ایران به خاطر حُسن نیت خود با آژانس انرژی اتمی همکاری میکند
مرتضی غرقی، کارشناس مسائل بینالملل در گفتگو با خبرنگار جهان خبرگزاری آنا، در خصوص سفر و مغایرت توافقی که بین آژانس و ایران صورت گرفته است با قانون لغو تحریمها،گفت: ما باید مشکلاتمان را با جامعه بینالمللی حل کنیم. یکی از آن شعبی که به این موضوع ارتباط دارد آژانس بینالمللی انرژی اتمی است.
وی افزود: اما نکته این است که آنها نمیخواهند مشکل را حل کنند؛ مجلس هم این قانون را تصویب کرد به خاطر آنکه تمام امتیازاتی که ما میدادیم یک طرفه بود، آنها هیچ تعهدی نسبت به این موضوع انجام نمیدادند و این تعهدات یک جانبه از طرف جمهوری اسلامی ایران صورت میگرفت.
حُسن نیت ایران در همکاری با آژانس
کارشناس مسائل بینالملل با بیان اینکه ما به خاطر حُسن نیت خودمان با آژانس همکاری میکنیم،تاکید کرد: واقعیت امر این است که در هر صورت، تا زمانی که آنها اراده جدی برای حل مشکلات هستهای ایران نداشته باشند موضوعات حل نمیشود.
غرقی با تاکید بر اینکه موضوع هستهای ایران، موضوع سیاسی شده است، نه فنی، اظهار کرد: آنها به لحاظ فنی میتوانند راهکارهایی را اعمال کنند که نگرانیهای مورد ادعایشان حل شود، اما آنها به دنبال راه حلهای فنی نیستند، دنبال راه حلهای سیاسی هستند، این راه حلهای سیاسی در گرو خواست کشورهایی است که در رأس آنها آمریکاییها هستند.
وی اضافه کرد: تا زمانیکه ما مشکلاتمان را با آمریکاییها و انگلیس حل نکنیم مشکلاتمان با آژانس حل نمیشود، چرا که این سازمان تحت نفوذ این کشورها است و آنها هر روز یک بهانه میآورند.
کارشناس مسائل بینالملل با اشاره به تاریخچه همکاری کشور ما با آژانس گفت: طی یکی دو دهه اخیر آنها هر روز یک بهانه جدید را مطرح میکردند و این چیزی نیست که کارشناسان آژانس گفته باشند، چیزی است که آمریکاییها، انگلیسیها، رژیم صهیونیستی و سه کشور غربی به آنها اعمال میکنند.
غرقی تاکید کرد: ما باید مشکلاتمان را با این کشورها حل کنیم تا مشکلات فنی آژانس تحت تاثیر آن حل شود. من به شما قول میدهم که اگر ما تمام برنامه هستهای ایران را در اختیار آژانس بگذاریم، تازمانی که انگلیسیها آمریکاییها و کشورهای غربی نگاه سیاسی شان را از موضوع برندارد باز مشکلات ما حل نمیشود.
وی افزود: متاسفانه هیچ کدام از سازمانهای بینالمللی برای اینکه خودشان تصمیم بگیرند، استقلال لازم را ندارند، آنها تحت تاثیر آمریکا و انگلیس هستند و چون رابطه ما با کشورهای غربی تحت تاثیر روابط منفی قرار گرفته است این موضوع باعث شده است که آنها هر روز یک بهانه جدیدی میآورند.
کارشناس مسائل بینالملل تاکید کرد: طی ۴۰ سال گذشته ما متوجه شدیم که آمریکاییها هیچ ارادهای برای این که مشکلات برنامه هستهای ایران را حل کنند، ندارتد.
غرقی گفت: ما باید به طور جدی مشکلاتمان را با این سه کشور، یعنی آمریکا، انگلیس و فرانسه حل کنیم و بعد مشکلات هستهای ما در مرحله دوم یعنی «برجام» حل خواهد شد. اینکه ما فکر کنیم آژانس به ایران میآید و دوربینهایی نصب میکنند و مشکلات حل میشود مطمئن باشید که حل نمیشود.
کارشناس مسائل بینالملل بیان کرد: رژیمصهیونیستی فعال شده و ادعاهای جدیدی را علیه جمهوری اسلامی ایران هم در بحث هستهای، هم در بحث مسمومیت در مدارس را در سازمان عفو بینالملل و حقوق بشر مطرح میکند!
مسمومیت دانش آموزان منشأ خارجی دارد
غرقی گفت: من شک ندارم این مسمومیتهایی که در مدارس اتفاق میافتد منشأ خارجی دارد و دست خارجی در کار است، اما آنها این موضوع را میاندازند گردن خود ما، به دلیل اینکه ما رابطه سیاسی خوبی با این سه کشور نداریم.
وی تاکید کرد: باید به یک جمع بندی درستی برسیم تا سیاست خارجی بر اساس آن گام بردارد و به نتیجهای هم برسد.
کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه آن چیزی که بعضا در ارتباط با مذاکرات ایران با آژانس انجام شده بسیار خوبی است، اما کافی نیست و این نمیتواند مشکل را حل کند،اضافه کرد: به این دلیل که در گذشته هم این همکاریها را داشتیم و باز مشکلات حل نشده است.
پیام سفر«گروسی» به ایران
غرقی با اشاره به دستاوردهای سیاسی سفر «گروسی» به ایران گفت: این سفر در مقطعی میتواند هجمه تبلیغاتی را علیه ایران کاهش دهد و این موضوع بهانه را از دست غربیها میگیرد، اما مشکلات حل نخواهد شد.
وی افزود: اگر آنها در بحث هستهای ایران نتوانند مانور دهند، میروند سراغ بحث حقوق بشری ایران و هزاران علت و بهانههای دیگری که علیه ما تراشیدهاند را باز مطرح می کنند.
کارشناس مسائل بینالملل بیان کرد: این سفر چندان تفاوتی با روابط ما با جامعه بینالملل نخواهد داشت و ما باید تکلیف خودمان را مشخص کنیم.
غرقی در پایان با بیان اینکه ما در جامعه بینالمللی یا میخواهیم بازی کنیم یا نمیخواهیم بازی کنیم،گفت: اگر میخواهیم بازی کنیم، بعضی از قواعد را باید پذیرفت، اما اگر نمیخواهیم بازی کنیم باید آنقدر قدرت داشته باشیم که روی پای خود بایستیم.
انتهای پیام/