دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 بهمن 1401 - 11:30
طرح جمع آوری کامل متکدیان سطح شهر تهران با جدیت ادامه دارد

حدوداً ۱۰۰۰ نفر رسما در تهران تکدی گری می‌کنند

حدوداً ۱۰۰۰ نفر رسما در تهران تکدی گری می‌کنند
احمد احمدی صدر مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران در مورد طرح ساماندهی و جمع‌آوری متکدیان تهران توضیحاتی را ارائه کرد.
کد خبر : 828888

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، احمد احمدی صدر با بیان اینکه تکدی‌گری جرم محسوب می‌شود و نهادهای مختلف از جمله پلیس و دستگاه قضا می‌بایست در ساماندهی و جمع‌آوری این افراد با صدور احکام کمک کنند گفت: بعد از جمع‌آوری، متکدیان بر اساس نوع نیازشان به واحدهای مختلف ارجاع داده می‌شوند یعنی اگر مشکل اقتصادی و اشتغال داشته باشند به بهزیستی و کمیته امداد ارجاع داده می‌شوند و اگر بی پناه باشند شهرداری تهران تا پیدا شدن سرپناه می‌تواند به آنها کمک کند.

 دبیر قرارگاه اجتماعی شهر تهران با بیان اینکه در سال‌های اخیر به علت مسائل مختلف همچون کرونا طرح جمع‌آوری و ساماندهی متکدیان متوقف شده بود و به همین علت عدد متکدیان در پایتخت افزایش یافت، اظهار کرد: مسئله متکدیان با فروشندگان و دستفروشان و گل فروشان متفاوت است و متکدی کسی است که اقدام مستقیم به اخذ پول می‌کند و از شهروندان پول می‌خواهد که عمدتا مشاهده می‌شود این افراد در گوشه‌ای نشسته و یا کودکی در آغوش دارند.

 دکتراحمدی صدر افزود: طرح جمع‌آوری متکدیان را آغاز کردیم و افرادی که شهره به گدایی در تهران هستند و به نوعی افراد مشخصی هستند که سر کوچه، چهارراه‌ها و یا معابر اصلی تکدی‌گری را به عنوان یک شغل هر روزه انتخاب کردند را جمع‌آوری می‌کنیم که تا کنون ۴۰۰ نفر در طرح ساماندهی متکدیان جمع‌آوری شده و به نهادهای مرتبط در امر ساماندهی متکدیان ارجاع داده شده‌اند.

 وی با بیان اینکه این طرح تا جمع‌آوری کامل متکدیان از سطح شهر ادامه دارد، در پاسخ به این سوال که چه تضمینی وجود دارد که نهادهای مرتبط نسبت به ساماندهی متکدیان اقدام کنند تا شاهد بازگشت دوباره متکدیان به شهر نباشیم؟ گفت: اگر دوباره به شهر برگردند باز دوباره جمع‌آوری می‌شوند و باید با همکاری دستگاه‌های مسئول این پدیده در سطح شهر جمع‌آوری شود و حتما باید جمع‌آوری مستمر باشد و دستگاه قضا و پلیس و سایر دستگاه‌ها باید پای کار باشند تا اگر کسی ۱۰ بار هم به خیابان برگشت دستگیر شود چرا که از نظر قانونی تکدی‌گری یک جرم است و باید برخورد جدی و قاطع دستگاه قضا با متکدیان و سرشبکه‌هایی که آنها را ساماندهی می‌کنند به صورت ویژه صورت گیرد تا مسئله تکدی‌گری متوقف شود و شاهد بازگشت دوباره متکدیان در سطح شهر نباشیم.

 مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران در پاسخ به این سوال که آیا متکدیان بزرگسال نیز به مانند کودکان کار جذب باندهای تکدی‌گری تهران شده‌اند یا نه؟ گفت: بدون باند اجازه حضور و فعالیت به آنها نمی‌دهند.افرادی که رسما تکدی‌گری می‌کنند و مردم آنها را به وضوح می‌بینند عددشان در سطح شهر تهران حدود ۱۰۰۰ نفر است و این افراد حرفه‌شان تکدی‌گری است.

 دکتر احمدی صدر در مورد شائبه سرقفلی داشتن معابر تهران نیز با بیان اینکه سرشبکه‌های مافیایی بکارگیری و استثمار متکدیان به گونه ای فعالیت می‌کنند و قطعا این باندها تقسیم‌ بندی‌هایی را دارند، گفت: امکانش وجود دارد که چهارراه‌ها را مدیریت و کنترل کنند و این مسئله دور از ذهن نیست که بین خودشان سازماندهی‌هایی وجود داشته باشد، اما سوال اصلی این است که دستگاه‌های مرتبط در امر جمع‌آوری متکدیان و سرشبکه‌ها چه می‌کنند؟ در حالیکه باید یکبار برای همیشه با آنها برخورد شود و جریمه‌های سنگین و زندان برای آنها در نظر گرفته شود تا بتوانیم پیشرفت جدی در امر مبارزه با تکدی‌گری داشته باشیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب