۲.۶ میلیون راس حیوان تلف شدند
به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا، اداره ملی مدیریت خشکسالی (NDMA) کنیا در گزارشی اعلام کرد، این کشور در ماههای گذشته با تشدید بحران در مناطق خشک و نیمه خشک، حدود ۲.۶۱ میلیون دام را به دلیل خشکسالی از دست داده است.
این نهاد یادآوری کرد، این تعداد حدود ۵ درصد از کل حیوانات مناطق خشک و نیمه خشک است که در مجموع به ۵۲.۸ میلیون راس میرسد.
براساس به روز رسانی اداره ملی مدیریت خشکسالی در زمینه بحران خشکسالی، گوسفند و گاو بیشترین حیواناتی بودند که به دلیل سوء تغذیه در دو شهرستان مارسابیت و کاجیادو تلف شدند. وضعیت خشکسالی در ۲۲ شهرستان از ۲۳ شهرستان خشک روز به روز بدتر شده است و این امر به کمبود بارش باران در سال ۲۰۲۲ همراه با چهار فصل بارندگی ناموفق متوالی نسبت داده میشود.
پنینا مالونزا وزیر گردشگری، حیات وحش و میراث فرهنگی کنیا چندی پیش اعلام کرد، خشکسالی با پایان دادن به منابع غذایی و کمبود آب، موجب مرگ ومیر حیات وحش و آسیب رسیدن به ۱۴ گونه جانوری شده است. خشکسالی، ۵۱۲ جانور چارپای وحشی، ۳۸۱ گورخر، ۱۲ زرافه و ۵۱ بوفالو را نیز در همین دوره از بین برده که برخی از آنها در پارکهای ملی زندگی میکرده اند که جاذبه گردشگری مهمی برای این کشور به شمار میرود. همچنین ۴۹ گورخر از یک گونه نادر و در خطر انقراض، از بین رفته است.
به گفته این آژانس، مراتع در مناطق خشک به طور کامل تخلیه شده و با افزایش میزان گرما این روند بدتر و اُیبپذیرتر میشود.
ربکا میانو، دبیر کابینه دولت که مسئول جامعه آفریقای شرقی است با بیان اینکه کنیا اقدامات مرتبط با کاهش خشکسالی را افزایش داده است، به سرزمینهای خشک و نیمه خشک و توسعه منطقهای اشاره کرد که دولت ۲ میلیارد شیلینگ کنیا (حدود ۱۵.۶۸ میلیون دلار آمریکا) را به منظور احیا و توسعه آن اختصاص داده تا توزیع امن غذای کمکی را اجرا کند.
براساس گزارش دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد، کنیا یکی از کشورهای منطقه شاخ آفریقا است که بیش از ۵ میلیون شهروند آن با گرسنگی مواجه هستند و در اثر بدترین خشکسالی که حدود ۳۰ سال اخیر رخ داده آسیب جدی دیده است. دو کشور دیگر تحت تأثیر شاخ آفریقا، سومالی و اتیوپی هستند. بسیاری از مناطق کشور کنیا تحت تاثیر خشکسالی قرار دارند و کوتاه بودن فصول بارندگی به بحران غذایی دامن زده است.
در منطقهای که تولید محصولات کشاورزی کاهش یافته و بحران غذایی پس از حمله ملخهای صحرایی در سال ۲۰۱۹ آغاز شد، این واقعیت که میزان بارشها در فصل بارندگی بسیار کمتر از حد انتظار بود، باعث بحران غذایی جدید شد.
سازمان ملل متحد اعلام کرد که دامها به دلیل خشکسالی در طول زمان تلف شدند و خانوادههای متعددی به دلیل تشنگی و مشکلات غذایی خانههای خود را ترک کردند.
انتهای پیام/