واکسن تمام گونههای ویروس آنفلوآنزا ساخته شود
به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا، جرمی فارار، مشاور علمی دولت انگلیس و مدیر موسسه خیریه ولکام تراست و دانشمند ارشد سازمان جهانی بهداشت در بیانیه اخیر خود اعلام کرد: ضروری است که دولتها برای واکسن همه گونههای ویروس آنفلولوآنزا که در قلمرو حیوانات وجود دارد به عنوان یک بیمه نامه در صورت شیوع بیماری در انسانها سرمایه گذاری کنند.
براساس دادههای منتشر شده، کشورهایی از ایالات متحده و انگلیس گرفته تا فرانسه و ژاپن در سال گذشته متحمل تلفات بیسابقه طیور در شیوع آنفولانزای پرندگان شدهاند.
سازمان جهانی بهداشت حیوانات گزارش داده، تعداد «بیسابقه»ای از موارد آنفلوانزای مرغی از اکتبر ۲۰۲۱ در سراسر جهان گزارش شده که به مناطق جدیدی گسترش یافته و تاثیرات مخرب بر سلامت و رفاه حیوانات داشته است. شیوع این بیماری امنیت جهانی غذایی و معیشت افرادی که به مرغداری وابسته هستند را به خطر میاندازد و همچنین باعث «نرخ هشداردهنده» مرگ و میر در میان پرندگان و برخی از پستانداران میشود. گسترش اخیر این ویروس در پستانداران، این نگرانی را برانگیخته است که عامل بیماری زا یک قدم نزدیکتر به انتشار در انسان است و کارشناسان هشدار میدهند در صورت جهش ویروس، یک نوع جدید ظهور میکند که ممکن است برای انسان «مضرتر» باشد.
مواردی از سویه H ۵ N ۱ اخیرا از پرندگان به روباه، سمور و راسو رسیده و این موضوع نگرانی بزرگی را در میان ویروس شناسان ارشد برانگیخته است که این پاتوژن کشنده اکنون یک قدم به گسترش در انسان نزدیکتر شده؛ مانعی که تا کنون از شرایط ایجاد یک بیماری همه گیر حفاظت کرده بود.
سازمان بهداشت جهانی در اوایل این ماه گفت، شیوع اخیر H۵N۱ در پستانداران که معمولاً به عنوان آنفلوانزای پرندگان شناخته میشود باید تحت نظارت باشد، اما خطر آن برای انسان قابل توجه نیست.
جرمی فارار توصیه کرد، صنعت داروسازی بهتر است حداقل آزمایشهای بالینی را برای همه گونههای آنفلوانزا انجام دهد تا در صورت لزوم، جهان مجبور نباشد برای شروع تولید جهانی از صفر شروع کند.
مدیر موسسه خیریه ولکام تراست در یک نشست خبری افزود: «نگرانی من این است که در حال حاضر ما مشغول گمانهزنیها برای همهگیری هستیم که ممکن است هرگز رخ ندهد، اما اگر این اتفاق احیانا بیفتد، نباید به گونهای باشد که محققان و کارشناسان بابت اقداماتی که میتوانستند و انجام ندادند ناراحت باشند و خود را سرزنش کنند».
بیشاز ۲۰ متخصص و کشاورز در ۴ قاره طی مصاحبهای با رویترز گفتهاند شیوع این ویروس به این زودیها در مزرعههای ماکیان از بین نمیرود و میتواند تهدیدی برای عرضه جهانی غذا باشد. این متخصصان هشدار دادهاند کشاورزان بهجای اینکه تمرکز خود را بر جلوگیری از شیوع این بیماری در فصل بهار که فصل مهاجرت پرندگان وحشی است بگذارند، باید آن را یک خطر جدی در کل سال در نظر بگیرند.
ویروس آنفلوانزای پرندگان در آمریکای شمالی و جنوبی، اروپا، آسیا و آفریقا گسترش یافته و نه گرمای تابستان، نه سرمای زمستان آن را شکست نداده است. ویروسی که در آمریکا در اوایل ۲۰۲۲ دیده شد، از نظر ژنتیکی مشابه مواردی است که در اروپا و آسیا دیده شدهاست. آرژانتین و اروگوئه چهارشنبه هفته گذشته پساز تأیید اولین ابتلا به آنفلوانزای مرغی شرایط اضطراری اعلام کردند. آرژانتین این ویروس را در پرندگان وحشی یافته و آزمایش آنفلوانزای قوهای مرده در اروگوئه هم مثبت بودهاست.
انتهای پیام/