آغاز حرکتی جدید برای حمایت از فعالیت بخش خصوصی ایران و ترکمنستان
به گزارش گروه اقتصادی آنا و به نقل از اتاق ایران، هیأت تجاری 150 نفره ایرانی متشکل فعالان بخش خصوصی حوزههای مختلف اقتصادی مانند نفت، گاز، انرژی، کشاورزی، فناوری اطلاعات و نساجی که همراه رئیسجمهوری به ترکمنستان سفر کردهاند، با نمایندگان دولت این کشور دیدار کردند.
در این دیدار وپا عبدالحکیماف وزیر اقتصاد و توسعه ترکمنستان ضمن اشاره به سیاستهای رئیس جمهور ترکمنستان در راستای فراهم آوردن شرایط مساعد برای حضور شرکتهای خارجی در این کشور، فرصتهای سرمایهگذاری و تسهیلات مفید برای تولیدکنندگان را بستری مناسب برای همکاریهای مشترک اقتصادی بین بخشهای خصوصی دو کشور عنوان کرد.
عبدالحکیماف پیشرفت همه جانبه ترکمنستان طی چند سال اخیر در بخش های مختلف اقتصادی را ارزشمند عنوان کرد و گفت: تولید ناخالص ملی کشور ترکمنستان در سال 2014 نسبت به سال قبل 2.5 برابر افزایش داشته و رشد اقتصادی کشور برابر با 10.3 درصد بودهاست.
وی به موقعیت خوب ترکمنستان در گزارش بانک جهانی برای جذب سرمایههای خارجی اشاره کرد و افزود: همکاریهای تجاری با ایران در سال 2014 بالغ بر 3.7 میلیارد دلار بودهاست و شرکت های ایرانی در 88 طرح مهم عمرانی، حمل و نقل و کشاورزی این کشور نقش مهمی را ایفا کردهاند.
وزیر اقتصاد ترکمنستان همکاری شرکتهای ایرانی و ترکمنی در صنعت گردشگری خواستار شد و تسهیلات دولت برای توسعه این بخش را بستری مناسب برای بهرهگیری از تجربه و توانمندی شرکت های ایرانی در این حوزه عنوان کرد.
یشنهاد اتاق ایران برای رفع موانع موجود ایجاد شورای بازرگانی بین ایران و ترکمنستان است، زیرا برقراری ارتباط بیشتر بین تجار و همچنین مطرح کردن مشکلات و موانع تجاری از طریق این شورا می تواند گامی مهم در افزایش مناسبات تجاری تلقی شود |
در ادامه این دیدار، غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران سفر آقای روحانی به ترکمنستان و امضای 19 سند همکاری تجاری و سیاسی بین دو کشور را آغاز حرکتی جدید برای حمایت از فعالیت بخشهای خصوصی عنوان کرد و گفت: طی بیست سال اخیر این اولین باری است که مقامات دو کشور با عزم سیاسی بر افزایش همکاری های مشترک بین بخشهای خصوصی ایران و ترکمنستان تاکید میکنند.
شافعی به برنامههای دولت ترکمنستان برای آمادهسازی این کشور برای المپیک بازیهای آسیایی اشاره کرد و گفت: بودجه پنج میلیارد دلاری برای احداث و راهاندازی طرحهای عمرانی و ساختمانی مرتبط با این رویداد ورزشی در نظر گرفته شدهاست و شرکتهای ایرانی با دانش و تجربیات قابل توجه در این عرصه میتوانند نقش مهمی را در صدور خدمات فنی و مهندسی و اجرایی ایفا کنند.
وی به تولیدات ایران در زمینههای خودرو، ماشینآلات کشاورزی، لوله، الکترونیک و دیگر خدمات مورد نیاز کشور ترکمنستان اشاره کرده و افزود: با در نظر گرفتن همسایه بودن کشور ترکمنستان فعالان اقتصادی باید با ابراز توانمندیهای خود، جایگاه محصولات ایرانی را در بخشهای مختلف به تثبیت برسانند.
رئیس پارلمان بخش خصوصی ایران اخذ روادید رفت و آمد تجاری به ترکمنستان، پایین بودن سرعت حمل و نقل ریلی را مشکلات اصلی تجار دو کشور عنوان کرد و افزود: پیشنهاد اتاق ایران برای رفع موانع موجود ایجاد شورای بازرگانی بین دو کشور است، زیرا برقراری ارتباط بیشتر بین تجار و همچنین مطرح کردن مشکلات و موانع تجاری از طریق این شورا می تواند گامی مهم در افزایش مناسبات تجاری تلقی شود.
در پایان این دیدار تجار، کارآفرینان و فعالان اقتصادی ایران با وزیران صنعت، راه و شهرسازی، بهداشت و مواد غذایی، کشاورزی و دیگر وزیران ترکمنستان دیدار و توانمندیهای شرکت های ایرانی در اجرای پروژه های مختلف عمرانی و زیربنایی را عنوان کردند.
هیات بازرگانی ایران همچنین دیدارهایی با شرکتهای خصوصی و تجار کشور ترکمنستان به انجام خواهد رساند و راه کارهای تحقق افزایش مناسبات تجاری بین دو کشور را بررسی خواهد کرد.
انتهای پیام/