«بررسی بازار» و «ارائه طرح توجیهی» ۲ فاز برنامه شتابدهی
صاحبعلی منافی رئیس سرای نوآوری خودرو در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در شاهرود، درباره چگونگی اجرای برنامه شتابدهی سراهای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی در سرای نوآوری خودرو شاهرود اظهار کرد: ابتدا تیمهای تخصصی و شتابدهندههای مرتبط با سرای نوآوری خودرو شناسایی و سپس با توجه به نیازمندی تیمها و شتابدهندهها به رفع مشکلات و ارتقای تیمها پرداخته میشود.
وی افزود: در مرحله بعد در راستای برنامههای شتابدهی ابلاغ شده و سند تحول و تعالی دانشگاه و اصول بازاریابی و فروش به توسعه برنامهها و با جذب ایدههای بهتر و استفاده از شرکتهای دانشبنیان و فناور به گسترش آن پرداخته میشود تا نتایج مطلوب حاصل آید.
معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود اضافه کرد: در این راستا با شرکتهای معتبر، مذاکراتی صورت گرفته و نیازها و مطالبات دو طرف ذکر شده که امیدواریم این مذاکرات به نتایج مطلوب برسد.
منافی درباره فازهای مختلف شتابدهی عنوان کرد: ابتدا در فاز صفر به بررسی بازار پرداخته و سپس با تعیین و تخمین میزان سرمایهگذاری و تعداد نیروهای انسانی، تنظیم جداول صورت مالی لازم انجام و در پایان با ارائه یک B.P (طرح توجیهی ابعاد مختلف یک پروژه) مناسب وارد فاز اصلی و سرمایهگذاری میشود.
وی درباره پیشبینی اتفاقاتی که قرار است در سرای نوآوری خودرو دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود رخ دهد، ادامه داد: افزایش حداکثری سود با استفاده از منابعی که در آینده به موجب سرمایهگذاری مشترک انجام و منجر به عقد قراردادهای بیشتر و بزرگتر خواهد شد باید در برنامههای سرا بهجد دنبال شود.
**دانشجو باید بعد از فارغالتحصیلی از داشتن شغل مطمئن شود
رئیس سرای نوآوری خودرو دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود درباره اینکه قرار است چه اتفاقات جدیدی در سراهای نوآوری رخ دهد؟ تببین کرد: مونتاژ و تولید نیرو با تکنولوژی روز دنیا با کمترین هزینه و بیشترین سود و البته با بهرهگیری حداقلی از نیروهای انسانی و استفاده از دانشجویان ماهر و کارآمد که منجر به اشتغال دانشجویان و دانشآموختگان خواهد شد ازجمله برنامههایی است که دنبال میکنیم.
منافی افزود: دانشجو باید بعد از تحصیل احساس اطمینان کند که شغل مناسب در انتظار اوست و سراهای نوآوری جایگاهی برای تحقق آرزوی جوانان تحصیلکرده هستند.
وی درباره چرایی انتخاب واحد دانشگاهی شاهرود برای ایجاد سرای نوآوری خودرو تشریح کرد: با توجه به قدمت زیاد دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود و بهرهوری از استادان و دانشجویان کارآمد و بهروز و نیز رشتههای مرتبط با صنعت خودرو و ظرفیتهای بالفعل و بالقوه شهرستان شاهرود در راستای برنامه آمایش، واحد شاهرود بهعنوان یکی از پایلوتهای سراهای نوآوری انتخاب شد؛ البته راهاندازی خط تولید خودرو یا لوازم آن از سالها پیش مدنظر شهرستان و دانشگاه بوده است.
معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود درباره فعالیتهای انجام گرفته در سرای نوآوری خودرو گفت: رایزنیهایی با ارگانها و سازمانهای ذیربط و جذب سرمایهگذار و عقد تفاهمنامه همکاری با سرمایهگذاران شهرستان شاهرود صورت گرفته و جلسات متعددی برگزار شده که به عقد تفاهمنامه در راستای مونتاژ خودرو تجاری با یک شرکت تحقیقات و اقتصاد مهندسی منجر شده است.
به گزارش آنا، افرادی که دورههای لازم در برنامه شتابدهی را با موفقیت سپری کنند، توانایی و مهارت لازم برای ایجاد شرکتهای دانشبنیان را کسب خواهند کرد و انتظار میرود مقدمات تجاریسازی محصولات فناورانه این شرکتها مهیا شود. برنامه شتابدهی سراهای نوآوری و مراکز رشد هرساله مورد بازنگری قرار میگیرد و دورههای جدید به آن اضافه خواهد شد.
برنامه شتابدهی در سراهای نوآوری دانشگاه دانشگاه آزاد اسلامی براساس آییننامه جامع بازار فناوری و سراهای نوآوری این دانشگاه و در راستای تحقق بندهای ۴۲، ۴۵، ۴۹ و ۲۲ راه کنشها و اقدامات کلان بسته کاری توسعه فناوری، نوآوری و کارآفرینی سند تحول و تعالی دانشگاه تدوین و به تازگی اعلام و ابلاغ شده است.
کتاب برنامه شتابدهی حاصل تلاش جمعی از فعالان حوزه فناوری دانشگاه آزاد اسلامی بوده که شامل هفت فصل با عنوانهای مکاسب و اخلاق حرفهای، مباحث حقوقی در کسب و کار، مبانی کارآفرینی و آموزش خلاقیت، اصول بازاریابی و فروش، مبانی فناوری و نوآوری، اصول مدیریت کسب و کار و مبانی مالی و سرمایه گذاری است.
این برنامه شامل ۶۹ دوره شناسهدار از دفتر توانمندسازی و مهارتهای کاربردی در حوزه فناوری و نوآوری بوده که وظیفه اجرای برنامه شتابدهی در سراهای نوآوری واحدهای دانشگاهی بر عهده معاون سراست. در واحدهای دانشگاهی که سرای نوآوری ندارند، مدیران مرکز رشد مسئول اجرای برنامه شتابدهی هستند. در برنامه شتابدهی به بررسی نیازمندیهای آموزشی عمومی و تخصصی توسعه تیمها و شتابدهندهها پرداخته شده است.
انتهای پیام/