دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 دی 1401 - 19:33
تاکید عضو هیئت‌رئیسه مجلس بر اولویت‌های برنامه هفتم توسعه؛

حاشیه‌نشینی تابع نظام بازار، مسکن و نابرابری‌های اجتماعی و اقتصادی است

حاشیه‌نشینی تابع نظام بازار، مسکن و نابرابری‌های اجتماعی و اقتصادی است
عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: حاشیه‌نشینی تابع مسائل اقتصادی از جمله نظام بازار، مسکن و نابرابری‌های اجتماعی است و رفع آن مستلزم نگاه فرابخشی و قرار گرفتن در اولویت سیاست‌گذاری دولت به ویژه برنامه هفتم توسعه است.
کد خبر : 823221

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا از خانه ملت، احمد نادری رئیس فراکسیون مقابله با آسیب‌های اجتماعی مجلس حاشیه‌نشینی را از مسائل مهم در کلان‌شهرها دانست و گفت: مسئله حاشیه‌نشینی به‌واسطه دامنه اثرگذاری و سطوح تأثیرپذیری آن در منظومه مسائل و آسیب‌های اجتماعی از درجه بالای اهمیت و اولویت برخوردار است.

وی با تأکید بر ضرورت برنامه‌ریزی فرابخشی برای مواجهه با این مسئله افزود: مدیریت این پدیده در چارچوب برنامه‌های بخشی و حوزه‌ای نمی‌گنجد. کنترل و کاهش پدیده حاشیه‌نشینی در گرو اتخاذ برنامه‌های فرابخشی است.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با توضیح اینکه ایجاد مسائل و آسیب‌های اجتماعی به نوعی با موضوعات اقتصادی پیوند دارد، ادامه داد:  مسئله حاشیه‌نشینی به شدت تابع نظام بازار، مسکن و نابرابری‌های اجتماعی و اقتصادی است.

نادری نوسانات ارزی، تورم و گرانی‌های اخیر و مهاجرت‌های بی‌رویه به کلان‌شهرها مؤید وابستگی پدیده حاشیه‌نشینی به عرصه‌هایی دانست که در مدار برنامه‌های کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی قرار نمی‌گیرند.

نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به‌ضرورت توجه به مسائل و آسیب‌های اجتماعی در  تدوین برنامه هفتم، رفع چالش‌های اجتماعی را نیازمند سیاست‌گذاری بلندمدت، میان‌مدت و کوتاه‌مدت عنوان کرد و گفت: ضروری است در قانون برنامه هفتم توسعه مسئله حاشیه‌نشینی را به عنوان یک مسئله اولویت‌دار ببینیم. 

وی مسئله حاشیه‌نشینی را زمینه‌ای برای شکل‌گیری و بروز انواع آسیب‌ها و بحران‌های اجتماعی بیان کرد؛ همچنین رفع مسئله حاشیه‌نشینی به عنوان یک مسئله اجتماعی مستلزم هماهنگی و برنامه‌ریزی همه دستگاه‌ها و نهادها به ویژه دولت است.

رئیس فراکسیون مقابله با آسیب‌های اجتماعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ضرورت دارد دولت در تدوین لایحه برنامه هفتم توسعه‌ اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی به ابعاد گسترده این موضوع توجه و برای رفع آن برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب