودپرداز
- خدمات پرداخت دستگاه کیوسک
- خدمات پرداخت دستگاه پوز شعبه
- خدمات پرداخت کارت سوخت
در اینجا باید اشاره کنیم که به پرداخت ملت این خدمات را از طریق چه ابزارهایی به پذیرندگان ارائه میکند. فهرست ابزارهای کلیدی به پرداخت ملت را در ادامه با هم مرور میکنیم:
- دستگاه کارتخوان
- پایانه اختصاصی اصناف
- درگاه پرداخت مستقیم (PSP)
- سامانه کیف همراه
- پایانه پرداخت بهای سوخت
- کیوسک (پایانه غیر نقدی)
- سامانه پاسخ صوتی محاورهای
- رمز کارگشا یا کد دستوری
- پایانههای خودپرداز
- دستگاه خود دریافت
- دستگاه VTM
مزایای درگاه به پرداخت ملت
همانطور که گفته شد، به پرداخت ملت یکی از شرکتهای PSP ارائه دهنده درگاه پرداخت مستقیم است. در ادامه مزایای این درگاه پرداخت را بررسی خواهیم کرد:
گزارشهای مالی از تراکنشها
پذیرنده میتواند از قابلیت ارائه گزارشهای مالی متنوع به پرداخت ملت استفاده کند و ریز تراکنشها را بررسی و رصد نماید. این گزارشها به آنالیز فروش کمک شایانی خواهد کرد و در نهایت سبب رشد کسب و کارها خواهد شد.
تسهیم وجوه واریزی
درگاه به پرداخت ملت، در پنل مدیریتی خود دارای قابلیت تسهیم است. در واقع پذیرنده میتواند چندین حساب را برای سیستم درگاه تعریف کند. آنگاه درگاه برای تسویه به صورت خودکار و بر اساس پیش فرضهای داده شده، وجوه واریزی را میان حسابهای معرفی شده، تسهیم خواهد نمود. این قابلیت به ویژه برای کسبوکارهایی که دارای شریک کاری هستند و یا به هر طریق با ذینفعهای متعددی در ارتباط هستند، بسیار کارآمد خواهد بود.
امنیت به پرداخت ملت
درگاه به پرداخت ملت، کاملا مورد تایید و تحت نظارت سامانه بانک مرکزی و سایت شاپرک است. بنابراین تمام اطلاعات پذیرنده و پرداخت کنندهها به شکل رمزگذاری شده رد و بدل خواهد شد. بنابراین فرآیند پرداخت در این سیستم از امنیت بالایی برخوردار است.
همچنین بر اساس سازوکارهای شرکت شاپرک، عملیات تسویه حساب با پذیرنده، به صورت ۲۴ ساعت یکبار انجام خواهد شد.
سهم به پرداخت ملت از شبکه پرداخت کشور
بر اساس گزارش آبان ۱۴۰۱ شاپرک، سهم شرکتهای PSP در بازار تراکنشهای حوزه پرداخت الکترونیکی در این ماه، پرداخت الکترونیکی سامان، بهپرداخت ملت، تجارت الکترونیکی پارسیان بیشترین سهم بازار را در تعداد تراکنشها به دست آوردهاند که به ترتیب ۱۹.۴۶، ۱۹.۴۰ و ۱۴.۵۶ درصد بوده است.
بنابراین به پرداخت ملت را از این نظر در رده دوم مشاهده میکنیم. اما در ادامه و در بررسی سهم شرکتهای PSP از مبالغ تراکنشها، اینبار به پرداخت ملت با سهمی ۲۰.۰۱ درصدی در رده اول قرار دارد و پرداخت الکترونیکی سامان با سهمی ۱۶.۸۰ درصدی و پرداخت الکترونیکی سداد با سهم ۱۲.۴۱ درصدی در جایگاه دوم و سوم جای دارند.
نحوه دریافت درگاه پرداخت ملت
ابتدا باید این نکته را گوشزد کنیم که اصولا درگاه به پرداخت ملت هم به اشخاص حقوقی و هم به اشخاص حقیقی ارائه خواهد شد. در ادامه مدارک مورد نیاز برای اخذ درگاه به پرداخت ملت را معرفی میکنیم:
مدارک مورد نیاز برای افراد حقیقی:
- اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی مالک سایت
- نداشتن مطالبات معوقه و چک برگشتی در سیستم بانکی
- سند مالکیت یا اجارهنامه محل کسبوکار
- مجوز رسمی صادر شده برای کسبوکار اینترنتی (اینماد و کد مالیاتی)
مدارک مورد نیاز برای افراد حقوقی:
- کپی شناسنامه و کارت ملی صاحبان امضای شرکت و شرکای آن
- نداشتن مطالبات معوقه و چک برگشتی در سیستم بانکی کشور
- کپی آگهی تاسیس و آخرین تغییرات شرکت چاپشده در روزنامه های رسمی
- اساسنامه شرکت
مراحل دریافت درگاه به پرداخت ملت
برای دریافت درگاه به پرداخت ملت به صورت غیر حضوری، در اولین قدم باید به سایت بانک ملت به نشانی bankmellat.ir مراجعه کنید.
در مرحله بعدی باید گزینه «عناوین مهم» را انتخاب کنید و سپس به ترتیب گزینههای سامانه پرداخت و خرید اینترنتی را انتخاب نمایید.
در گام بعدی بر اساس نوع کسبوکارها «ثبت درخواست مشتری حقیقی» یا «ثبت درخواست مشتری حقوقی» را انتخاب کنید.
در گام بعدی یک فرم مشاهده خواهید کرد. اطلاعات هویتی و کسب وکارتان را در آن ثبت کنید و یک کد پیگیری دریافت نمایید.
اکنون به همراه کد پیگیری و مدارکی که ذکر کردیم به یکی شعبههای بانک ملت مراجعه کنید که حساب اصلی شما (به عنوان مالک درگاه) یا پذیرنده اصلی در آن ثبت شود.
در مرحله نهایی، احراز هویت مدارک شما توسط مسئول این فرآیند بررسی میشود و در نهایت درخواست شما در سیستم بانک ثبت خواهد شد. در نهایت نیز سه تا شش روز طول میکشد، تا درگاه پرداخت برای شما فعال شود.
دریافت درگاه به پرداخت ملت به صورت حضوری
چنانچه امکان ثبت درخواست درگاه به پرداخت ملت به صورت اینترنتی برای شما فراهم نیست، میتوانید برای دریافت خدمات پرداخت، به همراه تمام مدارک ذکر شده در بالا به یکی از شعب بانک ملت مراجعه کنید. نکته اینکه این شعبه باید شعبهای باشد که در آن حساب متمرکز دارید. سپس در شعبه، فرم کاغذی درخواست را پر کنید و تمام مدارک را به صورت فیزیکی به مسئول احراز هویت ارائه دهید. پس از بررسی وضعیت حساب بانکی شما و انجام عملیات احراز هویت، اگر نماد اعتماد الکترونیکی یا اینماد را از وزارت صنعت، معدن و تجارت دریافت کرده باشید، مراحل کار ثبت درخواست شما تکمیل خواهد شد.
منبع : rayanpay.com
انتهای پیام/