میکروپلاستیکهای کف دریا ۳ برابر شده است
به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا، محققان مؤسسه علوم و فناوری زیستمحیطی دانشگاه خودگردان بارسلونا (ICTA-UAB) و بخش محیط زیست ساخته شده دانشگاه آلبورگ در دانمارک (AAU-BUILD) در تازهترین پژوهش خود دریافتند، تعداد میکروپلاستیکهای کشف شده در کف دریا تنها در ۲۰ سال سه برابر شده است.
میکروپلاستیکها قطعات کوچک پلاستیک با کمتر از ۵ میلی متر طول هستند که وجود آنها در اقیانوسها برای زندگی آبزیان و چرخه حیات آسیبزا است.
بررسیها نشان میدهد، تکههای ریز زبالههای پلاستیکی در عمق بیش از ۱۰۰ متری ایجاد شده و این انباشت از میزان فزاینده محصولات پلاستیکی مورد استفاده جامعه است.
لورا سیمون سانچز، محقق این مطالعه گفت: «به طور خاص نتایج نشان میدهد که از سال ۲۰۰۰، میزان ذرات پلاستیکی ته نشین شده در بستر دریا سه برابر شده و نه تنها روند صعودی استفاده از پلاستیکها متوقف نشده، بلکه هیچگونه کاهش هم نداشته است».
پژوهشگران میگویند، نکته نگرانکننده یافتههای اخیر این است که قطعات ریز پلاستیک از دههها پیش که برای اولین بار رسوب کردند، بدون تغییر باقی مانده بودند. این ذرات هنگامی که در کف دریا رسوب میکنند چه به دلیل کمبود فرسایش، اکسیژن یا نور دیگر تخریب نمیشوند.
به گفته آنها، «پس از رسوب، تخریب به حداقل میرسد، بنابراین پلاستیکهای حتی دهه ۱۹۶۰ هم در بستر دریا باقی و نشانهای از آلودگی انسانی در آنجا باقی میماند».
مایکل گرلود از مؤسسه علوم و فناوری زیستمحیطی دانشگاه خودگردان بارسلونا و عضو تیم تحقیقاتی توضیح میدهد: «این بررسی به ما اجازه داد تا ببینیم چگونه از دهه ۱۹۸۰ و به ویژه در دو دهه گذشته تجمع ذرات پلیاتیلن و پلیپروپیلن از بستهبندیها و بطریها و همچنین پلیاستر از الیاف مصنوعی پارچههای لباس افزایش یافته است».
دادههای به دست آمده همچنین نشان داد، ذرات پلیپروپیلن فروانترین نوع آلودگی است که در کف دریاها و تا عمق ۱۰۰ متری تجمع یافته است.
تحقیقات قبلی تخمین زده تا ۱۴ میلیون تن میکروپلاستیک در کف دریاها قرار دارد که آلودگی آنها به یخهای اطراف قطب جنوب و حتی عمیقترین آبهای جهان در گودال ماریانا که عمیقترین نقطه پوسته زمین است میرسد؛ دانشمندان میکروپلاستیکهای مصنوعی را در هوا، آب دریا، رسوبات و یخ در نزدیکی قطب جنوب کشف کردند و نتیجه تحقیقات صورت گرفته را تایید کردند.
نتایج این پژوهش در ژورنال علوم و فناوری محیطی (Environmental Science and Technology) منتشر شد.
انتهای پیام/