پیروزی انقلاب باعث شد تا علم ایران هم تراز شاخصهای جهانی حرکت کند
سید احمد معتمدی رئیس سابق دانشگاه امیرکبیر در گفتوگو با خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا درباره عملکرد تولید علمی ایران طی ۴ دهه اخیر با توجه به پیروزی چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: تمام انقلابها در دنیا قابل احترام بوده و این موضوع حرکتی مردمی است؛ چرا که تغییر و تحولات اساسی و همه جانبه را رقم می زنند.
وی افزود: نظام ایران دارای ظرفیتهای خوبی است و امیدواریم دولتها و حکومتهایی که بر سر کار هستند بتوانند به درستی در این زمینه عمل کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: در حوزه آموزش عالی و ارتباطات فعالیت کرده ام، ولی وضعیت تولید علم ایران در شاخصهای جهانی به صورت نسبی نسبت به گذشته قابل مقایسه نیست و پیشرفت های مهمی در این زمینه داشته ایم که از دستاوردهای انقلاب اسلامی به شمار می آید.
معتمدی افزود: یکی از مزیتهای عمده فعلی کشور وجود نیروی انسانی و متخصص است، اما این موضوع از معضلات ایران در ابتدای انقلاب به حساب می آمد به صورتی که حتی نمیتوانستیم یک کارشناس برای آزمایشگاهها استخدام کنیم چه برسد به اینکه بتوانیم از نیروی متخصصان دکتری و هیئت علمی بهره ببریم.
** برگزاری دورههای دکتری در ایران از شاخصهای انقلاب اسلامی است
رئیس سابق دانشگاه امیرکبیر با بیان اینکه در حال حاضر از نظر کمی حدود ۴ میلیون دانشجو در دانشگاههای کشور تحصیل میکنند، تاکید کرد: در همه مقاطع تحصیلی قبل از انقلاب چندین بار برگزاری دوره فوق لیسانس رشته برق در دانشگاه امیرکبیر به علت قیمت ارز متوقف شد و دانشجویان به راحتی به خارج میرفتند، اما پس از انقلاب این معضل رفع شد و تمام دانشگاههای ایرانی توانستند در رشته برق به پذیرش دانشجوی ارشد و دکتری اقدام کنند.
معتمدی اضافه کرد: در ابتدای انقلاب خیلیها برگزاری دورههای دکتری در ایران را غیر قابل باور میدانستند، اما در حال حاضر که ۴ دهه از انقلاب گذشته شاهد رشد کیفی برگزاری دورهها هستیم و از نظر کمی هم برگزاری دورههای دکتری نشان دهنده کیفیت آموزش عالی است که افزایش تعداد دانشجویان و دانشگاهها به عنوان شاخص معتبر علمی به شمار میآید.
وی ادامه داد: خروجی مقالات علمی دانشجویان دکتری ایرانی در دنیا بسیار با کیفیت و قابل قبول است و در دانشگاه امیر کبیر بیش از ۴ هزار مقاله به ازای هر هیئت علمی داریم که یکی از بالاترین شاخصهای دنیاست و به لحاظ کیفی هم از نظر شاخصهای بین المللی قابل تحسین است.
رئیس سابق دانشگاه سابق امیر کبیر در پایان اضافه کرد: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی به لحاظ تولید علم با شاخصهای جهانی فاصله زیادی داشته ایم و هماکنون از نظر کمی و کیفی قابل مقایسه با دنیا نیستیم؛ چرا که انقلاب نشاندهنده تحولات و تغییرات اساسی است که پیشرفت های چشمگیری را ایجاد کرده ایم.
انتهای پیام/